Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední film režiséra Martina Friče se odehrává na maloměstské poště. Bezvýznamný pražský úředník (Jiří Sovák) vymyslí jednoduchou fintu, jak přijít k penězům. Vypraví se do malého města a na zdejší poště se vydává za experta, který má prověřovat údajné padělky bankovek. V místě, které si pro krádež vytipoval, však narazí na sympatickou poštmistrovou (Milena Dvorská). Půvabná a schopná žena trpí různými komplexy a má konfliktní vztahy s manželem (Zdeněk Řehoř). Právě ona však svou laskavostí přispěje k tomu, že se v cynickém podvodníkovi probudí svědomí... Námět morality s kriminální zápletkou pochází od Jaroslava Dietla a obsahuje autorův typický živočichopis obyčejných lidí. Točí se kolem přehnaných ambicí i partnerských problémů. S jemně ironickým nádechem líčí poměry v provinčním městě, kde nechybí zahořklý udavač a vystrašený zbohatlík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Nejhorší podvod mého života. Poslední Fričův film je unikátní prototyp defraudantské burlesky, šmrncnuté svěžím cynickým humorem, kterému vévodí Sovákův vnitřní hlas. A pak jsou tu pomněnkové oči Mileny Dvorské, výstavní poprsí Ivanky Deváté, neodolatelný Čestmír Řanda coby šejdířské rochně ze samoobsluhy a cosi jako ucho vlasti v podobě profesionálního udavače... Výborná zábava i po padesáti letech. ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Geniální uštěpačné komentáře Sovákova vnitřního hlasu na adresu maloměstských úředníčků, slizounků, kverulanstských donašečů a dalšího panoptika. Trochu úsměvně - nostalgický pokus podvodníčka, který se pokusí o perfektně naplánovanou loupež století a který to umí s ženskými - "no tak, nasaď ten svůj rozpačitý úsměv, ten vždycky zabírá" - ale nakonec bohužel zase podlehne svému srdci. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač rozsáhlou tvorbu velikaná Friče neznám nějak detailně, z toho co jsem viděl, je Nejlepší ženská mého života spíše takovým malým bombónkém - filmem který staví na herectví Jiřího Sováka, který toho utáhne děsně moc, filmem, který staví na kráse a charismatu Mileny Dvorské, filmem, který staví na jednoduché, nekomplikované a neuvěřitlně vtipné zápletce. Bohužel mi v něm ale něco chybí, něco co by mě nějak upoutalo, něco co by mi zůstalo v hlavně, něco co by mi umožnilo hodnotit výše než nakonec průměrem 3 hvězd. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to natočil Martin Frič, musím být na film přísnější, protože tahle satira se nijak zvlášť nepovedla. Možná léty trošku taky vyčpěla, dnes se krade jinak, záludněji. Přestože jde o satiru, neměla scénáři ujet základní záležitost s předáváním tržeb na poště. To se opravdu kdysi takhle hotovost předávala? A všude se dávaly jen stokoruny? Vím, o tohle ve filmu nešlo, ale i satira by měla vypadat hodnověrněji. Jiří Sovák ovšem sehrál svoji úlohu podvodníka začátečníka velmi dobře, ono to dle postelové scény na začátku taky vypadalo nadějněji, ,ale sledovat dlouhé scény přebírání a razítkování bankovek, to bylo i na mne trochu moc. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(LFŠ 2022) Fričův poslední film dokáže hravě zaujmout i dnešního diváka - díky chytrým dialogům a famózním hereckým výkonům. Jedná se v podstatě o herecký koncert Jiřího Sováka (a jeho neuvěřitelně humorného voiceoveru), jemuž skvěle sekundují herci ve vedlejších rolích, z nichž mě nejvíce oslovili Řanda, Dvorská a Janžurová. Nejlepší ženská mého života mě opravdu upřímně pobavila a měl jsem často na tváři potutelný úsměv, podobného ražení jako onen Sovákův. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává v obci Bystřice, ve skutečnosti se jedná ale o Benešov u Prahy. (sator)

Reklama

Reklama