Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,3miliónaTržby USA $48,092,846Tržby Celosvetovo $84,460,846║ Putovanie s dinosaurami v kreslenej podobe prináša pekný príbeh o priateľstve a vzájomnej pomoci. Rozprávku som videl aj dávnejšie a tak som si po dlhšej dobe pripomenul aké čaro mala tvorba 80.rokov. /70%/ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

Reklama

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že jsem doslova probrečel celý film.Každá scéna má v sobě nějaký moment, který hravě pocuchá s emocemi.Nádherná animace, děj jasně daný s vymezenými rolemi.Žádné nešvary novodobých 3D animáků, kteří více než na děti cílí na dospělé různými náznaky. Velice nezávadný animák, který ale může lehce zamávat se slabšími povahami, jako se to stalo mě, ale nelituji.Správný film má vyvolat mnoho emocí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka pre deti môjho detstva, mám na ňu krásne spomienky. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Ja som dinosaurov v detstve veľmi žral a toto je pekné a milé až až. Každú postavičku som miloval. Neviem ako by to dnes pôsobilo na dnešné deti, ale i tak by som to odporučil a budú sa baviť aj dospelí. Príbeh je veľmi zaujímavý a dokonca je to napínavé, čo je problémom väčšiny dnešných animákov pre najmenších. Kreslené je to veľmi pekným štýlom. Tie farby sú takpovediac teplé. Škoda že seriál vznikol v čase, kedy som už nebol dieťa a ani som sa naň nepozrel. Možno to niekedy napravím so svojimi deťmi. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejuhlazenější, nejdojemnější, nejmilejší kreslená pohádka mého dětství, kterou nevyplodila česká produkce. Nožičkova strastiplná snaha vypořádat se se životem sám v okamžiku, kdy přichází o svého posledního blízkého mi vhání slzy do očí i nyní, při pouhé vzpomínce na dávné zhlédnutí. V mém poněkud již širokém filmovém rejstříku lze najít spousty a spousty dobrých snímků, avšak málo z nich, jako například v případě The Land Before Time, se dá označit jako filmový klenot. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Sám Don Bluth se nakonec rozhodl z filmu vystřihnout několik scén, a to kvůli jejich složitosti k pochopení děje divákem či z důvodu, že se zkrátka do daného momentu příliš nehodily. Mezi ně patří například i scény, kdy Ostrozub zaútočí na Nožičku a Sáru a ty se před ním běží ukrýt do tlejícího pařezu, pod kterým předtím chytaly hopsálky, ale Ostrozub jejich skrýš odhalí a zničí ji, nebo ta, kdy Nožička objeví Velké údolí a duch její matky na obloze jí řekne, at' se vrátí zachránit své přátele a Nožička se poté vrátí zpět do kouřících hor přes vodopád. (Marasuchus17)
  • Všechny animované filmy pocházející z této filmové série byly vytvořeny na motivy příběhů napsaných Judy Freudberg a Tonym Geissem. (Marasuchus17)
  • Motýlům podobný hmyz, který se zjevuje na začátku snímku při líhnutí Zobky (rod Parasaurolophus) a jejích sourozenců, ve skutečnosti nenáleží do řádu Lepidoptera (motýli), nýbrž do vyhynulé čeledi nazývané Kalligrammatidae, která spadá do řádu Neuroptera (síťokřídlí). Důvodem vzájemné anatomické podobnosti křídel tohoto hmyzu s motýlími křídly je konvergentní evoluce (vývoj v podobném prostředí a vývoj podobných způsobů pohybu či příjmu potravy). Kalligrammatidae mají v sedimentech z období jury a rané křídy bohatý fosilní záznam, z jehož studií dokonce vyplývá skutečnost, že byli společně se srpicemi (Mecoptera) významnými specializovanými opylovači nahosemenných rostlin (jakými jsou jehličnany, cykasy, jinany, liánovce a možná také vyhynulé benetity). (Marasuchus17)

Reklama

Reklama