Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skvěle padnoucí oblek, klobouk do čela, do ruky chrlič olova Thompson. Přidat nesmiřitelný výraz a chladné modré oči a máme tu cosi velmi, velmi stylového. Pak ale přijde to horší - chybí nám nějaké propojení jednotlivých scén, které navíc občas samy o sobě působí dojmem čehosi vypůjčeného, respektive jinde s drobnými změnami viděného. Borsalino a spol. není žádné gangsterské drama, je to spíš poměrně štědře krví potřísněná střílečka, která má shodou náhod nebo lépe řečeno díky Alainu Delonovi a dobovému zasazení sakra styl. Ve své době možná díky neokoukanosti použitého množství miniaturních náloží a červené barvy tento snímek sklidil větší úspěch, já ale dnes nedám víc než 70%. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nezáživná gangsterka, ktorá časom stratila dosť veľa zo svojich pôvodných kvalít - zasiahnutie guľkou, ktoré divák nevidí a ktoré nezanechá žiadnu krvavú stopu a ľudia, ktorí po postrelení tancujú; to sa dnes už veľmi nenosí. Alain Delon je však veľmi elegantným gangsterom, to sa musí nechať. Jeho skalní fanúšikovia budú pravdepodobne spokojní a milovníci starších francúzskych (nekomediálnych) filmov taktiež. Silnejšie 2 hviezdičky. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Všetko je krásne umelo nastylované do doby 30 rokov a Alain "ksich bez emócií" Delon sa tvári ako najväčší drsňák na svete, ktorého nerozhádže nič a nikto (nie nadarmo si taliansky porno kráľa Rocco Siffredi "požičal" svoje umelecké meno práve od tohto týpka:) Čo však v konečnom dôsledku z toho, keď dej je plytký, strih abolútne katastrofálny a amatérsky, nuda bola spoločníkom od začiatku do konca. Taká malá "baby gangsterka"... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ono by toto pokračování mohlo být i samostatným filmem a jedná se o skvělou řežbu i bez znalosti prvního dílu. A stejně tvůrce podezřívám, že jednička vznikla jenom jako předehra před dvojkou, která je jednou stominutovou akční orgií. Drsnou, realistickou a poctivou. Krátká zápletka s udělání Sigffrediho alkoholikem mi připoměla "Francouzskou spojku 2" (natočenou příští rok). Alain Delon je ledový jak kra a tvrdý jako skála. V jeho cestě za pomstou mu nelze nefandit. Jo jo, tohle je stará drsná škola, kde se moc nekecá a hodně se jedná. Ale bohužel dějová linka jaksi chybí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca gangsterka tradičného strihu, hrdinovia sú tvrdí chlapi, ktorí nejdú pre ranu ďaleko a s kecaním to tiež moc nepreháňajú. Jeden z najlepších francúzskych filmov, ktoré som kedy videl. Ozaj výborná gangsterka s klasickým námetom neľútostného boja medzi gangmi a o pomste. Škoda že v našich televíziách sa púšťa iba tento film a nie aj jeho lepší predchodca, ktorý som si musel stiahnuť sám. Tento film som preto videl skôr, čo je škoda. Nevedel som, čo sa stalo v prvom, i keď nám to sčasti tvorcovia objasnili. Odporúčam však, ak ste prvý diel nevideli, aby ste si ho pozreli skôr. Nebudete ľutovať. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama