Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších „delonovek“ se vším, co k nim patří a co na nich máme rádi. Příběh má spád, kvalitní dialogy, dobře natočené akční scény (inu Jacques Deray), charismatického hrdinu, slušnou porci násilí a rozbitých aut (inu Alain Delon) a jako bonus hodně překvapivý konec. Není co vytknout. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama o muži, který se ocitl v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a naprosto nesprávně vyhodnotil situaci, z nabouraného vozu vytáhl krvácejícího muže a odvezl ho do nemocnice, no.. A na průšvih měl zaděláno.. Nebyla to dopravní nehoda, byla to vražda.. Alain Delon velmi dobře koukatelný, navíc mu jde permanentně o život a pokusy o jeho záhubu jsou drsně působivé, ať už topení v moři či rychlá akce v koupelně nebo střelba skrze kukátko ve dveřích.. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Byl v nesprávný čas na nesprávném místě. Kdo prahne po hrdlu Alaina? On i jeho drahá polovička se stávají nežádoucím artiklem v hledáčku nebezpečí špičky ledovce mocného impéria. Zabijáci si už zuby brousí. Pod pařížským živůtkem zvoní hrana hrdinova, který ani o píď nepřekročil práh vlastní cti a hrdosti a nestál o to, stát se součástí mozků většinové družiny. Perné dny ve zbrani jsou ty, které zkřížily cestu neviditelného minového pole. Dobrý skutek je po zásluze "odměněn" střelbou z hlavně smrtonosné. Momentka ortelu popravy bez slitování se rozlévá pod Vítězný oblouk bez vítězství. Alain Delon si do nůše mise solitérské, vedle své fyzické krásy, přibalil svaly vypracované, chrabrost blahobytnou a železnou pěst drsňáckou. Smutný osud hrdinův, který se nedal koupit, zaplatil cenu nejvyšší. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Ze dnešního úhlu pohledu nejspíš šeredně minimalistické a smrdící nezávislou filmařinou, ale o to realističtější, přímočařejší a myslím, že i napínavější. Film jako je tenhle jde dneska spíchnout za pár (set) tisíc $$$. Apropo, Američani můžou mít Darabonta, Scorseseho, Spielberga a všechny tyhle, ale kriminálky prostě odjakživa patří Francii. A Delon > Belmondo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Postava, ztvárněná Delonem, pomůže smrtelně raněnému člověku, upadne při tom v podezření, že se od něho dozvěděl tajné informace a sám se stane lovnou zvěří, bojující o život. Přímočaře vedený příběh, jeden z těch lepších Delonových filmů s tragickým koncem, který je díky své překvapivosti jak rána pěstí mezi oči. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)
  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)

Reklama

Reklama