Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pokuď bych se vtom chtěl trochu štourat tak bych řekl, že bych ocenil větší rozvinutost příběhu, delší stopaž a i lepší přehlednost v ději. Ale to bych vážně vařil z vody, protože tady vážně moc není o čem diskutovat. Tři muži jsou francouzskou kriminálkou se všemi svými typickými znaky, co od ni očekávám. Počínaje atraktivní zápletkou končící dobře zvládnutou akcí, která není pro Delonovy filmy obvyklá, ale zde se ta automobilová honička vážně povedla. Příjemným překvapením pro mě bylo, že se Delon podílel sám na scénáři, ale nedělá v něm ze sebe superhdinu .Naopak, se mi líbil ten realistický závěr, který diváka hodně překvapí. Toto je ještě ten nezkažený mnou obdivovaný Delon s naprosto přesnou gestikulací v hereckém projevu a pohledem štramáka, kterému tu roli prostě věřím. gundalin má ale pravdu. Taky mám pocit, že v tomto filmu (13 let po Samurajovi) nastala tomu pravému Delonovi kterého mám v Top 10 labutí píseň. Ale sentimentální vykřík ,,Sbohem Delone´´ si ještě nechám. Třeba se mi bude právě hodit u Bojovníka. Zde napíšu: Byl jsi dobrý Delone. Véééélmi dobrý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když řeknu: Pojď - tak půjdeš. Když ti řeknu: Můžeš jít - tak zmizíš." Když se muž, který pro nikoho nepracuje, objeví v nesprávný čas na nesprávném místě, tak je o napětí postaráno. V americkém filmu by takový hrdina samozřejmě všechny mocné padouchy stylově postřílel až do posledního kreténa, ale tady jsme ve Francii a ta umí dát čichnout k realitě. I tady to karbaník Gerfaut hrál dobře a uhrál to asi tak, jak to jen šlo. Já jsem mu fandil, kryl jsem mu záda, hlídal jsem mu přítelkyni - prostě jsem si to užil. Navíc scény s kukátkem a s připálením doutníku byly ve své době natolik drsné, že si je budu pamatovat tak dlouho, dokud mi to strejda Alzheimer dovolí. ()

Reklama

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Možná úplně první film co jsem s Alainem viděl. I dobrý skutek vede k problémům. Celkem tvrdý film co se s nikým v něm moc nemaže. Při prvním shlédnutí jsem nemohl uvěřit scéně v nemocniční koupelně, kde na rovinu ustřelí Alain protívníkovi palici. Film má také varování, nedívejte se moc zblízka do kukátka ve dveřích a nezapalujte na ulici cizím lidem doutníky. ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není žádný slaďáček, ale poctivá klasika plná akce a překvapení s ne příliš dobrý koncem, ovšem takový je život. Delon ve vynikající formě v nekompromisním příběhu. Lidové rčení "za dobré skutky budeš potrestán" je hlavním motivem snímku, který jak razantně začal, tak i skončil a v nás zůstala lehká hořkost. Jo, je to poctivá filmařina, které nelze nic vytknout. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku musím přibrzdit, filmu chybí akčnost a i k té kriminálce to má tentokráte poměrně daleko. Více to připomíná jen politickou hru a Alain Delon v ní bohužel nakonec prohrává. Ona ta hra koneckonců ani vyhrát nešla. Film mě nějak extra neoslovil a odkázal bych proto ty, kteří váhají zda Delon nebo Belmondo na Jean Paula. Jeho filmy na mě působí tak nějak svižněji. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)
  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)

Reklama

Reklama