Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe de Broca /neskor natocil aj Muz z Ria, Muz z Hong Kongu, L´ Africaine/ natocil pekny film, ktory ma dobre tempo, rychlo uplynie, Belmondo exceluje, Claudia Cardinale /neskor aj Le Ruffian 1983/ je proste skvela. Ale absolutorium nedam. jednak je toto jeden z prvych filmov DeBrocu a jednak trochu behom casu zostarol a smrdi zatuchlinou. Pre mna urcite. 76 % ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Záver predstavoval aspoň čiastočné vytriezvenie z naivnej veselohry o tom, ako francúzsky Bud Spencer a Terence Hill 18. storočia stretnú Frantíka Robina Hooda, ktorý mohol mať všetko, keby mu nechýbal lepší vkus na ženy. Občas mám pocit, že tieto výpravné maškarády sa točili len preto, že historické uniformy a večerné róby vyzerajú pekne farebne. Fakt díky za mrazivý koniec. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Bejvávalo - ale ani ve své době mě tohle moc neoslovilo. Při repríze-tzv.-na-stará-kolena jsem se  nemohla dočkat konce = plytká maškaráda s humorem spíše k pláči. Bramborová hlava (Belmondo) nikdy nebyla moje parketa a už vůbec ne v rolích a la Žán-Maré, role humorně frajerských policajtů mu jdou o něco  lépe. CC je tady jen do počtu a jako kasovní lákadlo pro vězně a námořníky, kteří neviděli deset let ženskou sukni. ... Jakžtakž ještě slibné do chvíle, než vstoupí hledaná trojice do hospody, kde se do sebe zakoukají Kartúš a Venuše (ca.28min.) - hospodská bitka je akčně primitivní a odbytá a k tomu ještě nesnesitelně protahovaná. Stejnou formou to pak celé spěje k srdcervoucímu smutnému konci, který má pravděpodobně trochu osolit to přeslazené dobrodružství. ...Pestré barvy, příjemný film-dyzajn šedesátých let, klasický screen-formát ani původní cs-dabing zde nepomohly. Originální a nezaměnitelný hlas Jana Třísky k romantickému hrdinovy v podání Belmonda pasuje asi jako pěst na oko a Vilém Besser dabuje s takovou vervou, až to jde chvílemi dosti na nervy. ...Stejně jako Fanfán, tak ani Kartúš si moje srdce nezískal. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Cartouche nebyl schopen přinést mnoho originálního a tak těží z minulosti. V první půli především ze zdařilého Fanfána Tulipána, kteréhož je napůl variace a napůl kopie, ovšem bez jeho lehkonohého humoru, který je proti vrchnosti mnohem přesněji zacílen. V druhé vstupuje Cartouche do role Robina Hooda se vším, co k tomu patří, krom síly mýtu, již si s sebou anglický zbojník nosí. Naopak vydechuje atmosféru vyhřezlou zřejmě z nějakého budovatelského filmu, pravda, bez řečí o budování. Ovšem svoboda, ta musí být, a rovnost jakbysmet a jak lépe je symbolizovat než nasadit, i přes existenci překrásné novomanželky, do hlavy Cartouchovy touhu obcovat s královskou dcerou. Ale za nevěru to prosím nepovažujme, vždyť Venuši, narozdíl od Fanfánovy Adélky, která, stalkerka jedna, ani nebyla jeho ženou a Fanfánovými zálety trpěla, to nijak zvlášť nebolí. Cartouchova sexrevolucionářka před sexříjnem prská ve skutečnosti jen naoko, vždyť je ráda jaký je ten její chlapák chlapák. Jen úplný závěr vytrhl mě z lhostejnosti a za něj třetí hvězda. Slabé ***. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak si chcem pozrieť zbojnícku romancu, tak jednoznačne uprednostňujem slovenského Jánošíka, ktorý je akčnejší i emočnejší. Samozrejme s výnimkou poľského blábolu z roku 2009 Jánošík- Pravdivá história. Tu napriek hviezdnemu obsadeniu nevidím nič, čím by sa film vynímal z klasickej pásovej výroby historických filmov vo Francúzsku v šesťdesiatych rokoch. Belmondo je dozaista skvelý, ale jeho rola, jeho postava, mne pripadá málo hrdinská, romantická i sympatická. Ženské obsadenie je vynikajúce, hoci mladučká Cardinale nedostala toho priestoru veľmi veľa, je to pastva pre oči. Odile Versois tu herecky vyhráva. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu probíhalo v městě Pézenas, kde Belmondo absolvoval zrychlené kurzy jízdy na koni a šermu a díky tomu mohl ve filmu hrát všechny kaskadérské kousky. (raininface)
  • Souboje a fyzicky náročné scény hrál nejen Jean-Paul Belmondo, ale i Claudia Cardinale bez dublérů. (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama