Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

To bola teda racha! Wau! Skoro som z toho padol na zadok. Čo to malo byť? Koncert počas filmu? Film behom koncertu? Filmový koncert, či koncertný film? Ohromujúce. No a že to nemá takmer žiaden logický dej? No a čo?! Má to nesmierne silnú atmoféru. Miestami som mal pocit ako keď som čítal tretiu knihu (Pustiny) z horrorového fantasy románu Stephena Kinga Temná Veža. Postapokaliptické veľkomesto, kde súperia dve znepriatelené frakcie. Takmer ako v Lude. A do toho duní orgasmatronická hudba kapely Metallica. Nádhera. Je to vysoko originálne, dravo progresívne, hudobne geniálne, vizuálne dokonalé. ***** ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška Metallicy je to jedinečný zážitek! Příběh, který se odehrává na pozadí koncertu je naprosto nedůležitý a při nejlepší vůli jsem ho nepochopil. V hlavní roli je tu kapela, která rozdává radost. Ten, kdo tvrdí, že 3D je tu zbytečné je magor!!! Právě 3D projekce umožňuje člověku zážitek, jaký skoro nemůže zažít ani v první řadě na živém koncertu. Stačí natáhnout ruku a můžete pomoci Kirku Hammetovi při nějakém sólu nebo hrábnete do strun na baskytaře Robertu Trujillovi anebo si půjčíte paličku od Larse Ulricha či si zazpíváte s Jamesem Hatfieldem. Trochu mě překvapilo zařazení dvou skladeb z alba "Reload", které společně z předcházejícím "Load" jsou nejslabšími alby v jejich kariéře. Ale je to jen malá piha na kráse tohoto filmu. Skvělý zážitek a pro skalní fanoušky skupiny je naprosto povinný!!! ()

Reklama

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní velkolepá hudební pecka, která ve mě v kině vzbuzovala pocity vyskočit a začít rozjíždět brutální kotel a ztratit několik končetin. Každý fanoušek bude chrochtat blahem, protože film je v podstatě jen 90. minutový epicky natočený koncert a vedlejší děj zasahuje skutečně minimálně a když už tak bez přestání hudebního doprovodu, výběr songů se povedl, ocenil bych bez problémů i přídavek, nicméně ty nejznámější pecičky zahrány byly a to některé i lépe než na albíčkách( Masters of Puppets). Každopádně se nenechte zblbnout hodnocením, na film nechoďte pokud nemáte skupinu rádi, pokud čekáte nějaký smyslupný příběh, či epické 3D vychytávečky, které vás donutí lítat v kině a blinkat. Trough the Never je zkrátka záležitost čistě hudebního rázu a dá se označit jako hodně brutálně natočený kurevsky dobře zahraný koncert s vedlejší lehce přijebnutou kraťoučkou dějovou linkou, která nijak neurazí. Můj zážitek byl Imaxem silně podtržen, takže doporučuju stažený kinorip smazat, zvednout prdelku a užít si hudební a vizuální orgasmus on the BIG SCREEN. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Lidi neblbněte, ten film si zasloží víc než 100%, kdo dává méně, tak není pravej fanda Metalliky. Škoda, že v Brně nenáme Imax, zážitek by byl ještě větší. Víděl jsem to v Pardubících v sále s menším plátnem což nechápu, přesto od první sekundy do posledního závěrečného titulku jsem nadšením poskakoval na židli. 3D mě vtáhlo doslova do děje, parádní set list, i ta filmová vsuvka v ulicích nočního města se mi dost líbíla. Rozhodně jdu na to ještě několikrát, nebudu čekat než to vyjde na Blu Ray. Musím to vidět znovu a znovu, měl jsem pocit, jako bych se vrátil z koncertu. To se Metallice moc povedlo, obrovský zážitek ve 3D. Velkolepý koncert, rád bych se tam viděl. Nejlepší kapela všech dob. Co bylo v tašce? Snad se to dozvíme v bonusu na Blu Ray. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude jako Imaginaerum od Nightwish. Příběh se zpěváky jako herci a písněmi na pozadí. Ale jedná se o koncert, kde jsou některé části příběhové. Samotný koncert je super, příběhová část mohla být trochu delší, ale taky se mi líbila a hudba výborná. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Obsah tašky, kterou měl Trip (Dane DeHaan) přinést zpět do arény, nebyl nikdy ukázán ani vysvětlen. (Punisher)
  • Ve filmu Metallica nejvíce hraje své skladby z alb „Ride The Lightning“ (1984), „Master of Puppets“ (1986) a „Metallica“ – zvané též „The Black Album“ (1991). Pokaždé jsou to písně tři. V případě „Ride The Lightning“ jde o skladby „Creeping Death“, „For Whom The Bells Tolls“ a „Ride The Lighning“. U „Master of Puppets“ se jedná o skladby „Master of Puppets“, „Battery“ a „Orion“ (tato skladba zní během titulků). U „Black Album“ se jedná o skladby „Wherever I May Roam“ (kde zahraje kapela pouze úvodní riff), „Nothing Else Matters“ a „Enter Sandman“. Dále ve filmu zazní skladby z alb „Kill 'Em All“ (1983), „...And Justice For All“ (1988), „Reload“ (1997) a „Death Magnetic“ (2008). Dále ve filmu zazní už jen jediná skladba, která není od Metallicy, a to „The Ecstasy Of Gods“ od Ennia Morriconeho. (FrankSusta)
  • Ačkoli úvodní scéna a pár dalších poukazuje na to, že se koncert odehrává v BC Place areně, samotný koncert se uskutečnil v Rogers Areně ve Vancouveru, která se nachází jen pár metrů od BC Place. (Punisher)

Reklama

Reklama