Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Typická francúzska prispatá kriminálka s Delonom, ktorá chvíľu zmysel má a chvíľu sa zase dejú veci, ktoré by nevymyslel ani scenárista Funèsoviek. Najskôr zbrojárska mafia nezmyselne naháňa náhodného svedka, kartára ktorý nič nevidel, a potom zase drží za gule on mafiu. Mŕtvoly sa celkom zbytočne hromadia, a mne z toho nevychádza nič iné ako slabšie tri hviezdy za nečakaný záver. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viselo to mezi třemi a čtyřmi. Pokud se Alain podílí na scénáři, vždycky to smrdí průserem. Sám sebe heroizuje, a tady mi hlavně vadilo, jak chatrný jsou cesty zápletky. Michel je trpitel, který se snaží zachránit člověka, za což si vyslouží honbu na svoji osobu. Jeho protivníci vědí, kdy se kdo uprdne, ale že on je nula, to se jim zjistit nepodaří. A protože Alain Deloun je frája, hrdě odmítne smír. A ten konec mě dožral. Jinak je to ale docela slušná kriminálka/noirek s výbornou akční honičkou. Trochu zklamání z Dalily Di Lazzaro, která se sice nestydí, ale ty věšáky... ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Podobných příběhů sice již bylo dost (a ještě bude), ale ono také v tomto žánru nelze přinášet moc experimentů. A jak řekl Stanley Kubrick: "Všechno již bylo natočeno, našim cílem je natočit to líp" - tak přesně toho se držel Jacques Deray. A jeho rukopis je hodně znát. Už začátek - během hodně krátké doby tři mrtvoly a všechno pěkně nečekaně, bez dramatizující hudby, která by předznamenávala děj. Ostatně práce s hudbou je zde famózní. Napřed se něco přihodí a až potom začně hrát hudba. Ono celým filmem se nečekané scény (hodně mě zaujala třeba scéna zastřelení skrz kukátko) doslova kupí, dokonce až do samotného závěru. Už to vypadá na tradiční konec, ale režisér Deray řekl: "Ne!" Alain Delon byl v roli svého klasického tvrďáka vynikající a stejně tak celý tento film. Bezchybná kriminálka ze staré školy, kde muži jsou drsní, ženy krásné a nikdo se s ničím a s nikým nepáře. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo mohl sledovat Delonovy projekty posledních dekád, pomalu nechápe, kde se v minulosti vzal jeho kult a proč byl považován za velký talent francouzkého filmu... Tenhle snímek je datován do roku 1980 a jde o labutí píseň Delona coby ostrého drsňáka ve špičkových kriminálních thrillerech. Poté už následovaly filmy klesající kvality a návštěvnosti. Zároveň jde o poslední velký film Jacquese Deraye. Tři muži na zabití nepatří sice k nejlepším kouskům svého žánru ve Francii, nicméně s odstupem času a hlavně poté, co jsem je po delší přestávce znovu zhlédl, mám chuť jim nadělit nejvyšší rating. Poctivá kriminálka, kde nic neschází a nepřebývá, o tom, že jedno náhodné střetnutí vám může ze života udělat peklo. A rada na závěr - nepřipalujte kuřákům na ulici, nevíte co se z nich vyklube. Celkový dojem 85 %. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Uděláš dobrý skutek, a namočíš se, ani nevíš do čeho. A kdo ví, jestli to dobře dopadne.... Mocní jsou paranoidní, a mocní. Akční drama bez hluchých míst, bez přehnaných efektů. Nadčasové, skvěle napsané i natočené  - divák neustále v mírném napětí. ...PS točeno zhruba ve stejnou dobu jako Profesionál s Belmondem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Film je volnou adaptací románu "Le Petit Bleu de la côte Ouest" spisovatele Jeana-Patricka Manchettea. (Komiks)
  • Auto hlavní postavy filmu Michela Gerfauta (Alain Delon) je bleděmodrá „Lancia Gamma“ vyráběna v letech 1976-1984. Auto je ve scénách od samého začátku filmu až do automobilové honičky (od 44. minuty) poněkud pomačkané, konkrétně má promáčknuté pravé přední dveře (pod kličkou) a zadní levý blatník (nad kolem). Není jisté, zda tvůrci filmu chtěli ušetřit na autě, které ve filmu stejně zdemolují anebo se auto neplánovaně poškodilo při natáčení. (LaSi)

Reklama

Reklama