Reklama

Reklama

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (380)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Možná mám jen pomyslné krámy, že mi tenhle tejden připadají všechny filmy zdlouhavé, i Beautiful Creatures se každopádně k mé touze po střihačských nůžkách přidávají. Krátila bych alespoň o dvacet minut. Začátek mě každopádně bavil, pak se odhalilo tájo a od té doby mi připadalo, že sleduju světlejší verzi Dark Shadows od Burtona. Každopádně jsem se vesměs bavila, celkem milá pohádka, která nepřekvapí nikoho, kdo sjíždí pohádky častěji než psi lejtka, ale ani není prokletá natolik, aby unudila k smrti. Párkrát jsem se i pousmála, ačkoli více méně v tichosti, ono to ani jinak nešlo, holčičí smích Aldena Ehrenreicha mi stačil :) 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti Jeremyho Ironse a Emmy Thompson, tak mě na tuhle novou Twilight ságu asi jen tak něco do kina nedostalo. A přitom to kupodivu zpočátku nebylo tak strašné. Úvodní odlehčený tón s několika vtipnými narážkami byl fajn a je dle mého škoda, že u něj nezůstalo. Osobně bych totiž radši sledovala dvě hodiny celkem sympaticky napsaného small talku z prvního dějství než onu překombinovanou, nadpřirozenou zápletku plnou dramatického přehrávání a vzrušujícího dobrodružství ve stylu "teď si přečtu tuhle knihu, abych zjistila, jak zvrátit svůj osud", která naplňuje druhou polovinu filmu. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak sračkovitý jako Tvajlajt,navíc tam neni tolik blbejch láskovitejch keců,i příběh je celkem v pohodě.Nebudu na ten film tak zlej,navíc po sračce Jen bůh odpouští prostě tomuhle objektivně odpad dát nemůžu.A řeknu vám,že to bylo jak pohlazení po duši,když sem viděl ty pohyblivý obrázky,mluvící lidi,prostě v tomhle směru úplně normální film.50%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si pomalu začal zvykat na tu malou ulízlou a afektovanou Bellu, jeb tam Ľena. Ľena není ledajaká, je tajemna jak hrad v Karpatech, umí se točit kolem vlastní osy a nakonec je abnormálně nesympatická. Kdybych psal knihu, také bych opsal Twajlajt, protože to bylo natolik úspěšné a aby to nebylo tak napadne tak bych vyměnil hlavní postavy a místo vampyrizmu bych tam ramcnul magií, yeah. Ale ten zasraný jižanský přízvuk, který mi lámal mé tykadla bych tam opravdu necpal. Co tam děla Irons? jak kdyby už víckrát nevstal do hovna, že? třeba sedlacký Eragon, kde dráček dělal chu chu... je to hrozné "fantasy", kde i ten Twajlajt vypadá jak velkofilm s bomba výpravou. 1/10 Daný snímek by byl krásny po lobotomii na uhlazené staré žluté židlí se slintáčkem na prsou a rukama v rozkroku. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se koukl na tuto americkou fantasy limonádu vystřiženou jako z červený knihovny natočenou pro americký mláďata a musím konstatovat, že jsem byl celkem spokojen. Protože po přečtení obsahu a některých zdejších nejapných komentářů na tento snímek ohodnocený mnoha odpady nedokážu pochopit zdejší myslitele, kteří se na tento film vůbec dívají, když nemají rádi tento typ příběhů, které jsou točeny pro americké teenagery, kteří jsou odkojeni na fantasy příbézích, kde se vyskytuje pobledlý Harry Potter nebo ještě pobledlejší Bella z Twilight. Já jakožto nezaujatý divák, který má rád všechny druhy příběhů a neopovrhuje žádným typem filmověho uméní a vždy hodnotí s nadhledem nedívajíc se na nízké či vysoké hodnocení toho daného snímku musím říct, že tato story nijak nevybočuje od již zmíněných snímků a i když jsem nečetl knihu, tak jsem to nechal plynout a celkem jsem se bavil. Místo upírů, vlkodlaků a dalších možných kreatur zde máme povedenou rodinku zaklínačů, kteří se rozdělují na dobré a zlé. V šestnácti letech měsíc určí na kterou stranu barikády se ten daný zaklínač dá a to se určuje podle jeho vnitřní podstaty. A to se týká i naší hlavní představitelky Leny, která je navíc obtěžkána rodinnou kletbou a navíc se nedej Bože zamilovala do jednoho smrtelníka. Děj jsem nechal plynout a líbil se mi narozdíl od Harryho Pottera, kde se mi zdál ten děj někdy až moc přehnaný a kýčovitý a kde většina postav mi byla nesympatická, tak zde to bylo naopak a hlavním hrdinům jsem držel palce a tu jejich lásku jsem jim přál a nebejt toho trapnýho konce, tak jdu s hodnocením ještě výš. Takhle dávám spokojených 70%. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Film je natočen podle prvního dílu stejnojmenné a celosvětově úspěšné série Kami Garcii. (Fevas)
  • Básně na stěnách a stropu v Lenině (Alice Englert) pokoji pocházejí básníků Williama Blakea, Alfreda Lorda Tennysona, Edna St Vincenta Millaye a Rumiho. (Dr Lizal)
  • Jack O'Connell byl původně obsazen jako postava Ethan Wate, ale těsně před natáčením byl nahrazen Aldenem Ehrenreichem. (Kritiq)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama