Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skutečně ještě lepší než první část a rozhodně lepší než třeba Temný rytíř povstal (Shoda iniciálových zkratek je jistě zcela náhodná). Atmosféru to má brutální, Joker je pekelnej, konfrontace mezi Batmanem a Supermanem funguje na výbornou, konec je pořádně nadupanej a příběh je prostě naprosto bezkonkurenční, tady prostě není co řešit, adaptace komiksu téměř doslovná, kdyby všechny adaptace vypadaly takhle, hned bych byl o něco šťastnější. Jediné, co zamrzí, je nepovedená změna dabingu, jinak ale bezchybné. 100%, Nolan se má co učit. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo avizováno a psal jsem to i v komentáři pro první díl, tak druhý díl je daleko lepší - drsnější, temnější a hlavně má Jokera! Ano je tu Joker, který je takový magor, že zabíjí jen tak aniž by ho to bavilo. Jeho souboj s Batmanem je ultimativní a absolutně to nejlepší, co komiksový svět nabídl. Ovšem to není jediný protivník. Vláda USA nerada vidí, že Gotham si jde vlastní cestou a drží si řád oproti celé zemi. Proto prezident Regan (ten herec?! :D) vyšle Supermana, aby Batmana srovnal do laťe. Bitka se Supermanem je drsná a výsledek dost šokuje (nebudu spoilerovat). Věrné převedení kultovního komiksu Franka Millera Dark Knight je absolutní špička dosavadní animované komiksové tvorby. DC nechrlí tolik povedených hraných filmů, ale zato jeho animované jsou špičkové. Rozhodně nedoporučuji tento film dětem a lidem, kteří si myslí, že Batman je ten Batman z filmové série od bradavkofila Schumachera. Tohle je pánové DARK KNIGHT! Režisér Oliva vytvořil doposavad nejlepší film. Předchozí počiny jako Dr.Strange anebo Avengers Budoucnosti pro Marvel byly dost průměrné. Hodnocení OST: Temná, podmanivá a atmosférická! 8/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte o kus lepšie než prvá časť a o desať kusov lepšie ako kino verzia Batman v. Superman. Áno, oba diely sú síce samostatné, ale osobne by som aj tak preferoval jednotku a dvojku ako celok, proste emocionálne by to bolo silnejšie a bol by to na jeden záťah väčší zážitok. Možno aj preto, že v dvojke je tých dejových línií trochu viac než by sa na tak krátky film slušalo. Napriek tomu to funguje a je to celkom prehľadné. Výhodou animovaného spracovania je určite fakt, že mu tolerujeme väčšie odtrhnutie od fyzikálnych zákonov (streľba na B z troch metrov a nič) a nepresností v logike, než hranému snímku. Viď súboj B vs S, kde je jasné, že B by dostal tak rýchlo na bendžo, že by nestihol ani mrknúť. ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Batmana je ještě temnější a brutálnější než jednička. Scény s Jokerem jsou až ultimátní a forma s jakou vystihli jeho šílenství a brutalitu pomalu přesahují jeho hereckou podobu. Stejně tak postava supermana, které je zde popsána jen jako loutka v rukou americké vlády, která s jeho pomocí řeší krize, které sama vyvolá. Jediným rušivým bodem je postava Robina, která jakoby do celého tohoto světa nepatří. Ale možná to byl cíl autorů. Za mě vyjímečný komiks, který si jistě znovu vychutnám. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě lepší než předchozí díl. Naprostá pecka! Tohle jsem fakt nečekal. Batman se opravdu ukázal. Hlavně mě potěšila přítomnost dalších hrdinů a to: Supermana, Catwoman a Green Arrowa. I když už teda nejsou nejmladší. Nejdřív měl, co dělat s Jokerem a nakonec pěkně naložil Supermanovi. Vůbec jsem nevěděl, čeho všeho je schopný. A na koni jsem ho taky ještě jet neviděl. :D Opět mu pomohla jeho Robin. Ale konec mě docela překvapil. ;) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama