Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pod žhavým pouštním sluncem šlapou Ventura s Belmondem na plyn v příběhu o zákrutách mužského přátelství, které je schopno povznést se i nad vztahy s opačným pohlavím a sny o životě se 100 00 $ v kapse. Western, dobrodružná komedie i road movie dohromady, navíc s Bernardem Blierem, který snad nikdy nehrál milejší postavu. Oprášila jsem svůj dávný sen o řidičském oprávnění C+E. :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo versus Lino Ventura. Horká poušť, písek mezi zuby a příběh řidičů náklaďáků, který svým vyzněním velmi připomíná obdobný taktéž koprodukční snímek Francie a Itálie pod názvem ´Mzda strachu´ z roku 1953. Tam šlo o vysokou odměnu za převoz velmi nebezpečného nákladu, tady zase o chycení zlodějíčka nového náklaďáku s kontraktem v hodnotě 100 000,- dolarů. Výborně napsané dialogy, výborná kamera, výborná žhavá atmosféra. Dějství si drží tempo a vcelku razantní napětí. Honička náklaďáků ve stylu road movie kde jde stejně každému jen o jedno. O bohatství. Excelentní atmosféru jako u zmíněného snímku ´Mzda strachu´ se zopakovat zcela nepodařilo, ale i tak z toho vyčnívá razantní filmový zážitek. Film z prostředí, kde muži jsou stále muži a ženy jen na hraní, kterým se nedá věřit. Drsný příběh o přátelství v poušti ze světa řidičů náklaďáků. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to jeden z nejlepších Belmondových filmů. Neni to až taková komedie, ale spíš dobrodružný film z drsného prostředí marocké pouště. Právě prostředí trochu připomíná jiný Belmondův film - Mrchožrouti. Navíc tady hodně prostoru dostal i Lino Ventura a několik dalších charismatických herců. Ještě bych ocenil tu část filmu, kde se naháněj 2 Berliety po klikatých horských silničkách. To určitě potěší srdce každýho milovníka starý techniky. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je to drsné, je to chlapské. Ona ta profese a prostředí ani nic jiného neumožňuje. Přijde mi to ale až příliš roztahané a Belmondo moc velkého sympaťáka nehraje, závěrečná konfrontace mezi Venturou a ním potěší stejně jako občasné vtipné anabáze Bernanda Bliera. Chybělo mi nicméně větší sepětí s příběhem a více napětí. Přirovnal bych to k poušti, občas duna, občas laguna, ale jinak monotónnost. P.S. Tříska je podle mě lepším Belmondovým dabérem nežli Krampol. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film je trochu jako roksový bonbon. Když máte chuť na sladké a nic jiného není v dosahu, udělá velkou radost. Ventura s Belmondem se potkali před kamerou již ve Velkém risku. 100.000 dolarů na slunci mě určitě bavilo víc, než Velký risk. Nepopiratelnou zásluhu na tom, krom ústřední dvojice, má i tradičně perfektní Bernard Blier. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)
  • Film byl plánován jako barevný, kvůli finančním úsporám se ale nakonec k lítosti tvůrců točil černobíle. (vesper001)

Reklama

Reklama