Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvytríbenejšia ukážka krimikomédie zvanej francúzska - ani krimi ani komédiu tu nenájdete v kryštalicky čistej, ale odľahčenej podobe (pozor, nezamieňať s podobou "ľahkou"). Navyše ak vás láka predstava neustále cupitajúcej Annie Girardotovej, nie je čo riešiť. Iste nejde o nadčasové umelecké dielo, ale len štyri hviezdičky pre toto brilantné oeuvre sa mi zdá málo. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Francouzská delikatesa té nejvyšší jakosti. Girardot a Noiret jsou kouzelná dvojice s nadpozemským dabingem v našláplé krimi komedii, která je nesmrtelná. Francouzi v sedmdesátých letech točili výborné filmy, které u nás i za těžkého totáče do TV pustili. I skoro po čtyřiceti letech, je to pořád velmi koukatelné, Ráda jsem to opět viděla, kdo by mohl zapomenout na strašidelnou starou továrnu CLIPARDI a vražedná karosářská šídla s leopardem mezi šestým a sedmým obratlem. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Tentokrát spojím recenze dvou filmů dohromady, protože na sebe navazují, i když každý můžete vidět bez problému i samostatně. Vlastně si ani nepamatuji, že bych Něžné kuře někdy předtím viděl, ale za to "Ukradli torzo Jupitera" byl můj velmi oblíbený film za dob komunismu. Teď jsem si však dal oba a postupně. Od prvního filmu jsem očekával víc - na můj vkus zbytečně moc romance a málo zábavy a zbytečně utahané. Navíc ty roky od vzniku jsou znát - zejména v zobrazovaném způsobu vyšetřování vražd. Za to pokračování mě bavilo stejně jako za mlada a pořádně jsem si ho užil a pobavil při těch jejich bláznivých eskapádách. Shrnutí je jasné - Něžné kuře je pro mě klasika, která neurazí, ale ani příliš nenadchne - slabší tři hvězdy. A Jupiterovi alias Afroditě dám plný počet - rozhodně si je zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Často bývám znechucená z protagonistů, uondaná ze stopáže, ubitá ze scénáře, vygumovaná z dialogů, vytočená z režie nebo ospalá z hudby. Tohle je ale první film, kdy jsem byla vyčerpaná z fyzického výkonu hlavní postavy. Kdyby Annie nebyla herečkou, věřím, že by dokázala vyhrát maraton. Na podpatcích. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí dávných let. Pohodový mix klasické francouzské kriminálky se stejně klasickou francouzskou komedií a nostalgickou romantikou. Má to specifický šarm a spíš než na výrazné gagy sází na stabilizovanou úsměvnost podporovanou znamenitými dialogy. Girardotka byla jako mile hyperkativní a rázná komisařka okouzlující, navíc se skvěle doplňovala s Noiretem coby klukovsky plaše rebelantským akademikem. Přestože by film utáhli sami dva, mají navíc k ruce řadu dalších povedených postav ať už je to parta věrných Lisiných kolegů/poskoků nebo Catherine Alric, která v roli Christine dokonale mísí rafinovanou svůdnost s kouzelně pitomoučkou dětinskostí. Navíc „kuře“ potěšilo jako připomínka toho, jak výborný jsme kdysi mívali dabing. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)

Reklama

Reklama