Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Je přeci postapo a mááám dost času... zabroukal si Guy Pearce a jal se zabít nudu pronásledováním auta, co mu říkalo pane, a tak trochu si ho přepřáhli pocestní, kteří měli napilno z nějaké horké akce - pro vzduchoprázdno, které snímek vyplňuje, není patrně důležité z jaké... ono zde vlastně není důležité vůbec nic a právě to se nám asi autor snažil sdělit, leč způsobem navýsost ubohým... Nevěřící nechť si sami zkusí plně neužít celou půl minutu trvající startovací scénu, napumpovaní monotónním hlučením didgerida a povzbuzení kusými dialogy, pyšnícími se slovní zásobou minoritních skupin, z čehož lze usuzovat, že slabomyslných přežije nejvíc, alespoň v Austrálii... K tomu si nejde nedloubnout do Roberta Pattinsona, kterému konečně někdo vymluvil mylný úsudek, že se narodil pro role osudových krasavců a tak zkusil prosťáčka, který mu celkem sednul, jenže ve špatném filmu... Guy udělal stejnou chybu a neúspěch jej neminul přesto, že má hodně nakoukaného Eastwooda, prostě, i když je od začátku jasné, že nálada bude chmurná a na jásavé mávání happyendem můžete rovnou zapomenout, stejně vás to žádným způsobem nezasáhne, ale kde tady je přesně zakopaný pes, já rozhodně zjišťovat nehodlám, i když bych to možná zvládla dřív, než se Guy podívá zleva doprava... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosférou australského outbacku, navíc v realistické (rozuměj ne-fantasy) postapo podobě s hodně bezútěšným společenským fungováním, parádně vtahující thriller. Navíc mám tyto málomluvné opusy, kde postavám pronikáme pod kůži po malých krocích, velice rád. Ale čím rafinovaněji se Rover rozjede, tím marněji působí v některých rádoby filozofických dialozích, a tím více neuspokojivé je jeho zakončení. Jakoby sám ve výsledku přiznal (a považoval to za svoji silnou autorskou stránku), že v něm šlo o h*vno. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

David Michôd ma zaujal svojím Animal Kingdom a ohromne pobavil filmom Hesher, no bohužiaľ Rover je typická festivalovka ktorej tempo je až nebezpečne pomalé, postavy diskutujú medzi sebou ešte pomalšie lebo väčšinou času na seba neprítomne čumia. Napriek tomu film obsahuje pár silných scén a atmosféra je tiež výborná takže záleží od rozpoloženia či pri tom niekto zadrieme v prvej tretine kde divák ešte netuší o čo ide a prepasie to najlepšie a vzdá to alebo mu vyslovene takéto filmy pasujú. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Snad za tu znepokojivou vizi postapokalyptické budoucnosti. Snad za oba hlavní herce. Snad za výbornou hudbu. Snad za syrový příběh, bez nějakého happy endu. Snad za úplně poslední scénu. Tohle všechno tvoří tenhle film, který uchvátil skoro na pět. Dneska ale pětku nechám v šuplíku a budu ji šetřit na nějaký podobný film, třeba zase s Guyem. Možná se dočkám. Snad... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, kdy hlavní postava je takovej neskutečnej zmrd, že nevíte jestli jí fandit anebo jí přát co nejpomalejší smrt. Jenomže když tu postavu hraje Gáj Pírs tak jí prostě nemůžete nedávidět. Ale musím uznat, že kdyby mi někdo ukradnul takový suprový auto se Spoilerem, tak bych ho taky šel hledat. Musím pochválit taky Pattinzona, kterej zahrál retardovanýho s dírou v břiše naprosto luxusně. Je vidět že herec je to kvalitní, ale jaksi zaostává v umění vybrat si roli.... teďka se mu to konečně po dlouhé době povedlo. Závěr naprosto luxusní a *Malý Spoiler* scéna s Gájem sedícím na posteli se slzama v očích je naprosto odzbrojující. *Konec malého spoileru* . Normálně bych dal čtyři hvězdy, ale protože je film dosti podhodnocen napálím plnou ať mají zdejší pseudo-intelektuálové nad čím vzteky onanovat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pattinson sám přišel s nápadem, aby jeho postava měla zkažené zuby a oholené vlasy. Myslel si, že s vystaveným zátylkem bude vypadat víc zranitelně. (Ajjinka)
  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama