Dávám tomu rok

• Velká Británie I Give It a Year (více)
Trailer 1

Není to ještě ani rok, co měli svatbu jako z pohádky - a už se objevily první problémy. Přitom se zdálo, že jsou spolu Nat (Rose Byrne) a Josh (Rafe Spall), navzdory naprosto rozdílným povahám, skutečně šťastní. Rodina a přátelé si ale nikdy nemysleli, že jim to vydrží dlouho, a s blížícím se výročím svatby se zdá, že měli pravdu. Objevuje se totiž pokušení v podobě Joshovy bývalé přítelkyně Chloe (Anna Faris) a Natina nového, atraktivního amerického klienta Guye (Simon Baker). Ani jeden z manželů ovšem nechce být tím prvním, kdo to vzdá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

viky13

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelné! Nade vší pochybnost mě dostal svou originalitou. Není jako klasický romantický film kde se pár pozná, vezme se, přijdou problémy a nakonec si stejně padnou do náručí...a v tuhle chvíli si tvůrci řekli...: "Proč nenatočit film, kde to tak nedopadne? Proč nenatočit film, kde oba padnou do náručí svým milencům?" ()

hazaba

všechny recenze uživatele

Na to, že to měla být britská komedie, to bylo strašné. Příběh o ničem, trapné scény, přehrávající herci... Přistihla jsem se mnohokrát, že se jen nevěřícně koukám, co všechno scénárista vymyslel. Odpad nedávám z několika důvodů: dokoukala jsem do konce, šlo o Londýn a pár scén bylo vtipných (třeba s holubicemi). Ale britové umí mnohem lépe. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh dvou lidí, kteří se potkali, zamilovali, vzali a hned po svatbě zjistili, že si nejsou souzeni, ale zkusili to spolu dál. Takto v jedné větě to vypadá na celkem solidní romantickou komedii plnou srdceryvných momentů, opak je však pravdou. Ani v nejmenším netuším, kam mířil Dan Mazer tímto dílkem, ale pro mne to bylo jedno z největších utrpení, jaké jsem kdy u filmu zažil. Pouťová moudra tu létala jak v Sexu ve městě a dávala podobný smysl - žádný. Trapnost je zde výplní prakticky každé minuty v různých podobách a není zřejmě jediného dialogu, u kterého bych neměl chuť hlavním protagonistům urazit hlavu a jejich krví vymalovat nejbližší kostel. Vtip se do vás snaží nacpat tak jemně, jako se šiškami krmí husy. Bohužel se není čemu smát, jelikož ony vtipy postrádají základní vlastnost a působí spíš jako facka v neděli v šest ráno. Celou dobu jsem si říkal, že se snad postupně vyhrabeme z těch sraček, ale naopak jsme zabředávali stále hlouběji a já už neměl sílu pokračovat. Nakonec jsem to na tři pokusy dokoukal, ale musím říci, že s obrovským sebezapřením. Rose Byrne a Simon Baker museli být velmi zoufalí, že kývli a vzali tyto role. Naopak u Anny Faris překvapen nejsem, jen si tak říkám, jak až hluboko může klesnout. Hrůzostrašná záležitost a naprosto tupá slátanina, které se budu vyhýbat velice širokým obloukem. 0% ()

eLeR

všechny recenze uživatele

O čom chcel byť tento film, to nemám tušenie. Ani poriadna romantika, ani poriadna komédia, aj keď je pravda, že občas som sa zasmiala a film mal naozaj veľký potenciál byť dobrou komédiou, ale nejako sa to nepodarilo, teda aspoň pre mňa. Apropo ... Driver mi príde, že má vždy plné ústa niečoho + štyri skvelé songy. ()

Aljak

všechny recenze uživatele

Celkom pohodový film, a to som si podľa hodnotení myslel, že to bude úplná hlúposť. Romantické komédie v dnešnej dobe už zďaleka nie sú tým čím bývali, no toto sa podľa mňa dosť vydarilo. Veľkú zásluhu má na tom hlavne opäť raz výborný britský humor, aj keď občas až príliš vulgárny (Dan Mazer si proste nedal pokoja a malo to podobný dialógový náboj ako jeho Bruno). Ale ja osobne som sa dosť bavil, najmä tie dialógy stáli za to, no a šarády (Hádaj na čo myslím?) ani nevravím :D Čo sa týka deju, ten nebol vlastne ničím výnimočný, aj keď malo to aj kopu skvelých nápadov, no ten koniec bol strašne trápny - dokonca by som povedal, že najväčšie mínus filmu. Nevadí, pre mňa aj tak milé prekvapenie, s dobrým humorom a opäť nesmierne zvodnou Rose Byrne. Takže napriek slabému deju dávam nadpriemer... ()

• Ve filmu se nachází mezititulková scéna. (Johnny.ARN)
  • Když je Nat (Rose Byrne) v hotelové zasedací místnosti s Guyem (Simon Baker), má na některých záběrech na ruce snubní prsten a na jiných chybí. (Johnny.ARN)