Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Smolaři Pierru Richardovi se nepodaří utopit se, na stejném místě jako se to nepodaří televizní reportérce, do které se zamiluje. Náhodou se dostane do soutěže, kterou ona, se svým bývalým milencem, moderuje. Je v družstvu Pařížanů, kteří byli schválně vybráni jako nemehla, aby se povzbudil bouřící se venkov. Družstvo však vyhrává a z Pierra se stane hvězda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je mnohem lepší herec než režisér a scénárista, ale tam, kde se drží toho, co jej jako herce proslavilo, tedy postavy sympatického nešiky, který čelí nepřízni osudu a naschválům okolí, film opravdu drží pohromadě a funguje na jedničku, jenže v druhé polovině se nějak scénář rozbředne a snímek ztrácí nejen na tempu, ale i na účinnosti. Od skutečně skvělého začátku jde kvalita filmu vlastně neustále dolů a závěrečné desetiminutovce bych dal snad jen jednu hvězdičku. Tři hvězdičky a 55 % celkového dojmu jsou nakonec rozumným kompromisem. ()

Reklama

Mardoša 

všechny recenze uživatele

Excelentní komedie, s překvapivě stále platným námětem. Mimo jiné o tom, jaké ponížení jsou lidé ochotni podstoupit aby se mohli účastnit v televizní soutěži. V dobách šílenství kolem různých reality show, superhvězdu nevyjímaje, o to zábavnější. Navíc se nemohu zbavit dojmu, že filmy, které si Richard sám režíroval patří k jeho nejlepším. Jsou možná o něco méně "líbivé", ale o to syrovější a více na dřeň jdoucí. Některé části filmu jaky kdyby vypadly z nějakého težce nezávislého amerického (nebo třeba i finského) filmu. Je skvělé, že film vyšel v reedici na dvd za přijatelnou cenu a že obsahuje i původní, starý český dabing. Byť Cupák místo Olivy je u Richarda dnes už velmi nezvyklý... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Co mě hned ze startu rozhodilo bylo, že Pierra daboval místo zažitého Petra Olivy Eduard Cupák. Rozhodně zajímavé zpestření. Film jako celek je spíš ukázkou hromady skečů a gagů s jednoduchým příběhem, kolem kterého jsou však některé vtípky na hranici absurdity a lacinosti. Od druhé půle už převládá víceméně nuda. Každopádně obsazení je nadupané, plné výborných francouzských herců té doby a s okouzlující kráskou Anny Duperey. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard funguje nejlépe v komediích, které mu na tělo napíše někdo jiný (až již Claude Zidi nebo Francis Veber). Tohle vypadá víceméně jako sled oddělených komických scének, které nějakým řízením osudu na sebe navazují. Nápad je ucházející, ale Pierre se musí před kamerou fakt hodně snažit, aby dokázal napravit to, co napáchal jako scénárista a režisér. Díky Bohu se mu to (i s přispěním hvězdných spoluhráčů) celkem povedlo. 70 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno