Reklama

Reklama

Osudový kruh

  • Česko Červený kruh (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři muži vede osudový kruh přímo do náruče smrti. Corey (Alain Delon) se po propuštění z vězení vrací za svou dívkou, která ale mezitím dala přednost jeho parťákovi. Náhoda ho svede dohromady s prchajícím zločincem Vogelem a bývalým policistou Jansenem. Společně vyloupí klenotnictví. Snadný úspěch je povzbudí, a proto začnou vyhlížet další objekt... (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (142)

tahit 

všechny recenze uživatele

Filmu se dá přičíst k dobru, především scénář dějové osy, který je velmi vydařený u tohoto žánru, krimi/thrilleru ve stylu staré francouzské filmové školy. Také zásluhou hereckého obsazení, (moc dobrá volba) je film kvalitní. Hereckému ansáblu dominuje skvělý Bourvil a Delon a další. Film je navíc oproštěn od filmové brutality, což mu svědčí a vytváří příznivou atmosféru. Nicméně pár slabších momentů příběh má, ale potažmo, který film je nemá? Určitě doporučuji zpestřit večer zhlédnutím tohoto skvělého filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na kriminálku síce netradične dlhé, ale prekvapivo ma Osudový kruh v žiadnej sekvencii nenudil. Nemal som navyše potuchy, kam sa dej bude uberať, či sa odohrá nejaká pripravovaná akcia, alebo sa zameria na vzťahy. Menší problém mám s myšlienkou filmu, ktorá je nám viackrát vtĺkaná doslovne do hlavy, namiesto toho, aby pekne vyplynula z deja. Záver môže prekvapiť, nakoniec je však v súlade s atmosférou filmu. Nie je to žiadna scenáristická dokonalosť ani hĺbavé umenie, ale ako večerná zábava zo starej školy to poteší. Tých starších viac, ako mladších, zvyknutých na zbesilejšie tempo žánru. Nie vždy je Delon sympatický, tu mi ako zloduch ale presne sadol. Zaujímavý je dabing Bourvila, ktorý môže mnohých rozladiť, každopádne mu tento hlas (nezaregistroval som koho) ku ksichtu pasuje. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Páni. Bourvilovo civilní herectví mě ohromilo stejně jako ta úchvatná scéna loupeže natočená takřka bez jediného slova. Osudový kruh je jeden z těch filmů, u kterých je člověku hned od začátku jasné, že nemohou dopadnout dobře, nicméně v to přesto stále doufá. Delon velice dobrý, ale ze silného obsazení dalších rolí (obzvlášť Yves Montand si svého expolicajta náležitě užil) nijak nevyčnívá, což pochopitelně není na škodu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od Jean-Pierre Melvilla som videl uz Armadu Stinu, a tentokrat uz aj Y senza Nome. No a sklamalo. Na 140 minut filmu sa toho deje zufalo malo, Delon /Sicilsky Klan, Quand La femme s´en mele/ to sam neutiahne a casto je zbytocnou postavou- este k tomu aj nudi, Gian Maria Volonte /Pro hrst Dolaru, Pro Par dolaru Navic/ ma teda nijako nepresvedcil. Plus tempo je pomale, a cely film priserne dlhy, nudny a tazko stravitelny. Jo a viem aj o tom, ze k Jean-Pierre Melvillovi sa hlasi Quentin Tarantino. Nic to vsak nemeni na 40 % ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bez jakýchkoliv výhrad 5*. Pokud chcete vidět kvalitní gangsterku staré školy, není lepší volba než Melvilleovy filmy. U Samuraje jsem si ještě říkal, jestli to není náhoda, teď už je jasné, že to byl opravdový machr ( ne nadarmo je to jeden z Tarantinových nejoblíbenějších režisérů ). Nevlídné prostředí, chladné barvy. Málomluvné, atmosférické. Postavy o jejichž minulosti nevíme nic, přesto jim nechybí tragická hloubka. Policisté nuceni dělat morální ústupky. Přesně použitá minimalistická hudba. Úplně stačí, když je Delon v záběru. Jean-Pierre Melville se mi začíná dostávat pod kůži hodně hluboko ... ještě jeden film a jde do mých osobních TOP 15 režisérů P.S. Hodnocení na IMDB 8.1 je mnohem výmluvnější než zdejší slabá "pětasedmdesátka" - Jo a ještě jedna věc. Melville se zjevně inspiroval Asfaltovou džunglí Johna Hustona, kterou jsem shodou okolností viděl před pár dny. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Paříži a Marseille. (M.B)
  • Melville odkazuje na Dassinov film Rififi (1955) scénou lúpeže. Obe sa totiž odohrávajú na rovnakom mieste, v klenotníctve na námestí Vendôme. (Biopler)
  • Sekvencia lúpeže trvá presne 27 minút a neobsahuje vôbec žiadny dialóg. (westerns)

Související novinky

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

Orlando a Yun-Fat opět parťáci?

20.04.2008

Remake klasické francouzské gangsterky Červený kruh z roku 1970 měl původně režírovat John Woo. Ten má ale momentálně spoustu práce s dokončováním historického megafilmu Red Cliff, který byl tak… (více)

Reklama

Reklama