Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najpríznačnejšie slovo, čo ma v súvislosti s tým, čo som videl napadá, je šaškáreň. Prehnaná bláznivá komédia, kde mi takmer nič nepripadalo vtipné a to sa Funes snaží snáď ešte viac, ako obvykle. Nemá to konzistentný dej, o čom to nakoniec bude, sa vykryštalizovalo až niekedy pred koncom. Škóti sú svojrázni, Francúzi sú svojrázni a mali by sme im to tolerovať. Pretože aj my sme svojrázni. Nevtipné komédie nebudem tolerovať ani jedným, ani druhým, ani tretím. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o řediteli školy Charlesu Bosquierovi (vynikající Louis de Funés), který má starosti se svýma dětma. Mladší Gérard (skutečný syn Olivier De Funés) tatínkovi pochlebuje a na všechny donáší, aby odvrátil pozornost od sebe. Starší Philippe (Francois Leccia) má odjet na letní výměnný pobyt do Anglie, ale zvolí cestu lodí se svýma kamarádama. A protože s nimi odjede i anglická dívka Shirley (Martine Kelly), která přijela na výměnný pobyt k Bosquierům, začíná honička. Nejdříve samotného ředitele za lodí, později i s Shirleyiným otcem MacFarrellem (Ferdy Mayne) po Skotsku, aby zabránili svým dětem ve sňatku. Ale mladí jsou tak hrrr, takže oba otcové končí v moři whiskey, která je utěší a smíří se sňatkem. Pobavil mě i Stéphane Michonnet (Maurice Risch), který jel do Anglie místo Philippa a Mario David v roli kdy ho Basquier omylem stále otravuje. Krásně se Girault trefuje do velmi zvláštní a těžko poživatelné anglické kuchyně. Nejúžasnější scény byly ty z pronásledování, kdy Charles zažil nejedno nevšední dobrodružství, aby se vyhnul rodinné ostudě. Nádherně bláznivá komedie. Bosquirovu manželku zde hrála už jeho velmi častá filmová partnerka Claude Gensac. ()

Reklama

Joeey 

všechny recenze uživatele

Extrémně přeplácaná komedie. Jeden z dalších hereckých koncertů L. de Funèse s tradičním repertoárem o příhodách jednoho vzteklého šéfa a zároveň panovačného manžela a otce. Tím jsem chtěl (schválně trochu ironicky) upozornit, že většina Funèsovek u mě klesá tím, že je neustále o tom samém. Senzační prázdniny se v něčem podobají komediím á la Pan účetní, zejména nadměrnou ztřeštěností (bláznivé komedie). I tyto komedie mám rád, akorát jsem si teď uvědomil, že zatímco u Pana účetního vznikaly další a další díly, filmy s L. de Funèsem jsou vesměs také o jedné a té samé hlavní postavě a lidech okolo ní, pouze s tím rozdílem, že se odehrávají pokaždé v jiném prostředí (četnická stanice, restaurace, škola, továrna...) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jen průměrný de Funèsův film. Zpočátku i docela nuda, tatíček je cholerický ředitel a děti se urvou z řetězu na výměnném francouzsko - skotském pobytu, takže je Funès zběsile honí autem, na lodi, na draku i uhlířským vozem. "Sekáč. Letí na draku a loď si řídí rádiem." Ale za to máme very well konec, tempo se zrychluje, střídá se ztřeštěná akci za akcí - rvačka uprchlých dětí s námořníky, stíhání mladých svatebčanů letadlem i koňmo a na závěr koupání se ve skotské whisky. Jen mne poněkud překvapilo, že v Británii se snaží ventily uzavírat proti směru hodinových ručiček :), nejspíše místní tradice... Asi něco jako byly ty "prostě delikátní" ústřice v jogurtu, nebo rostbíf se šlehačkou. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DLgxRv_7HQQ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Všichni Francouzi jsou sexuální maniaci! Chci se naučit všechno s Francouzi! Nestárnoucí komedie se skvělým českým dabingem. Otisk uvolněných 60.let je ve filmu více než patrný, k tomu skvělá šedesátková hudba.Nádherné exteriéry, vtipné dialogy a akce, za které by se snad nestyděl ani Bond. Jízda na motorovém člunu s následným plachtěním a trefnými komentáři pobaví stejně jako pojízdný holubník. Opakovaným sledováním se film příliš neokouká. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Nápad s herbářem a donášením vnesl do filmu Olivier de Funès, který to přinesl ze školy, kde to zažil jeden student. (M.B)
  • Olivier de Funès se ve scéně, kdy spadne do vody, opravdu zranil, protože pod vodou narazil na kotvu vedlejší lodě. (M.B)

Reklama

Reklama