Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Septimův Grand restaurant je jedním z nejdražších podniků v Paříži. Septime jej vede železnou rukou a své zaměstnance doslova terorizuje. Mezi pravidelné návštěvníky restaurantu patří ministři, vysocí úředníci i policisté. Není divu, že na večeři přijde i prezident spřátelené země, který je ve Francii na oficiální návštěvě. Místo decentní záře flambovaného dortu se ozve výbuch a prezident je pryč. Je na Septimovi, aby našel prezidenta a získal tak zpět reputaci svého podniku. Bláznivé funesovské eskapády začínají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (310)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Během první půlky jste zasobení tou nejlepší porci humoru , že nestíhate otevírat pusu. Scéna "Ein Musskat Nuss Herr Müller. Ein Musskat Nuss , Musskat Nuss!" Nemá chybu a dokazuje jak byl Funes genius. Pozdeji co zmizí El Presidente to ztrazí tempo , ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií. Kdo neviděl tak nepochopí proč si francouzi zakladají na své restarauce a jídlo :D. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Po dnešnom, poslednom, dopozeraní Grand restaurant pána Septima som rozmýšľal, ako zdôvodniť sám pred sebou tri hviezdičky. Nakoniec som usúdil, že je to zbytočná starosť, ponechal som pôvodné dve a je to v poriadku. Film je označený ako komédia. Ja dodávam, vyčerpávajúca komédia. Tie fórky a kvázihumorné situácie sú už ohraté ako obľúbená vinylová platňa. Tých, ktorí film videli x-krát už nezaujmú a mladí ho vypnú do piatich minút. Za dobový úspech vďačia filmy, ako tento, vtedajšej konkurencii a vtedajším očakávaniam. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tak, jako mnoho dalších, je i tento film s Louis de Funèsem hojně hrán českými televizními stanicemi. Jeho humor dokáže i po letech stále pobavit a rozveselit. Sice to není výjimečné komediální dílo francouzské kinematografie, které by něčím vybočovalo z průměru hojnosti, ale i tak je sledování tohoto filmu stále příjemnou zábavou. Zábava je založená na jednom muži. Tím je náročný restauratér pro vyšší vrstvu Septime (skvělý Louis de Funès). Jako obvykle je v plné síle. Poskakuje, čílí se, umravňuje, povykuje, kárá, úslužně se klaní, hrdinně se bije v prsa, zkouší a pokouší, trestá, vystrašeně se klepe, poslušně hledá a utíká. Nezastaví se, je stále v pohybu, tančí a létá. A opět ta výbušná síla mimiky emocí! Nakonec dokáže Septime vycepovat každého zaměstnance, překonat každou překážku a slavit velkolepé a zasloužené vítězství s gurmánským povyražením. Z dalších rolí: nervózní a překvapovaný divizní policejní komisař (Bernard Blier), obětavá a oddaná prezidentova sekretářka Sophia (pohledná María-Rosa Rodriguez), prezidentův vrchní ochránce dvou rozdílných tváří Henrique (Venantino Venantini), šokovaný francouzský ministr (Noël Roquevert), rozverný, mizející a objevující se prezident Novalès (Folco Lulli), odhodlaní a zaskočení opoziční konspirátoři prezidenta Novalése (Albert Dagnant, Robert Dalban, René Berthier a Frédéric Santaya), Novalésův strážný anděl (Eugene Deckers), z míry vyváděná obsluha restaurantu (Pierre Tornade), podlézavý číšník Roger (Michel Modo), potácející se sommelier (Paul Préboist), nešťastný pianista (Roger Caccia), neústupný šéfkuchař Marcel (Raoul Delfosse), či Marcelův synovec a odmlouvající kuchtík (Olivier de Funès). Je to jedna z klasických francouzských komedií. Nevyčnívá, ale má stále dostatek sil k příjemné a odlehčené zábavě. Překvapení podniku může přivést mnoha osobám opravdovou ránu šokem. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Moje nejmladší dcera nastoupila na hotelovou školu, tak jsem jí pustila instruktážní film o stolničení:-) Bavily jsme se obě krááálovsky, škoda, že tempo filmu nevydrží celou dobu. Souhlasím s dělením filmu na dvě části - úžasná první v restauraci a slabší druhá mimo, proto ty čtyři hvězdy. Opět oblíbená skvadra herců, dcera postupně a s radostí rozpoznávala jednotlivé četníky, mladičkého Oliviera, ředitele hotelu z Piti piti pa a mnohonásobného sluhu Paula Preboista, pasáka Maria z Policajt nebo rošťák (Venatino Venatini - to je snad pseudonym, ne?), Bernarda Bliera z Richardových komedií, jeptišku z četníků (paní baronka) a další hvězdy malých rolí, které se objevují snad v každém filmu. Prezidenta mohl hrát Michel Galabru, jehož českým hlasem zde promlouval Bernard Blier. Trénink číšníků okořeněný tanečkem ve stylu rabi Jacoba a Septimova instruktáž v německém jazyce á la Hitler jsou určitě vrcholy filmu. A dámy - to co na sobě nosila před více jak čtyřiceti lety sekretářka prezidenta, zdaleka převyšuje dnešní haute couture a z fleku bych si to oblíkla! Nádhera! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Despotický majitel restaurace se svými neortodoxními metodami vede svoje zaměstance k poslušnosti a k profesionalitě a svoji restauraci k nejvyhledávanějším v Paříži. Bohužel jeden prezident se prostě rozhodne si udělat prázdniny a pan majitel si užije pěkná muka. 4*, pobavil jsem se více než u Četníka. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Louis de Funès dostal nápad na tento film už v roku 1958, vtedy však ešte nebol dostatočne známy na to, aby projekt presadil, a tak si ten musel počkať ešte niekoľko rokov. (Arsenal83)
  • Nemecká verzia tohto filmu bola o 8 minút kratšia. NDR totiž vystrihlo slávnu scénu, ktorá je paródiou na Hitlera. (Arsenal83)

Reklama

Reklama