Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Truls Paulsen byl kdysi úspěšným hráčem norského curlingového týmu. Ale jednoho dne se zhroutil, skončil na psychiatrii a tam mu diagnostikovali obsedantně kompulsivní poruchu. Každé ráno musí brát plnou hrst pilulek, aby se udržel na nohou. Je vyděšený a pod vlivem své despotické opatrovnice a manželky Sigrid. Když se ovšem Truls dozvídá, že jeho bývalý trenér a mentor Gordon umírá a zachrání ho jedině nákladná operace v USA, rozhodne se, že Gordona zachrání stůj co stůj. Ve snaze získat peníze dává dohromady tým skládající se ze svých starých spoluhráčů. Snaží se přesvědčit své přátele, že je psychicky naprosto v pořádku, a že je schopen znovu dovést je k vítězství a získat tak potřebný obnos na Gordonovu operaci. (Severský filmový podzim)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tady budu stručný. Tento film je nehorázná pičovina, která nemá absolutně co nabídnout. Jestli jsou všichni Norové beze smyslu pro humor, jak tvůrci této sračky, tak Norsko bude asi docela smutná krajina. Na takovou sračku narazí člověk pouze pár set krát za život. Totální odpad a naprostá ztráta času! ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

S Lebowskim to mělo tedy společné absurdní postavičky. V příběhu Krále curlingu mi poněkud chyběla ta temná linka.. Díky filmu jsem se dozvěděla, že v curlingu je skiper, viceskiper, pak první hráč a druhý hráč. A taky jsem zatím netušila, že se dělají transplantace plic a že existuje pták, co se jmenuje bekasina otavní. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A jedna perlička: Ve hlavní hrdina sleduje pořad: „Nikdo nevěří, že tam někdo bydlí.“ S přítelkyní sleduje díl, ve kterém se hledá místo, kde bydlí, producent filmu Kong Curling, Håkon Øverås. ()

Reklama

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého vtip je ukrytý v jeho hlúposti. A on teda je naozaj hlúpy a tak strašne málo vtipný a to až tak, že vôbec nie je hlúpy, ale je viac vtipný ako hlúpy, i keď sa tvári viac hlúpo ako vtipne - teda takmer rovnako ako môj hlúpy komentár, ktorý vôbec nie je vtipný, ale je až tak hlúpy, že je viac vtipný ako hlúpy, i keď je vo svojej podstate hlúpy a vôbec nie vtipný a preto je vtipný, že je hlúpy... Pochopili? P.S. Ten posledný hod stál skutočne za to! ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší kousek z 6 filmů na kterých jsem na Severským podzimu byl. neuvěřitelná porce zábavy, která neustává snad do konce filmu. Scéna s polštářema z Jisku, anglícké hlášky co padají z plešatého člena týmu (opravdu si nepomatuju jak se jmenoval) + jeho heslo: Každá stojí za pokus, ti dva komentátoři hlavního turnaje v Curlingu, prostě ze všech herců padá jedna geniální perlička za druhou a člověk se nepřestává smát. Až jsem u toho dostal chuť zkusit Curling [Severský filmový podzim 2012 - Kino Atlas - 16.11.2012] ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Spomeniem si na tento film a musím sa uchechtnúť. Neviem či dať 2* alebo 3*, lebo je to síce perla absurdnosti výrazne poznačená severským pôvodom, ale zároveň to ani vo svojom žánri nie je zase až taký žiarivý maják úžasnosti... Parodické prvky o niečo lepšie než iracionálny humor a prvoplánové gagy. Jednoducho to má niečo do seba, osobité čaro aj punc škandinávskej životnej filozofie, obrátenej samozrejme na srandu, predsa však citeľnej. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama