Reklama

Reklama

Obsahy(1)

David po tragickej autonehode prichádza o svoju milovanú manželku. Po sérii vyšetrení mu doktori náhodne zisťujú smrteľnú chorobu lymfatických uzlín. Jedinou záchranou sa pre neho stáva transplantácia kostnej drene od jedného z rodinných príslušníkov. Požiadanie rodičov o pomoc v ťažkej životnej situácii však otvára množstvo tajomných otázok Dávidovej holej existencie, siahajúcej až do obdobia pred druhou svetovou vojnou. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (33)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Španělská produkce mi většinou silně sedí, zvlášť pokud se jedná o "thrillery s tajemstvím", jako je právě Insensibles. Svou atmosférou a estetikou se Insensibles kvalitním španělským mysteriózním kouskům přibližuje, ale co naplat, když se z něj nakonec vyklube takovej strašlivej blábol. Celá ta historie, celý ten příběh mi přijde úplně nešťastně špatně odvyprávěný. A linie ze současnosti pak poměrně čitelná. S blížícím se závěrem jsem se modlil, aby to tvůrci nezazdili úplně, abych mohl dát alespoň slabší, smířlivé tři hvězdičky ... ale ouha. Skončilo to přesně tak, jak jsem se obával. Ani si nepamatuju, kdy naposledy jsem viděl filmový závěr, který by se na mě tak strašně míjel účinkem. Rádoby smutný a dojemný, no já měl co dělat, abych se nerozchechtal. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHTĚL JSI POZNAT PRAVDU“...... /// O zajímavejch věcech v pomalým tempu. Doktor pátrající v minulosti, příběh plnej šílenství, smrti a bolesti…. postupně mě tohle vyprávění proti proudu času baví. A vlastně mě to baví celkem dost! Thrillerový a dramatický zážitky, dávkovaný postupně… tahle story není žádná rychlokvaška. Pomalu přidává na rozluštění tajenky a nakonec spravedlivej plamen pohltí…. (Tohle mně vážně takhle v sobotu v noci sedlo!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nehty si doma vodlupujem jen tak pro zábavu. 2.) Hledám v sebepoškozování většího frajera, než su já! 3.) Thx za titule ,,Ricci“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nebolo to ani desivé, ani krvavé, ani veľmi hororové, no napriek tomu pre mňa jeden z najzaujímavejších filmov poslednej doby. Príbeh sa skladá z dvoch dejových línií, ktoré sú navzájom popretkávané, až kým sa na konci nespoja. Prvá časť sa odohráva v minulosti pred a počas druhej svetovej vojny. V tejto pasáži nám tvorcovia zobrazujú osudy malých detí, ktoré necítia žiadnu bolesť, a tak sú zatvorení v sanatóriu a podrobovaní experimentom, až kým sanatórium neobsadia fašisti. Druhá dejová línia z prítomnosti nám predstavuje lekára chorého na leukémiu, ktorý potrebuje transplantáciu, avšak najprv musí nájsť svojich pravých biologických rodičov, no a tieto dva príbehy spolu samozrejme nejako súvisia. Pasáž z prítomnosti ma ale veľmi neoslovila, dokopy sa v nej totiž veľa neudialo a sledujeme len pátranie hlavnej postavy (skôr ma už od začiatku zaujímalo to rozuzlenie). Minulosť však bola omnoho akčnejšia a napínavejšia, dokonca aj o niečo málo krvavejšia, aj keď vraždy (pokiaľ k nejakej náhodou došlo), boli často mimo kameru. Celkovo to ale na mňa zapôsobilo, najmä vďaka solídnym hereckým výkonom, slušnej technickej stránke a veľmi silnému príbehu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věc! Horory s dětma byly vždy mou silnou stránkou, co se týče Hororu na Baby blues a the Children vždy s radostí vzpomínám a ted se zjeví řemeslně skvěle zvládnutá hororová Novinka od velmi atraktivní Koprodukce zejména Španělsko a Francie! Hezky se na to kouká, má to příjemný vizuál, kvalitní herecké výkony, zázračné děti a občasné experimentování s nima bylo na filmu snad to nejlepší ! Nakonec jednu hvězdu srážím, jelikož jsem čekal větší "Nářez", ale jinak fajn! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu říct, že by mi Insensibles úplně sedlo. Tahle hispánská záležitost přičuchne k hororu jen místy, což samozřejmě neznamená hnedka průser. Jen je třeba čekat spíš mysteriózní drama s hlemýždím tempem a poněkud melancholickou atmosférou. Po technický stránce se jedná o slušný standard, ale scénář v závěru dost hapruje. Škoda je taky toho extrémně nezajímavýho příběhu ze současnosti, ten z minulosti je o dost lepší. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Síce miestami zaujímavá, ale dosť rozvláčna a nie moc hororová historická dráma s dvoma striedajúcimi sa dejovými líniami (ktoré tu sú už dostatočne popísané). Samotný nápad - čo dokážu deti, ktoré necítia bolesť - je síce pozoruhodný, no jeho realizácia je vlastne nevyužitá, dejové línie sa strašne ťahajú a prvú hodinu som občas až umieral nudou, obdobne ako kedysi pri podobnom, no pre mňa ešte slabšom "Devil's Backbone". Záverečná polhodina sa potom konečne zvrtla z dovtedy budovanej historicko-dramatickej fádnosti na napínavú vec s hororovou atmosférou, čo v rámci možností napravilo výsledný dojem a práve táto zmena mi sedela, aj keď predpokladám, že mnohí diváci to v súvislosti s predošlým dianím a tempom príliš neocenia. Celkovo to teda nebolo zlé, ale znovu by som to určite nepozeral. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David po tragickej autonehode prichádza o svoju milovanú manželku. Po sérii vyšetrení mu doktori náhodne zisťujú smrteľnú chorobu lymfatických uzlín. Jedinou záchranou sa pre neho stáva transplantácia kostnej drene od jedného z rodinných príslušníkov. Požiadanie rodičov o pomoc v ťažkej životnej situácii však otvára množstvo tajomných otázok Dávidovej holej existencie, siahajúcej až do obdobia pred druhou svetovou vojnou. Čo už títo španieli nevymyslia. To je ako komplikovaný prechod Barcelony do útoku. Barca má, ale Messiho. Bohužiaľ Juan Carlos Medina túto jeho úlohu "strelca" neprebral. Síce sa mu podarilo namiešať originálny drink, ale ako keby pracoval len z farbami a na to najdôležitejšie, na chuť, úplne zabudol. Veľmi nudné, zdĺhavé, monotónne dielo, ktoré zaujme jedine príbehom - 40%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plně mysteriózní snímek klasického španělského střihu. Podivný zavřený děcka, návaznost na španělskou občanskou válku - zní to jako vykrádačka Prince bez království, že? No zas až tak daleko to všech směrech určitě nejde, ale špatné to rozhodné není, čehož je dosaženo protínáním dějové linie z doby již zmíněné občanské války a linky ze současnosti, kdy až do samého závěru ta první válcuje druhou. Na konci se karta obrátí, když se vše rozčísne v už slušně děsivém finále. Já jsem byl celkem spokojený, i když od Španělů by se dalo čekat trochu víc. Slabší 4 hvězdy si zde dovolím udělit. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kam na to ti Hispánci chodí? Sice jsou tu jako dříve děti a občanská válka, ale zase to bylo jiné, originální a v určitých momentech i dechberoucí. Navíc mi víc než kdy jindy sedlo prolínání časových linií. Ano, oproti např. Princi bez království tu chyběl strašící prvek, ale přesto si film udržel po celoou stopáž mou pozornost a nezkazilo to ani finále, jakkoliv bylo očekávané. 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to tak, že chlapec mal zapálenú ruku a vobec nič necítil, polial benzínom dievča, ktorá ale z toho moc nadšená nebola. Tak som čakal pointu prečo aj som sa dočkal, ale teraz som pre zmenu nebol nadšení ja. Striedala sa tam minulosť a prítomnosť,bola tu zakomponovaná druha svetová vojna, ale aj tak tomuto filmu to už nepomohlo. Od momentu, keď som zistil pointu, už ma tento film nebavil, a už som ho dopozeral len s princípu.A hlavná postava Davida mi po celú dobu filmu pila krv, bol mi nesympatický. Poslednej dobe Španielskym filmom ide karta, ale v tomto prípade to nevyšlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Insensibles“ může někoho nudit. Někoho ale zase nadchne tím, jak je nepříjemný, jak se dokáže zatnout do vaší páteře jako drápy nějaké šelmy. A právě tohle se mi na filmu líbilo, protože tady jsou scény, které jen tak někde neuvidíte a jsou to scény, které si budete pamatovat. Ne každý film tohle dokáže a v hororovém žánru to bohužel platí také. „Insensibles“ je příjemnou výjimkou. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Skúsenejší filmfan rozlúskne zápletku už počas zahrievacieho kola a tak ostáva dosledovať ešte 99 minút a ohodnotiť prácu Chuana Karlosa, rodáka to z Floridy (okres Miami). On si Chuan počína skvelo, prihliadnuc na tú skutočnosť, že odkormidloval svoju prvú celovečernú zábavu po takmer 10 ročnej odmlke a dvoch, svetu a mne neznámych, kraťasoch alias šortkách. Ako Chuan, tak aj Karlos (obaja Medina), si prácu podelili a každý sa prtil so svojou dejovou líniou. Výsledok je prekvapujúco na slušnej úrovni, akurát je miestami naozaj „painless“ a chýba mu starý dobrý „drájv“. Film sa oplatí pozrieť a ak ste podobne ako ja už dávnejšie nenarazili v tomto žánri na niečo slušné, tak spokojne pacnete aj štvorku. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Je známá věc, že bez správné výchovy jsou fakani necitelné bestie a tady uvidíme následky. Navíc když strávíte 40 hodin na operačním sále, bohužel ne jako pacient, tak se pak není co divit, že si za volantem tu a tam malinko klimbnete. Vaše spolujezdkyně to možná ale neocení a v nestřežené chvíli třeba i umře. V každém případě jsem potěšeně hleděl toho večera již unaveným okem na další španělskou tvorbu, kdy se Chuan, Karlos i ta Medína odvázali a neohroženě vybočili z vyježděných kolejí a venkoncem to úspěšně uřídili, i když ke konci to bylo na hranici diskvalifikace za klikaté projetí cílové roviny. Oseknout to o dvacet minut bezdějového hovnaření, tak je to full throttle. Takhle "jenom" slabší čtyry, naprosto necitelné hvězdy. Památná scéna: Loupání nehtů o hodině přírodovědy ()

kubqo 

všechny recenze uživatele

Ak od toho očakávate horor, tak to ani nepozerajte. Celkovo mi to pripadá ako akčnejšia dráma v ktorej sa chlap pokúša zistiť identitu svojich pravých rodičov. Celý film som sa trápil a už som sa len modlil aby to konečne skončilo. Pre mňa veľmi slabý film. 40 % ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Insensibles mal svoju atmosféru, tajomstvo, i príbeh ktorý sa pomaličky vo vás usádza a intenzívne vás hlodá.....avšak mal až príliš veľa nedokonalých miest, a tým najväčším bolo vyvrcholenie a záver,...nasilu sa snažiac byť dojemný, a vlastne z tajomného hľadiska slabý. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

V zoufalství, jdete s prosíkem za rodiči, aby Vám pomohli zůstat na živu. Rozjede se hon na pravdu a poznání minulosti. Prolínání minulosti s přítomností. Pocity smutku, opovržení a bolesti. I přes to, že si člověk dá souvislosti při první půl hodině filmu, má film pořád co nabídnout. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Hledání kořenů po katalánsku aneb rodiče si nevybereš...Juan nakoukal del Tora, v přestávce mezi Devil a Pan's Labyrinth si střihnul Incendies a napadlo ho stvořit vrstevnatou koláž z hororových střípků, eugeniky, fašismu, občanské války a jednoho doktora se smrtelnou nemocí a traumatem...Nezvládnutý bordel, který by nepostavil do latě ani Hellboy, protože tváří tvář osmnácté runě germánského futharku prostého jsme bezmocní všichni...Francouzské audio se slovenskými titulky tuhle hrůzu jen znásobilo :) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Španělsko-francouzské drama, horor už méně. Tajemno, nechutnosti, pozadí druhé světové války. Čekala jsem víc a vlastně mě to příliš nebavilo, na druhé straně má drahá polovička byla otřesena, jak už dlouho ne. ()

Reklama

Reklama