Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dňa 3.3.1998 bola v Rakúsku unesená desaťročná Natascha Kampusch. Osem rokov bola väznená v dome elektrotechnika a psychopata v jednej osobe, Wolfganga Priklopila. Toto je jej skutočný príbeh. Na drámu veľmi neemocionálne a mdlé. Človeka samozrejme mrzia takéto prípady, ale tento snímok veru nie je žiadnym dramatickým skvostom. V snímku najviac zaujala na kosť vychudnutá Antonia Campbell-Hughes. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažovala, jak film ohodnotit. Zpracování bylo hodně slabé, ale herecké výkony byly naprosto vynikající. Jak Amelia, Antonia, tak i Thure předvedli úžasné výkony, které by si zasloužily daleko víc než obyčejný průměr. Bohužel ale zatím hodnotím průměrem, protože jak už jsem psala, zpracování bylo dost podprůměrné. Některé scény byly příliš dlouhé, skoro až nudné, občas i zbytečné ... Naopak důležité scény byly natočeny spíš jakoby mimochodem ... Opravdu škoda, každopádně filmu dám ještě jednu šanci a shlédnu jej ještě jednou, tentokrát v originálním znění a možná přece jen jednu hvězdičku přidám ... ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě to chytlo od počátku, ona tragičnost a pocit skutečně prožité události táhne jak Magneto bez rozdílu. Co mi zde chybělo a nenašla jsem to ani ve starých odkazech a článcích, je psychologický rozbor osobnosti únosce. Je jasné, že na jeho úchylce měla největší podíl výchova matky, ale není zřejmé, zda byla příliš úzkostná, despotická či bez lásky, ale asi vše dohromady. Natascha patrně PTSP netrpí, jinak by se nedokázala pustit ani do knihy, natož do tak intimního filmového zpracování. Na jedné straně jí fandím a přeji další normální život, na druhé je evidentní, že by neměla mít vzhledem k prožitému těžkému traumatu a v zájmu oboustranné bezpečnosti raději nikdy děti . ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh Nataschy Kampusch je sám o sobě docela děsivý, byl jsem pak zvědavý, jak se ho podařilo promítnout do filmu. Musím říct, že jsem čekal něco trochu znepokojivějšího, než je snímek "3096 Tage". Ta atmosféra musela být místy skutečně šílená, ale tohle snímek nedokázal přetavit ve svou výhodu. Zobrazuje tak něco, co rozhodně není v pořádku, ale díky němu máte pocit, že vlastně holka tolik netrpěla. To je tak těžké natočit něco, co vám vyrve srdce z těla? Vždyť je to příběh podle skutečné události... Dokument o Natasche a její výpověď by v sobě měl mnohem depresivnější atmosféru. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Játo věděl, že Neckář je úchyl, teda hlavně tak vypadá teď, co je starej. Ale když byl mladej, tak se nějak podezřele podobal na toho psychopata a sadistu, kterej hrál tady... Samozřejmě, že se film snažil zobrazit ty kentusy a hnusy, co jí ten zmrd prováděl a normálního člověka to musí aspoň trochu šokovat. Týrání hladem, bití, otročení, zneužívání, to všechno tam je vidět v plné kráse. A mladá herečka si asi při natáčení taky moc neužívala, protože vesměs se tam pohybuje napůl nahá nebo je mlácená a tak... za tu vychrtlost si asi může sama. No ale holt je to podle pravdy a tyhle příběhy jsou většinou silny. Němci jsou tím navíc známí, takže bych se nedivil, kdyby v každým 10. sklepě neměli někoho zavřenýho, chch. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Film je biografickým příběhem Natascha Kampusch, která byla jako malá unesená a osm let vězněna. Samotná Natascha se na filmu podílela a film je podle její autobiografie. (Patw)
  • Červené auto, ve kterém jezdil Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt), je BMW 8 (E31) 830i. (Dragoni)

Reklama

Reklama