Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (108)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S animovanými filmy by se mělo v posledních letech opravdu šetřit, obzvlášť s rodinnými snímky, kde očekáváte stejné rozuzlení jako u všech obdobných kousků, cílených hlavně na dětské diváky. Francouzskokanadská Balerína není žádnou výjimkou, ačkoli nabízí hezky pestrý příběh a balet jako poměrně neotřelé téma. Takže na první dobrou uspokojující odlehčená podívaná. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Film s očekáváním, které se nenaplnilo. Co se stalo. Když opomenu, že příběh je hodně přitažený za vlasy (jemně řečeno), je tak průhledný a plný klišé. Tvůrci se během celého filmu nedokázali rozhodnout, zda točí klasický příběh z konce 19. století, nebo ze současnosti. Tato schizofrenie se táhne celým dějem a mě dosti iritovala. Použití písniček je nevhodné a kazí celkový dojem. Tvůrci pokládali za vhodné sem tam vložit něco hodně legrační, něco ve stylu Dreamworks (častý to nešvar evropských animáků). Závěr již přechází až do grotesky. Dokážu si představit omnoho lepší převedení. Zdá se, že tvůrci až takové vysoké ambice neměli. Škoda. Takto, je to jen umně vyrobený prefabrikát průměrné jakosti, který nezachrání ani opravdu pěkná animace. V rámci žánru za 3 (kvalita animace nehodnocena). ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka o malé dívence Félicii, která celým svým srdcem touží stát se baletkou. Za vytrvalé podpory Victora, vynálezce a kamaráda do každého počasí, a díky pomoci Odette se dostane do taneční školy v Paříži a zúčastní se konkurzu, kde je každý den o jednu tanečnici méně. A právě její upřímná taneční vášeň spolu s poctivou přípravou - "Vyskoč, zazvoň a při dopadu nesmíš rozstříkat vodu." - z ní udělají jedinečnou balerínu. Příjemné a pohodové pokoukání s milým hudebním podmazem. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je vystaven velmi naivně, až hloupě. Což je na jednu stranu škoda, na druhou je to návrat k jednoduchým animákům, které jsou dělané především pro děti. V takovém kontextu je to pak neškodná záležitost a dokonce se najde i jedno velké plus v podobě opravdu pěkně zvládnuté choreografie. A protože věřím, že to byl záměr tvůrců...nekonkurovat chytrým a vtipným Pixarákům, ale udělat právě blboučký animák pro desetiletý holky, nemám důvod dávat míň než 65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme má Socha slobody zelenú farbu už počas stavby. V skutočnosti je však vyrobená z bronzu a ozelenela až po čase, vplyvom oxidácie. (Astonko)
  • Příběh se odehrává někdy v letech 1887–1889 v době výstavby Eiffelovy věže, protože v několika záběrech je vidět pouze rozestavěné torzo. (noelcoward73)

Reklama

Reklama