Reklama

Reklama

V roce 1721 skončil na popravišti na náměstí de Greve v Paříži život proslulého zbojníka Cartouche. Bouřlivý život legendárního krále pařížského podsvětí, který zbožňoval bohatství a krásné ženy, kradl a rozdával, byl miláčkem chudiny a obávaným odpůrcem šlechty, inspiroval režiséra Philippa de Brocu. Ten převyprávěl Cartouchův příběh s notnou dávkou fantazie, ironie, ale i poezie s excelentním obsazením Jean-Paula Belmonda a Claudií Cardinaleovou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Pro změnu historický film s Jean-Paulem Belmondem a opět se jedná o luxusní zábavu plnou vtipných scén, napínavých soubojů a nádherných žen (Claudia Cardinale je dokonalá ve všem, co ve filmu dělá i nedělá). Primem je však vyobrazení postav Krtek a Hezoun jsou tak zajímavé postavičky, že je dokonce škoda, že se neobjevily někdy někde i v jiném filmu. Skvělý film. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Cartouche já můžu vždy a všude. Pro mě je to tutovka. Akorát nevím, jestli jsem s distributorem sledoval stejný film. Co se tady píše v obsahu, je docela mimo. Robin Hood jako vzor hlavního hrdiny - kde to vzali? Stává se vůdcem pařížských zlodějů s pomocí své milenky Venuše - to je nesmysl, vůdcem se stává sám. Má to být navíc v předvečer francouzské revoluce - to by musel být pěkně dlouhý předvečer. Lidové povstání? Kde? A šlechtična ho přece do pasti nevlákala. Hrůza. V Cartouchovi najdeme vše, co máme na historických dobrodružných filmech té doby rádi, ale narozdíl od přece jen poněkud staromódního a škrobeného Jeana Maraise, je nám to předloženo v modernějším, dynamičtějším balení. Inu, Belmondo. A navíc v bezchybném spojení s Claudií Cardinale. A ten smutný konec jinak veselého filmu nám může být líto, ale na druhou stranu cítíme, že to film zase o něco zvedlo. Vynikající původní dabing pak korunuje celkový zážitek. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí historická podívaná, jaké kdysi uměli točit ve Francii, o banditovi, co bohatým bral a... dělal všechny ty obvyklé věci. Jean-Paul Belmondo s Claudií Cardinale tvoří krásný pár, jakkoli mám Belmonda radši ve starším vydání. A sympatický Jean Rochefort v roli jeho pobočníka si zaslouží samostatnou hvězdičku. („Tvůj táta je arcibiskup?“) ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Dostat místo vyznamenání vstupenku do 1. linie, to fakt jde. Kdo by neodolat :-) Je osvěžující vidět Belmonda jako „mladíčka“, tady bych mu tu jeho svůdnost i žrala. Ovšem na rozdíl od Claudie. Ona je opravdu krásná, ale vyrukovat s větou: „Jmenuju se Venuše a je mi dvacet.“, to trochu přepískli (měla sice jen 24, ale působí mnohem starší). A naopak Belmondo ve svých 29 na mě působil mladším dojmem a nemohla jsem se zbavit pocitu, že je Třískovi přece jen podobný. Téma „Nezabíjet a okrádat jen šlechtu“ tady už bylo, takže takovej francouzskej Jánošík. Navíc v podání akčního Belmonda, kterej od nikud najednou vyskočí oknem, střílí na něj z metru a nikdo ho netrefí. No, Belmondo, no. Je to prostě king. A jeho kamarád Hezoun (no jestli je opravdu hezoun, o tom by se dalo polemizovat, každopádně kus chlapa to je) vyrve holýma rukama trám ze zdi. Jejich komunikace ale výborná: „Já měl takovou macatou, ta měla oči… - Každá má oči.“ Vojáci neumí jezdit na koni bez sedla. Jméno Lojzík je opravdu ryze francouzské. Kdyby mě někdo vypaloval cejch na čelo tak budu řvát jak tur. A spoustu dalších podivností. Navíc JPB je pěknej hajzlík, protože má doma krásnou Venuši a touží po té, která na něj křičí: „Zbabělče, ničemo!“, hérečka jedna, a pak pro jistotu omdlí. Ale jinak to byl celkem dobrej film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepřipouštím o svém hodnocení žádnou polemiku. Film obsahuje spousty životních prioirit každýho správnýho kluka: 1. V životě jde hlavně o ženy. 2. Život je zábava a jedno velký dobrodružství. 3. Když přijde problém? No a ...zase odejde . 4. Před nikým není třeba se hrbit ! 5. I ten největší frajer se dokáže zamilovat. Philippe de Broca má dobrodružství v krvi. A herci ? Proti Jean-Paul Belmondovi jsme všichni jen bezvýznamný sračky. Claudia Cardinale by zase mohla ve filmu třeba jen stát a ja bych jí dal snad všechny herecký ceny, pro ten její pohled, pro ty její krásný hnědý oči a když se usměje a ještě zatančí, tak z ledů v Antarktidě je jen teploučka vodička. Jedno z nejkrásnějších a nejzábavnějších dobrodužství, které se mě navždy uložilo do srdce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmu probíhalo v městě Pézenas, kde Belmondo absolvoval zrychlené kurzy jízdy na koni a šermu a díky tomu mohl ve filmu hrát všechny kaskadérské kousky. (raininface)
  • Philippe de Broca, režisér a spoluautor scénáře, musel po premiéře čelit rozhořčení veřejnosti kvůli závěru filmu. Diváci doufali v jiný konec. (vesper001)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno