Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý válečný dopisovatel Bastien Grimaldy je jednoho večera přepaden a následně začne být pronásledován neznámými zločinci. Když jednoho večera opět zazvoní telefon, dostane Bastien nabídku, aby si zpět koupil svůj bývalý život. Protože policie jedná váhavě, rozhodne se Bastien zjistit, kdo za vydíráním stojí. (borsalino)

Videa (1)

Z natáčení  - Lino Ventura

Recenze (42)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jdou po něm a on neví kdo. Večerní hluché telefonáty, noční dálniční kličkovaná s bowlingem ve svodidlech, opakovaná (neplánovaná) úprava faceliftu zdarma......stále samá voda. Policie taky zrovna dvakrát nepomáhá, protože má svých starostí dost. Buď jí bolí zuby nebo má na hlídání dvě malé děti a místo slibované pomoci, na něj (nevědomky) posílá berňák. A tak Bastien Grimaldy tápe dál a s ním i zmatený, dychtivý divák. V tu chvíli přichází (životní) „nabídka, která se nedá odmítnout“ a tak se Bastien vydává na misi zvanou záchrana vlastního života. La 7ème cible, to je vysoká filmová francouzská (krimi) škola, s prvky psychologického dramatu a lehkou dávkou svérázného humoru. To jak scénáristická, režijní, tak především herecká, v podobě L. Ventury v typu role, pro kterou byl předurčen. Vrcholem budiž závěrečná scéna, pracovně ji nazvěme, oslava všeříkající obličejové mimiky. Tohle nikdy nenatrénujete, to vám musí sudičky u kolébky nadělit. 88,8%[ Jen si tak říkám, kde asi byly, mršky, v případě B. Afflecka. Zřejmě na cestě do nemocnice s menší mozkovou příhodou. Potom bych i chápal, to strnulé obličejové svalstvo]. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fryler, ale aj dost horror, a to s Vino Lenturom opat. Nadherny film, Vino Lentura bol vymlateny ani nevie kym poriadne a ani nevedel, co maju dotycni proti nemu. Nahodne stretnutia, nahodne veci sa deju, telefeon vyzvana a ktosi ponuka Vino Lenturovi, aby si kupil spat zivot ...... nasledne sa samotny Vino Lentura pusti do vysetrovania. Genialny film, viac takychto, reziser Klod Pinoteau sa predviedol . 100 % ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak snáď prvý krát som sa stretol na našich obrazovkách so starou francúzskou školou v pôvodnom znení, respektíve s absenciou českého dabingu. Odlišnosť sa prejavuje aj v samotnom filme, kde sa predstavuje v hlavnej úlohe Lino Ventura, tentokrát sa ocitá častokrát na lopatkách a nevie, čo s tým. Spočiatku paranoidný kriminálny triler sa postupne mení skôr na rodinnú drámu a v mojich očiach práve záverečné rozuzlenie v Berlíne je tým skutočným tromfom filmu. Ten sa dovtedy tak trochu vlečie a občas prešľapuje na mieste, situáciu však zachraňuje excelentný Ventura. Nasleduje však konečne poriadna stopa, vďaka ktorej sa príbeh rozbehne a pripraví ďalšie prekvapenia. Pre hlavnú postavu dosť nepríjemné, pre diváka naopak vďačne dramatické. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Takové příběhy mám v podaní francouzů a s hvězdami typu Lina rád. Sedmý terč mi ale připadá pouze jako lepší průměr. Děj je pozoruhodný a rozhodně mě nenudil. Místy má velmi dobře vytvořenou atmostféru a napětí. Navíc vynikajcí hudba tomu dává grády. Ale některé věci, jsem vůbec nepochopil. Například ty loutky. Už to zde bylo zmíněno.Je zde prostě spousta zbytečných postav a situací, jenž jenom matou a neposouvají děj vůbec dál. Místy zase nevíte, jestli se má jednat o humor a tak podobně. Jinak je to poměrně stadardně napínavá kriminálka, která je obvzlášť v první polovině zajímavá. Ale neubránil jsem se pocitu, že tvůrci s načntým nápadem nevědi jak dál. Rozuzlení mě taky poměrně zklamalo. Motýl na rameni je díky své nepřehlednosti vzrušujíci. Sedmý terč je jenom neuspořádaný. Jinak se jedná o poslední Linův film. Pak už ho žádný scénář nepřesvědčil, protože čím byl starší tím pečlivěji si je vybíral. Sedmý terč svou přítomností dost zachraňuje. Nad jeho usporným herectvím, nepřestávám kroutit zrak. Je mu prostě stačí k dokonalému hereckému projevu pouze jeden pohled, kterým mě vždycky sejme. Pokud tvrdím, že je Sedmý terč lepší nadprůměr tak především díky tobě ďábelský, přisný Lino. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl o rok mladší americký film TERČ (1985). Stejný motiv v názvu, stejná doba, podobný žánr – jiný příběh... se stejným závěrečným místem v podobě hranice mezi východním a západním Berlínem. Americký Terč mi přišel určitě o něco napínavější, ale tady to ve Francii na oplátku oplývalo mimořádně tajemnou atmosférou – ta se mi hodně líbila! Nevinný člověk znenazdání jednoho včera přepaden, nikdo netuší motiv ani pachatele... jenomže tím hrozba zdaleka nekončí, teprve začíná. Slibně vyznívající záležitost, která vůbec není detektivkou, se bohužel občas táhne v množství postav či motivů, které moc neposouvají děj, či za chvíli pro změnu zmizí a sám, ač zvědav, jak to celé dopadne, jsem se chvílemi začínal ztrácet. Sedmý terč zůstává pro mne filmem jenom velmi lehce nadprůměrným, přičemž do onoho nadprůměru ho pozvedá vyvrcholení... pro mne osobně ale nikoliv dějové, jako spíše tvůrčí. Dechberoucí živé vystoupení smyčcového orchestru, které paralelně probíhá s posledním zvratem a podbarvuje i velkou závěrečnou akci s automobily a zbraněmi, na mne udělalo silný dojem a potvrdilo mi, jestliže tento film nestálo možná tolik vidět ani kvůli Linovi Venturovi (kterého jsem si určitě vychutnal více v jiných filmech, jako mladšího v daleko lepší formě) ani kvůli napínavému příběhu, tak rozhodně stálo vidět kvůli postupně vyvolaným pocitům, v závěru opravdu velice sesilněnými. Bravo, pane Vladimire Cosmo, za tenhle nadpozemský motiv musíte jít definitivně do mé skladatelské top desítky! 75% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Lina Volongi ztvárnila matku Lina Ventury, přestože byla starší o pouhých 5 let. (Snorlax)

Reklama

Reklama