Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další z několika méně zábavných komedií. Snad kromě křtu nové lodi se není ani čemu výrazněji zasmát. Zápletka je standardně ubohá. Louis de Funès se hrozně naštve a vyhodí svého retardovaného zrzavého, leč šikovného konstruktéra, čehož brzy začne litovat a celý zbytek filmu se mu snaží cukříkovat a získat ho zpět. Což se mu, chvilka napětí, podaří. Zasmál jsem se opravdu minimálně. Není o co stát. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

No jo, Plaváček.:-))) Jak se tak koukám tak tohle je nejvtipnější Funésovka která sice nemá zrovna nějak exra zápletku (dalo by se říct že ve druhé polovině ani žádnou nemá) ale když máte záchvaty smíchu a žasnete nad nápady typu obojživelného kajaku tak je vám to prostě úplně jedno. Ach, jak já mám tento film rád a jak se mi k němu píše težko komentář.:-))) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Prototyp nové lodi slavných loděnic Plaváček právě získal cenu na závodu jachet a regat a hrnou se první velké nabídky. Majitel loděnic (De Funés) však konstruktéra právě vyhodil. Ve filmu plném gagů De Funése dabuje František Filipovský. DVD: Pětiminutový trailer a film o filmu (13 minut, převážně rozhovor s Michelem Galabru, proložený ukázkami z tohoto a jiných filmů stejného režiséra) mají CZ titulky, následují trailer na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), fotogalerie, vybrané filmografie tří herců. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ještě než spatřili světlo světa Weasleyovi, byli nejslavnější rusovlasou rodinou Castagnierovi. Tonoucí se stébla chytá má celkem slušnou první polovinu (Fourchaumova "oprava" lodi či hroutící se kazatelna měly své kouzlo), pak se však humor začne měnit spíše ve sled akčně laděných scén, které jsou někdy až zbytečně protahované (trable s traktorem). Lhal bych, pokud bych řekl, že jsem se u Tonoucího nepousmál, ale osobně si myslím, že má Louis de Funès na kontě povedenější komedie. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další nezapomenutelný snímek, kde se opět setkali pánové Funès a Galabru. Výborná smršť humoru a bláznivých scén. Přesně kvůli takovým filmům Funèse milujeme, samozřejmě nesmím zapomenout na vynikající dabing pana Filipovského, nebýt jeho bezkonkurenčního dabingu, kde by asi tak byla popularita francouzských komedií s Funèsem v hlavní roli. 10/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)
  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno