Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když odečtu Četníka a Fantomase, je to právě film Senzační prázdniny, který mám nejraději a kde si vybavím herecké mistrovství Louise de Funese nejvíce. Jeho živelné herectví, grimasy, vyřídilka a prakticky neustálá gestikulace dokáže rozesmát sama o sobě. Nepotřebuje k tomu ani mírně trhlý příběh a ani vedlejší postavy, které jsou často jen v roli nahrávačů. Nicméně celkové obsazení je výborné a herecké výkony všech rovněž. Tentokrát také skvěle sedla hudba, ta dokreslila výbornou letní atmosféru celých senzačních Senzačních prázdnin. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Špatné to nebylo, ale dobré také ne. Louis samozřejmě opět a znovu nezklamal. Docela sympaticky byl poskládán i veškerý zbytek herců a hereček. Příběh se mi líbil pouze ze začátku a smál jsem se také pouze v úvodních minutách. Postupně se film zvrhává v nudnější a nudnější záležitost. Humor je v podstatě o tom, že si Francouzi svým tradičním způsobem utahují z Angličanů. Mnohem vtipnější mi to přišlo v podání Asterixe a Obelixe, když řádili ve službách jejícho veličenstva. Tohle sice drží pár metrů nad vodou tradičně skvělý Louis, ale smíchy jsem se nepotrhal. Abych dal více než 2 * to bych musel být minimálně kouzelník druhé kategorie. Tím zatím nejsem. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný de Funèsův film. Zpočátku i docela nuda, tatíček je cholerický ředitel a děti se urvou z řetězu na výměnném francouzsko - skotském pobytu, takže je Funès zběsile honí autem, na lodi, na draku i uhlířským vozem. "Sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem." Ale za to máme very well konec, tempo se zrychluje, střídá se ztřeštěná akci za akcí - rvačka uprchlých dětí s námořníky, stíhání mladých svatebčanů letadlem i koňmo a na závěr koupání se ve skotské whisky. Jen mne poněkud překvapilo, že v Británii se snaží ventily uzavírat proti směru hodinových ručiček :), nejspíše místní tradice... Asi něco jako byly ty "prostě delikátní" ústřice v jogurtu, nebo rostbíf se šlehačkou. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DLgxRv_7HQQ ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes byl a je doteď známkou kvalitní komedie a jistotou zábavy. A ani zde nezklamal. Opět plno skvělých grimas, vtipných dialogů a hlášek a především plno vtipných situací, do kterých se dostává. Mám pro tohoto geniálního komika velkou slabost a jeho komedie zbožňuji a tahle je jedna z mých oblíbených. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)
  • Při záběru přistání letadla na střeše autobusu chybí vlajky a kufry. (Mackin)

Reklama

Reklama