Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Šmídovi, rodiče plavovlasé Slávinky, jsou na vrcholu štěstí: Slávinka má přes vdavkami a bude si brát zástupce ve věcech trestních, JUDra Anatola Bryndu. Anatol je sice začátečník a všestranný jelimánek - ale co by rodiče neudělali pro štěstí jediného dítěte! Zařídili pro budoucí manžely byt moderní ve všech směrech. A největší atrakcí toho bytu, na niž je papá Šmíd obzvláště hrdý, jsou moderní manželské postele, z nichž jedna z nich stisknutím vypinače samočinně se odsune z ložnice do pracovny nebo naopak. Papá Šmíd ovšem netuší, že právě pro toto důmyslné zařízení dopadne všechno zcela, zcela jinak než si představoval... [dobový program]

Prvním klientem začínajícího advokáta JUDr. Anatola Bryndy je jeho sousedka, herečka Helena Králová, která se vdala za svého kolegu Járu Marka. Novomanželé se krátce po svatbě pohádali a Helena se chce ihned rozvést. Rezolutně odmítá vrátit se do Járova bytu a vzdor chabému odporu nesmělého advokáta stráví noc v jeho bytě. Ačkoliv mezi nimi k ničemu nedošlo, je ráno oheň na střeše: Bryndu navštíví rodiče jeho snoubenky Slávky a najdou budoucího ženicha v kompromitující situaci v ložnici s cizí ženou. K dovršení všeho zmatku se dostaví do Bryndova bytu také Marek, který chtěl původně využít advokátových služeb pro brzký rozvod, a shledá se zde s uprchlou novomanželkou. Společnost doplní i Bryndova snoubenka Slávka Šmídová. Ta se rychle sblíží s opuštěným novomanželem Markem. Po krajně zmatečním rozvodovém soudu se Slávka vdává za Marka a Brynda si bere svou čerstvě rozvedenou mandantku Helenu. [NFA.cz] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

cariada 

všechny recenze uživatele

Situační komedie s Karlem Lamačem v hlavní roli jako začínající advokáta , který se ožení , ale díky svému tchánovi , který jim v novém domě udělá pojízdnou postel se začnou dít všemožné věci , které vedou až k rozvodu. Opravdu pohodvá komedie o dvou párech, kteří se posléze prohodí partnery. Film pobaví a skvělé herecké výkony to jen podtrhují. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie o začínajícím doktoru práv, který se má brzy oženit, jenže jednoho večera vpadne do jeho bytu novomanželka, která bydlí ve vedlejším bytě a těžce se rozhádala se svým novomanželem. Rozpad manželství je nasnadě a doktor se do případu zaplétá více, než by bylo zdrávo. Tato komedie bohužel nedisponuje oním kouzlem starých dobrých filmu, nikdo z herců nedokáže výrazně připoutat naší pozornost. Přeci jen slabší komedie hodna zapomnění. Hudba: Jára Beneš ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A je to tady, aby začala česká veřejnost vnímat Trudu více jako následovnici Anny - vzal si ji do filmu i Karel Lamač a nebylo cesty zpět. Povedlo se to náramně a nezůstalo jen u jednoho projektu. Navíc se našel čas i na malý film ve filmu aneb Ljuba řádí. Nadto moderní bydlení, šlágry, zejména Není všecko zlato, co se zlatem zdá... (není vždycky štěstí, když se děvče vdá) a populární herci. Skvělé. Bezkonkurenční. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Manželské a jiné kratochvíle. Možná, že za jiných okolností by se tento poněkud bláznivý film plný hádek, nespolehlivých rad a nevěrných roztomilostí u diváků neujal, ale protože jej mají na svědomí Wasserman, Frič a Lamač, je o úspěch postaráno. Některé špílce (zejm. demolice luxusně zařízeného bytu pod taktovkou novomanželů Hermanové a Šlégla) jsou geniální a bezesporu patří mezi to nejlepší, co se v prvorepublikové komediální branži urodilo. A konečně, ten film říká jednu velkou životní moudrost: totiž, že manželství je jako sázka do loterie. ()

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Film sice nepředstavuje žádnou perlu, ale když uvážím, že se jedná o frašku, je její výsledek víc než dobrý. Téma jezdící postele a pomyslné nevěry bohužel představovalo velmi slabý podklad pro filmový scénář. Ač jsem skalním fanouškem Karla Lamače, přiznávám, že se moc nesnažil, a vytvořil pouze další šablonu nepraktického mládence, kterého ta správná dívka přivede k rozhodnosti (už jméno hlavního hrdiny Anatol Brynda je na hranici diváckého vkusu). Jako celek Vás ovšem tenhle film nemůže urazit a neškodí si ho občas připomenout, už kvůli jedné z mála hlavních rolí Ljuby Hermanové v jejích naprostých začátcích. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe. (dyfur)

Reklama

Reklama