Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1789, do pádu Bastily schází jen několik dní. Bohaté šlechtice však straší nejen vzrůstající nevole lidu, ale zároveň muž v masce, který po svých loupežích nechává za sebou známou vizitku – černý tulipán. Jediným úspěchem policie je to, že je postrach aristokratů poznamenán na tváři sečnou ranou. Velitel policie má své podezření a nyní jen čeká, že se mu přede všemi potvrdí. Netuší ovšem, že Guillaume de Saint-Preux má mladšího bratra, který jako by mu z oka vypadl. A tak na slavnost přichází „Guillaume“ s tváří a úsměvem nevinného chlapce… Slavný přepis neméně slavné literární předlohy Alexandra Dumase natočil s Alainem Delonem v titulní dvojroli režisér Christian-Jaque. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Evis 

všechny recenze uživatele

Připojuji se ke všem uživatelům, pro které je Černý tulipán romantickou srdcovkou jejich dětství. Mladý a nádherný Delon, jeho chytrý kůň Voltaire a otravný La Mouche. Dabing mám spojený s panem Ladislavem Lakomým a Jiřím Tomkem. A na Černého tulipána jsem si hrála i já s kamarádkou...:-) Prostě milovaná klasika, nemůžu jinak než za 5* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Slavný francouzský historický film Alaina Delona, ve kterém si hlavní hrdina s grácií střihl parádní dvojroli. Snímek jsem viděl poprvé, jako malý kluk, takže mě k němu váže silné nostalgické pouto, ovšem Černý Tulipán je jeden z nemnoha případů, kde kvalita a zábavnost nezmizela ani po mnoha letech. Je to nadčasový skvost. Dodnes si pamatuji můj smutek v závěru filmu, když... a své následné nadšení, když... Pokud existuje někdo, kdo ještě tohle dílo neviděl, ať to určitě napraví. ()

Reklama

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Ten film si pamatuju z dětství, milovala jsem ho a jak jsem zjistila, některé repliky si pamatuju slovo od slova. Po tolika letech a stále je to skvělý oddechový film. Krásné lokace (netušíte někdo, kde je to náměstí?), mlaďoučký Delon hnedle dvakrát, prima hudba, svižný děj - co víc si přát. Včera jsem měla svátek, takže tímto děkuji ČT2 za milý dárek. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Černý Tulipán je představen jako odvážný bojovník, svůdce a dokonalý alfa samec. Bohužel je hned v úvodu filmu nahrazen svým beta/podpantoflákem dvojníkem, kterého od té doby sledujeme (Bait & Switch), a tvůrci divákovi tlačí svou levicovou politiku. Vrchol je, když původní černý tulipán, najednou cynický a zklamaný vším, obětuje svůj život za ideály svého bratra. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Sladký dobrodružný romantizmus plný Allana Delona. Ten film dávali v kinách aj pred večerom (pre mládež od 12 rokov) chodievali sme na to so spolužiačkami, akosi boli vždy po filme prítulnejšie, keď sme ich domov vyprevádzali. A my sme chodili s vyhrnutými rukávmi a mávali sme do tmy prázdnymi rukami akoby sme mali ešte kord v ruke, kým nás mamky nezahnali od bránok domov. Ach jo ... :) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • I když film nemá nic společného se stejnojmenným románem Alexandra Dumase, je zde odkaz na jeho nejznámější dílo Tři mušketýři. V momentě, když Caroline ukazuje Julienovi trik s kordem, říká, že je to dědictví po jejím pradědečkovi, který byl mušketýr a jmenoval se Porthos. (Chevees)
  • Ačkoliv se film jmenuje stejně jako jeden z románů Alexandra Dumase, nemají spolu vůbec nic společného. (ČSFD)

Reklama

Reklama