Reklama

Reklama

Zombi 2

  • Itálie Zombi 2 (více)
Trailer 3

Fulciho brutální vize plné krve a vnitřností jsou tím nejlepším, co může světový horor nabídnout. Do newyorského přístavu vplouvá opuštěná loď. Odkud plachetnice připlula a co se stalo s její posádkou? To jsou otázky, které si klade nejen dcera majitele lodi Anne, ale i novinář Peter. Vydávají se spolu na Antily, aby zde za neustálého rachotu bubnů poodhalili roušku děsivého tajemství, plného voodoo rituálů, krvavých orgií a obživlých mrtvol. (Řitka video)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (153)

anais 

všechny recenze uživatele

Vším co mohu napsat bych opakoval ostatními hodnotícími řečené. Tenhle film je strašný, ale současně neuvěřitelně zábavný. Vrcholem filmu je fantastická scéna souboje zombiho a žraloka, při jejímž sledování jsem si připadal jak pod vlivem nějaké drogy. Rozhodně doporučuji, a nemíním to nijak ironicky. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Rychlé, jednoduché, brutální, zábavné. Fulci se přesně trefil do toho, jak má zombie horor vypadat. A navíc s nadhledem a atmosférou tak vášnivě lepkavou jako ovzduší na ostrově kdesi v Antilách. Hudba je stylově výborná, přesně v rámci počínajících osmdesátých let (já vím, je to protimluv, výborná hudba v osmdesátých letech, ale sem to tak nějak sedí), která se střídá s nonstop rytmy bubnů od vúdú rituálů. A ledasjaká scéna je skutečně nezapomenutelná: závěrečný pochod na Manhattan, souboj zombíka se žralokem, vypíchnuté oko... Zatraceně zábavná zombíkovina. Tak to má být. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to jachtou ktorú nikto neriadil a len si tak plávala do prístavu.Pobrežná hliadka ju dostala do prístavu a pri prezeraní tak prázdna nebola.Potom sa dej presúva na exotický ostrov a tam to začalo byť husté.Veĺa krvi,rozkladajúce sa telá a hnus kde sa len pozriete,to sú hlavné znamenia tohoto filmu.Zombie vs. Žralok ten podmorský boj bol zaujímavý a to sa nevidí každý deň.Masky boli dosť prepracované a film si hlavne zakladá na zaujímavých scénach ako tá ako jej ťahal vlasy cez okno a oko sa jej zabodlo do dreva a takých scén tu bolo viacej a aj preto je tento film lepší ako vačšina zombie produkcie.Musím uznať že je to jeden s tých lepších zombie hororov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fulciho filmama dopadlo docela v pohode. Dlouho jsem cekal, kdy uz se zacne konecne neco poradnyho dit a film se poradne rozjel bohuzel az nekdy v 50ty minute filmu a dej predtim, i kdyz nenudi, je strasne chudej, mozna tak dve smrti a zombik skoro zadnej. Pak se to nastesti rozjede a zombici zacnou vylejzat ve velkym a zaverecna pulhodinka je fakt skvela zabava. K tomu tu je skoro az infantilni hudba podobna hudbe z filmu Spencera a Hilla, zajimave prostredi ostrova, naprosto perfektni masky zombiku, uchazejici triky a hlavne uchylna kamera, ktera okamzite, kdyz se deje nejaka prasarna, zacne zoomovat, aby si to divak co mozna nejvic uzil. Navic tu jsou takovy vychytavky jako rozseknuti hlavy krizem, triska vrazena do oka nebo souboj zraloka se zombikem na dne more. Rozhodne se u tohohle nebudete bat, lekacka tu je jen jedna, ale zabava to je slusna. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V moři plave žralok sežere ho zombie co se tejden nemyje... Ne teď vážně, ze začátku je to docela dobrý ale zombií je po čertech málo. Když už se nějaké objeví jsou jak se patří nechutné a fungují skvěle. Scénář a herci dost shit a tenhle film by si zasloužil spíš míň hvězdiček ale to co mě dostalo byly hrátky s roztřískanejma dveřma a okem. Nesmím zapomenout na hypershitovou hudbu, něco tak odpornýho jste ve filmu ještě neslyšeli. Ale pro příznivce zombií docela doporučuju. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Film bol zakázaný v Nemecku, Nórsku a Anglicku (1984-1992). (Paldiny)
  • Hlavní ženskou roli v tomto filmu hraje Tisa Farrow, sestra známější Mii Farrow. Obě sestry v mládí začínaly v béčkových hororech, z nichž se podařilo Mie vymanit úspěšněji. (Cimr)
  • Natáčení započalo 11. června 1979 a skončilo 6. července téhož roku. Točilo se v Dominikánské republice (město Santo Domingo), newyorském Brooklynu (USA) nebo na mexickém ostrově Isla de Mujeres. Dále se natáčelo v ateliérech Mafera a Elios Studios, které se nacházejí v italském Římě. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama