Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Zpracování 8/10/// +originální námět, netradiční zpracování, výborný hudební doprovod -vlastně by mi nevadilo, kdyby to bylo delší/// Na Lolu jsem čekal dlouho. V prvních minutách jsem byl v rozpacích, ale záhy mě to chytlo. Tohle je tak neuvěřitelný film, s důrazem na slovo neuvěřitelný a to nechápejte jako kompliment, až je to vlastně hooodně zajímavý film. Nic podobného jsem dosud neviděl a zřejmě si to někdy v budoucnu rád zopakuji, protože je to jízda. Něco bych udělal jinak, ale vzásadě by se to jen týkalo prohloubení a rozšíření scénáře a samotné délky filmu. Ale stejně tak dobře si uvědomuji, že už bylo dost těžké do filmu něco vměstnat a bylo by to možná spíš naškodu. Takhle to beru jak to je a i z toho jsem nadšenej./// Celkem 80%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si film pustil? Thriller, krimi, Franka Potente (znám z Bourna). SPOILER: Jde o jeden příběh 3× trochu jinak, v duchu hesla "i malá změna způsobí velkou změnu". Forma se snaží daleko předčit obsah. A jelikož já jsem spíš na děj a hrátky s barvami, prostřihy ze snů apod mě neberou, je to veliké minus. Naopak práce s kamerou mě bavila. Celkově nic extra, ale originální to je a hudba dodává akční charakter. # příběh 5 | hudba 6 | humor 1 | akce 4 | napětí 4 | putil bych si znovu 4 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Homo ludens. Frenetický film, který je svým střídáním materiálů (film, video, fotografie), druhů (animovaný film, hraný film, pseudo-dokumentární momentky), žánrů (komedie, thriller, rodinné drama, romance) a tempa stejně neklidný jako hlavní hrdinka, díky výrazně červeným vlasům a způsobu rámování okamžitě k nalezení v libovolném prostředí. Nejen tím, že okamžitě víte, kde se nachází postava, kterou ovládáte, připomíná Lola videohru. Smrt neznamená konec hry, ale možnost být v další hře lepší, což je velmi osvěžující aktualizace "co by kdyby" schématu. Jak se ale dozvíme hned na začátku od "rozhodčího" (hlídač z banky), teorie je pouze "zbytek", dodatek ke strhující hře. 80% Zajímavé komentáře: mm, Radek99 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy kterémě donutí přemýšlet o životě. O lidském chování, rozhodování a budoucímy následky činů jednotlivce. Ano u tohohle skěleho snímku s můžete říci "láska hory přenáší"... Ale já v něm vidím i myšlenku, že My lidé jsme pány své budoucnosti, která je ovlivněna pouze našimi rozhodnutími. A to že nám občas někdo tak zezhora vypomůže...(s tím se snad poččítá né..???) :-))) Parádně vytvořený film, skvělý scénář, střih a hudba. Někdo předemnou tu napsal že je to nejlepší Německý film. S tím naprosto souhlasím! Navíc si myslím že je to jeden z nej filnů ukazujících že každé rozhodnutí/příčina má adekvátní následek. Prostě velice velice dobrá věc. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Tykwer sa presadil svojím celovečerným snímkom Lola beží o život, ktorý sa stal v Nemecku najúspešnejším domácim filmom roku 1998. Kultové dielko, predznamenajúci údajne zmenu v nemeckej kinematografii, je určený generácií, odchovanej klipovou kultúrou, technopopom a televíznymi stanicami typu MTV. Autor, ktorý sa podieľal aj na výraznom soundtracku, vyšiel z predstavy dievčaťa, bežiacou mestom a v rytme jej behu stvoril príbeh. Dynamický a zároveň romantický "generačný thriller" 90. rokov kombinuje filmový pás s videozáznamom, fotografiami a animáciou. Príbeh dojemnej nemeckej Bonnie. Story vášnivej lásky mladej ženy, ktorá dokáže zničiť strnulé pravidlá a nariadenia sveta, ktoré ju obklopujú. Snímka, postavená na diabolskom tempe a zbesilom strihu. Napriek zdanlivej ľahkosti je realizovaná s nesmiernou starostlivosťou a oplýva mnohými originálnymi nápadmi. K najlepším patria fotografické koláže, v ktorých sa bleskovo odohrajú rôzne verzie životov postáv, s ktorými sa Lola pri behu stretáva. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Záběr, ve kterém padne na ruletě číslo 20, nebyl trik, dvacítka opravdu na poprvé padla. (don corleone)
  • Věty na začátku filmu ("Míč je kulatý" a "Hra trvá 90 minut") jsou známé výroky německé trenérské legendy Seppa Herbergera. (don corleone)
  • Hlas, ktorý sa ozýva v titulnej skladbe filmu "Wish (Komm zu mir)" od producenta Thomasa D, patrí Franke Potente. (ZetDaElO)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama