Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

sud 

všechny recenze uživatele

Netypická Funésovka. Louis usedlý, atmosféra absolutně jiná, než v jeho předešlých filmech. Nad rozevlátým akčním humorem vítěží spíše satira. Avšak tato poloha stárnoucímu Louisovi De Funésovi a Jeanu Carmetovi celkem sedí. Je jen škoda, že ho nemluvil Filipovský, Lábus nebyl špatný, ale s Krampolem to není ono. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy prakticky vůbec nepovedlo, kdyby tady nehrál Louis de Funes tak uberu ještě další hvězdičku. Nevím jestli by to na mě působilo jinak v době svého vzniku, ale s odstupem skoro 30 let je to pro mě prakticky nekoukatelné. Sledovat Funese jak pšouká? Tak to opravdu nemusím. Zřejmě již došly nápady. Omlouvám se Vám pane Funes:( ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Ten nápad, kdy se mimozemšťané zamilují do (ne)obyčejné zelňačky, mě prostě dostal. Nádherná poezie všedních dnů dvou "staříků", který chtějí v poklidu a pohodě dožít svůj nelehký život v originálním a neopakovatelném prostředí francouzského venkova. Prostředí, které místo toho, abychom ho uchovali, tak ho ve jménu pěněz a ke škodě našich potomků, systematicky ničíme. A tak musí přijít mimozemšťané, aby alespoň kousek tohto nádherného světa zachránili. Jak symbolické. Dávám devět z deseti, takže za 5*. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Když jsem si prvně pouštěla Zelňačku, tak to byl ten krásný původní dabing (s Filipovským) a já se neustále dobře bavila, příběh je vynikající a de Funès nezklamal. Při dalším zhlédnutí (a i s jiným dabingem, že by Krampol? brr) už mi to nepřišlo tak skvělé, abych udržela plné hodnocení, ale pořád to člověka donutí k úsměvu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Blllllllllll, blllll bll bllllllllllllll. Bllll bllllllllllllllll blll blllllllllllllllllllllllll. Bllllllllllllll blllllllll blll bllllllllllll blll bl bllllllllll. Jak říkám, u Zelňačky jsem se dost nasmál a svým způsobem mě to chytlo a užíval jsem si jak Funèse, i když ho tentokrát daboval Lábus (není to ono), tak ufounka se svou ufounštinou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako předchozí Funesuv (Claude Ratinier) film Lakomec (1980), i tento v kinech propadl a nedočkal se úspěchu. Louis z toho byl velice smutný a zklamaně se vrátil na svůj zámek. (Pierre)

Reklama

Reklama