Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ale velmi změní tvář ke konci. Alain Delon tu ukazuje svou postavu a nemusel by se za ní stydět ani v porovnání s Bradem Pittem z Klubu Rváčů. Dalila Di Lazzaro hrála dobře a byla dost sexy ( a nemusí mít prsa č. 5 ). Nejlepší postavička byl student UMPRUM :-). Líbilo se mi, že se ke konci BOSS tak zamotal, až to nerozdýchal. A.D. to měl vzít ( koncová scéna s doutníkem velmi originální a vychytralá ). Kdyby v tom byla ještě nějaká zápletka, tak bych přihodil jednu *. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jacques Deray /Borsalino, Gang, Motyl na Rameni/ natocil vskutku vybornu dramu, ktorej suverenne kraluje Alain Delon /Sicilsky Klan, Flic Story/, ktoreho mam ako herca rad a uznavam ho. A to tak, ze dost. Pribeh filmu ani chvilu nenudi, divak je okamzite vtiahnuty dovnutra fascinujuciych udalosti, ba dokonca aj na prestrelky a autonahanacku dojde. Delon vie hrat, takze divak chtivy hereckych koncertov si pride na svoje. Muzi su drsnaci, zenske krasne, rezia na urovni : ako mylovnik starych filmov 60.a 70. rokov som maximalne spokojny : 100 % ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a nekompromisní neo-noir s lehce odfláknutým scénářem. Říká se že Ďábel je v detailech a Tři muži na zabití to potvrzují. Spousta drobných nedokonalostí z hodnocení ukousla dvě hvězdičky. Výtky nesměřují jen na naivní příběh, ve kterém profesionální hazardní hráč a flákač dokáže unikat najatým vrahům a policie si na dobu děje zřejmě vzala plošnou dovolenou. Už samotný námět stojí na vodě. Michel Gerfault se do sledu událostí zapletl úplně omylem, což se může lehko stát, ale nedá se odbýt myšlenka že dvěma zabijákům stačilo pár telefonátů a mohli nad jeho osobou mávnou rukou a nepřidělávat si zbytečnou práci. Místo toho rozjeli mašinérii honiček, sledovaček, pátraček a do kouta zahnaný hrdina musel převzít iniciativu. Režisérovi slouží ke cti že akci pojal ve starém drsném stylu. Ani jedna z postav se násilí rozhodně nezříká a nejedná v rukavičkách. Alain Delon toho využil a střihl si pořádně tvrdého chlapa, jednajícího občas až za pudem sebezáchovy. Určitě se už objevil v lepších rolích, ale tohle je jedna z jeho nejvýraznějších. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S odřenýma ušima za tři, protože je tam pár scén, které na mě v dětství zapůsobily - třeba topení v moři, rvačka s odstřelem v koupelně, a hlavně pohled do hlavně skrz špehýrku ve dveřích, to je vážně moc povedený moment. Plus výborný (a nečekaný!) závěr s připalováním cigarety a jako bonus jedna odhalená dámská ňadra, což byl pro mě kdysi dávno významný erotický zážitek. Ale dneska už si všímám i slabomyslné zápletky a směju se směšnému záporákovi a jeho absurdnímu infarktovému monologu ke konci filmu. Ale Delon je Delon a navíc mě ještě hodně pobavila návštěva dvou blonďatých usměvavých gentlemanů, z nichž jeden vedl s dámou zasvěcený rozhovor o umění, zatímco druhý mezitím v koupelně mordoval jejího starýho. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální dílko, Deray opět potvrzuje, že je jedním z nejlepších "rejžů" francouzské krimi-noir... U tohoto filmu se pozastavíte nad některými zvláště brutálními scénami, např: Když Delon coby pronásledovaný svědek zastřelí na pumpě blonďatého vraha tak, že ho silou vysadí na umyvadlo a nijak se nemaže se stisknutím spouště, prostě mu prostřelí hlavu a celý obsah je "vyexponován" na zrcadlo za nimi... Nebo naprosto dokonalý konec, ve kterém, můj oblíbený herec Alain, opět zahyne rukou mafie, jak měl ve svých filmech často ve zvyku, ač se zbavil nepříjemných dotěrných zabijáků, jsou tu jiní, které nezná a které ani nebude mít čas poznat, jednou na rušné ulici, když se po obchodech takhle prochází se svou přítelkyní, k němu přistoupí muž s novinami a skřípne mu násilím ruce do jakýchsi kleští, rychle přibýhá druhý a při mnoha svěděckých párech očí mu vrazí hlaveň malé pistole do úst.... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)
  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)

Reklama

Reklama