Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (197)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle nebyl temný případ, ale idiotskej případ. Opravdu neuvěřitelná kravina. Uznávám audio vizuální složku seriálu a relativně zajímavé detaily například v prvním díle když jsem si říkal nesleduji "Věc" nové doby a hle záběr na poličku s dvd filmem Věc. Ovšem taky tam byly obstojný debility, například dělat že jsem "uvěznění" v tý laboratoři s tím že tam snad do konce zmrznou a pak asi po 15  minutách střih a jedou autem. No to fakt né. A to že pořá sněží je sice hezký, ale na dobrej seriál je to pořád trochu málo. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po partičce vědců moderní výzkumné stanice Tsalal zbyl jen jeden nedojedený sendvič a jeden useknutý jazyk, okolo se potuluje velké množství permanentně naštvaných a zřejmě od plenek depresivních lidí a navíc právě nastalo období polární noci, což se na psychice místních ještě víc odrazí. Vědci se našli – jen nazí, mrtví, v podivném zmrzlém spletenci… Atmosféra fajn, tempo nijak zvlášť strhující, emoce slabé. Scéna střídá scénu, některé jsou docela jalové či utahané, chemie vyšetřovacího týmu nefunguje. Netuším, co tvůrce vedlo k tomu, předložit nám tak hraniční nátury. Coolpřísnohrubodrsňovyšetřovatelky: jízlivá a racionální policejní šéfka Liz a přímá a instinktivní Navarro pocházející z domorodého národa. Co si budeme nalhávat, už druhá série byla lehce chaotická, třetí byla zajímavější a režijně výraznější, ale i tak se tvůrci nevyhnuli množství omáčky, utahaným scénám a minimu emocí. Čtvrtá řada nemá snad jedinou vyloženě sympatickou postavu. Nebudu úplně plivat špínu, ale promyšlenou a hutnou vizi o dvou vyšetřovatelkách, pohlcovaných temnotou a vymykajících se kontrole, si prostě představuju jinak. Ostatně je asi něco špatně na tom, že po propracovaném úvodním intru, které doprovází skladba Billie Eilish, to byl pokaždé tak trochu sešup dolů. ()

Reklama

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani temný a už vůbec ne true… Příběh vycucaný z palce u nohy Inuity, který si celý rok nesundal holínky. Když máte debilní příběh a zápletku, tak ji pak musíte držet pohromadě logickými nesmysly v ději a nelogickým chováním postav. Sice se to odehrává furt v noci, ale atmosféra není temná, spíš trapná, což potrhuje, že si musí vypomáhat hororovými duchařskými lekačkami. A neví co je to za zvyk, že hlavní postavy podobných seriálů musí být labilní, dementní a asociální. Hlavní dvě hrdiny mají nulové charisma… Ten seriál pak není „drsnější“, jen se na něj hůř kouká. Ale jako bezduchá oddechovka to celkem ujde. 2,5* SPOILER: Tvl. Že za tím celým stojí parta uklízeček – mstitelek, tak to mě poser. To jen korunuje celou bezduchost… ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě je třeba říct, že na čtvrté řadě Temného případu je značně vidět to, že původně nebyla vůbec jako Temný případ psána, protože stylem je značně odlišná od prvních tří řad, z nichž kvalitou vždy jasně vyčuhovala ta první. Bohužel, čtvrtá řada však na ní kvalitou nenavazuje, a nejvíc vypadá tak, že někdo vzal nerealizovanou čtvrtou řadu podivného Městečka Fortitude a akorát přepsal nadpis. Mám velmi rád díla s mrazivou - zimní atmosférou, a ačkoliv se čtvrtá řada odehrává na Aljašce, tak prodat tuhle atmosféru se jí bohužel vůbec nedaří. Stejně tak se nedaří za celých šest dílů poskládat skládanku tak, aby divákovi bylo jasné, o co tu vlastně běží... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole, tohle nema s true detective nic spolecnyho..je mi zle..sbor divnolidi a nesympatickejch pic a kokotu..jodie foster vypada jakoby se na to chtela vysrat..ta cerna obluda s piercingama je kurva zase co..a ty ostatni indiansky a random NPC nekomentuju..ten pribeh je totalni sracka co nedava smysl uz od 2dilu a ten konec tomu nasadil korunu...CO TOHLE DOPICI je za kokotinu..jedna hvezda za dobrych par minut v prvnim dilu..jinak se tohle nemelo vubec jmenovat true detective..a ty recenze co davali 10/10 a chvalili to do nebes a prirovnavali atmosferu k the thing nemaji pravo na nazor a zivot tvle.. sracka sracek ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama