Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film, který se zasekl v čase. Vyjít to v devadesátkách pár let po jedničce, asi moje pubertální já skáče radostí. Nyní už ovšem tento styl humoru působí malinko vyšeptale a celý film i dost zbytečně. Na poměry posledních komedií bratří Farrellyů je to ale vlastně stále neurážející jednohubka. Na vrásčitý ksicht Jima Carreyho už je ovšem při těch jeho klasických eskapádách docela děsivej pohled. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ano! Vámi všemi milovaný i nenáviděný CSFD psychopat Wacoslav1 dospěl k dalšímu milníku. Načínám svou třetí tisícovku komentářů, což se určitě sluší zmínit, ale furt jsem neměl šajnu o tom kterej film se dočká této pocty. Nakonec to návštěva kina rozhodla za mě. Po solidních ohlasech jsem na to přeci jenom zašel a vidím to nakonec tak nějak neutrálně. Ústřední duo magorů jsou furt stejný hovada, ale ne vždy to funguje. Podobně jako v jedničce. Něco pobaví něco je trapný, ale první díl je přeci jenom o špetku lepší.60% ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové Harry a Lloyd jsou opět na scéně, sice o dvacet let starší, ale naprosto stejně praštění. Je radost pozorovat tyhle dva ufouny po tolika letech a zjišťovat, že lze natočit pokračování, které má naprosto stejné rysy, jaklo před léty a neztrácí svojí originálnost a humor jim vlastní. Mimochodem film má vynikající soundtrack. Díky bratrům Farrellyovým za porci smíchu, kterou jsem u tohoto filmu prožil. Ač jde o sebepraštěnější a chvílemi naprosto ujetou frašku, vše funguje jako vynikající relax. A to já rád. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý rozkol v tom, že co bylo v podobě dvou retardovaných pitomců vtipné, když působili mladě, je najednou trochu smutné a strašidelné s tím, jak mají padesátku na krku. První půl hodinu jsem se díky tomu cítil poměrně nekomfortně a více se ošíval než bavil. V jádru je to ale pořád poctivá devadesátková ztřeštěnost, kde je natřískáno tolik vtipů v druhém plánu, že nutně nevadí, pokud hlavní gag nevychází. Výbuch pokoje, ohlušující rána u kolejí, kočka na lustru, maskovaný agent, hry v autě, to jsou jen některé z řady momentů, kde jsem se upřímně nahlas zasmál. Což se mi moc nestává. Na konci jsem navíc cítil jistou vděčnost, že jsem nakonec ty idioty po letech zase viděl. A to není vůbec málo. Takže ve výsledku opatrně palec nahoru. 60 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $84,023,830Tržby Celosvetovo $129,445,230Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ja sa v novodobom americkom humore už asi nenájdem, Farrelly-oví kedysi dokázali vo svojej úchylnosti nájsť aj nejakú príbehovú kompaktnosť, vyváženosť, malo to prv čosi do seba ale teraz je to len samoúčelná spleť podprahového humoru a tu to nie je inak, prvé 2/3 tretiny skoro úplne mimo, minimum trefných gagov a dejový koncept strelený len od pásu nikam, posledná tretina aspoň čo to lepšie ponúkne ale celkový dojem premárnenej šance to neuhasí a Kathleen Turner sa mala už radšej niekde zakopať však to bolo z jej strany des a hrôza ten výzor /45%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Lloyd predstiera, že trpí 20-ročnou depresiou kvôli tomu, že sa Mary Swansonová vydala za niekoho iného. Jim Carrey (Lloyd) a Lauren Holly (Mary Swanson) boli naozaj zosobášení v roku 1996, no rozviedli sa už v roku 1997. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama