Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (313)

zette 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu Funesovych, byla radost pozorovat jeho nadsene grimasy pri kostovani jidla. Cela komedie mi prijde velice vtipna, mila a i nadcasova, protoze v nekterych dnesnich potravinarskych zarizenich to bohuzel bude vypadat obdobne jako v te tovarne filmove. Jen si synacek mohl vybrat lepsi cestu nez cirkus, nemam rad cirkusaky! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu to možno bolo pokrokové a hodilo by sa to skôr do dnešnej doby, v ktorej vám do jedál dávajú rôzne umeliny. Humor opäť svojský a dobový, je to také Funèsovské a francúzske, tu sa mi však nepáčila tá bláznivosť, ten dej, na ksichty som si už zvykol, ale na niektoré veci sa skrátka nedá zvyknúť, ak sa mi protivia, tak sa mi nebudú páčiť a ak sa opakujú vo viacerých filmoch, aj tak nemienim svoj názor skrz prilepšovanie meniť. V tomto filme ma zaujala najmä postava syna Gérarda, dokonca bola výraznejšia než samotná postava Duchemina. Túto komédiu si však musia obľúbiť kuchári, veď aký film v ktorom sa skoro všetko točilo okolo jedla dovtedy vznikol a bol až takto výrazný. Francúzska klasika. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Legendární francouzská komedie vaří nepoživatelnou krmi, ze které nesmrtelný Louis de Funés udělá delikatesu. Jeho perfektní cit pro groteskní komiku se výborně pojí se skvělou režií Clauda Zidiho v jeden celistvý celek. Film sice nemá přímo úchvatnou zápletku, ale dokáže čerpat z možností, které jsou k dispozici. Spousta originálních gagů v neodolatelně originálním provedení mistra francouzské komedie. V gastronomickém světě je tahle komedie tím nejlepším v tom případě, že vám jídlo z restaurací zrovna nechutná. De Funés na to dohlédne osobně, aby vám zase chutnalo. 80% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

To hodnocení prosím berte jako 3,5*...prostě něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Je to taková netradiční komedie, něco jako animovaný Ratatouille. Herecké výkony jsou sice výborné, ale pořád tomu něco k opravdu dobré komedii chybí. Naštěstí některé opravdu vypečené momenty mě donutily dát tu čtvrtou hvězdu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Už to není tak crazy jako některé předchozí mistrovy kousky, ale přesto se jedná o výborný film. Funésův boj proti syntetickým blafům je vcelku solidní příběh s mírnými přesahy do rodinného dramatu (vztah se synem). A celá sekvence v bondovsky laděné továrně na blafy je jednoduše nezapomenutelná, stejně jako finální pointa s hodinkama. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Jelikož Louis de Funès (Charles Duchemin) prodělal před natáčením srdeční infarkt, tak bylo dost riskantní ho do filmu obsadit, neboť natáčení s kardiakem bylo nejisté ze zdravotních a finančních důvodů. Pojišťovna nakonec udělila souhlas, že natáčení pojistí. Na place ale musel být neustále přítomen kardiolog a sanitka. Štáb dostával výplatu pro jistotu každý den s tím, že nebylo jisté, zda se další natáčecí den uskuteční. (Duoscop)

Reklama

Reklama