Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šofér, kterej si nechá ukrást mašinu, může jen jedno ... chcípnout." Rozjíždělo se to pomalu, ale když to nabralo rychlost, tak mě to začalo bavit. Ten adrenalin, to chlapáctví, ty burácející motory, to přátelství, ale co ta genderová nevyváženost? Všechny ženský byly děvky! Některý hodný, jiný vypočítavý, ale pořád děvky. Možná to tak kdysi v černobílý Africe vypadalo, tak to nechám bejt. Co mi ale vadí je to, že ta závěrečná bitka je mimořádně trapná. Ale co jsme si, to jsme si a hlavně, že to mělo grády. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě skutečně dostalo. Souboj tahačů mezi Belmondem a Venturou byl určitě inspirací pro Spielbergův Duel. Ostatní postavy sice moc prostoru nedostali, ale to vůbec nevadí, protože... no prostě nemám slov. Asi nejlepší dobrodružný road movie, co jsem kdy viděl. Ani jsem nevěděl, komu mám fandit, a to se mi často nestává. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Francúzi natočili špageti-western, kde sa nejazdí na koňoch po prérii, ale na na náklaďákoch po púšti. Zbrane a bitky nechýbajú a ani sklamané a znovunájdené priateľstvo. So ženami je to vzhľadom na Belmondovu kariéru slabšie, jeho závozníčka okrem držania zbrane iba dolieva olej a nič, ale naozaj vôbec nič viac. Problém vo filme je s logikou celého konania skoro všetkých postáv od majiteľa firmy až po posledného šoféra, ktorý vzdy zachraňuje kolegu, ale je stále bezvýznamnou vedľajšou postavou. –––– Ty pro mně už nemáš vlídneho slova. – Nemohu dělat sto věcí najednou! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek s Belmondem. Poněkud zamrzí černobílá podoba. Dabing je je jiný než jsme zvyklý a to v podáná Jana Třísky, ale kupodivu to je poměrně podobný jako známější Jirka Krampol, tak že to moc nevadí. Děj je velice jednoduchý spediční firma v Africe si pořídí nový nákladák, a řidiči to okukují a dohadují se kdo ho asi dostane. Šeéf si najme novýho šoféra pro nové auto. Ŕidiči jdou večer chlastat a ráno vidí šéf jak nový auto odjíždí, jenže za nedlouho vidí onoho řidiče a zjištuje že s autem odjel řidič Rocco atak pošle zaním řidiče Marka, který cestou vezme toho řidiče co mu vyfounul ten nákladák. Rocco totiž zjistí, že náklad je velmi cený a proto, ho ukradl a chce ho prodat sám. Jede s dívkou Pepou a to je v podstatě celý film auta se různě honí a dělají si naschvály až nakonec nemá nikdo nic nebot, jak se říká neber sebou ženskou na podobný kšefty. Film je celkem slušný sposta akce a slunce, jenž škoda absence barvy. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dva (vlastně tři) týpci se za sebou ženou v náklaďácích. Do toho blbě kecaj, ovšem občas začnou vést nějaké skoro filozofické nebo politické rozhovory, které se mi tam ovšem vůbec nehodily. Belmondo předvádí svůj standard, bohužel nemá tolik prostoru a hraje moc velkého blázna. No a Lina mám raději jiného. Když jsem si u minulého komentáře lebedil, že mám slabost pro ty jeho komisaře, tak musím na oplátku dodat, že pro křupaňského kamioňáka jsem naopak žádnou slabost neměl.  A co je hlavní, děsně jsem se nudil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)
  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno