Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Mě tak moc ovlivňuje to téma a jak je silný, že jsem celou dobu byl naprosto v tranzu z toho jak jí psychologicky i fyzicky týral a co všechna ona vydržela, takže vlastně filmu ani nedokážu nic vytknout, protože mě to téma tak hluboko zasáhne, že všechno okolní jde stranou. Tenhle případ si dobře pamatuju, když Natasha utekla bylo mi asi 8-9 let a byl jsem z toho strašně v šoku, když to bylo v televizi. Rozhodně to nebyl nejlepší film, jaký jsem viděl, ale je opravdu silný a herecké výkony velmi dobré. Nejvíc se mi líbila asi mladší verze Natashy. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak na to, že tohle natočili němčouři, tak je to celkem slušná podívaná...Mrazivý příběh, který od začátku víme jak skončí, ale i tak mě udržel po celou dobu v pozornosti. Jediný, co mi přišlo fakt ujetý, tak ten únosce vypadá jako Neckář za mlada :o). Takže sem celou dobu čučel na vypjatý scény a do toho sem se v duchu smál. No jen si představ, Václav Neckář v roli únosce :o). Co teda zírám, tak že ve skutečnosti si Nataša ten barák koupila a teď v něm žije. Asi si fakt vybudovala "pevné pouto" k Neckymu :o). Tak jako tak je tohle jeden z mále příběhů s toudle tématikou. Natočený je to dost reálně, takže nevidím to jinak než kvalitní 4 *. A na závěr si dáme písničku - Mýdlový princ :o)) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle drama šlo dlouho mimo mě. Nějak jsem si říkal, že to není úplně téma, které musíte vidět hned, jak ho někdo vyšle do světa. Pak se ale náhle objevil v televizi a tak jsem zkusil. Co se týče dramat podobného ražení, tak si nezadá s těmi nejlepšími z Hollywoodu. Jen s tím rozdílem, že tento je podle pravdy, což je na něm to strašidelné. Herečky ztvárňující Nataschu byly každopádně super a Thure Lindhardt tu Priklopila zahrál perfektně. Jeho osobnost bude navždy lámat hlavu kdejakému psychologovi. Film nicméně hodně chladný, bez emocí, čerpající z faktů. V tomto případě je to ale možná lepší. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No, Rakúšaci to s tými podpivničnenými priestormi jednoducho vedia. Príbeh, ktorého hĺbku si asi nikto nedokáže predstaviť, Film nejak tak plynie, rozpráva príbeh, nieje to akčné, ani veľmi emočné, ale zaujíma vás ako to skončí a ako fungujú všetky tie mechanizmy. Rozhodne je to ale desivé a ktovie, koľko takých je ešte v pivniciach. 3 z 5 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tento příběh nemohl nechat nikoho chladným. Sic mají i Němci ve filmografii nějaký ten klenot, tady by asi i stálo za to, točit třeba v Británii... Ale nejde říct, že bych necítil atmosféru. A. Campbell-Hughes vynikající! Na ní to celé stálo a ona to celé táhla. T. Lindhardt šikovný, ale tam mi asi chybělo víc charisma. Přesto asi pro mě zatím teda nejlepší zpracování tohoto příběhu. A kdo fakt neví, jak se to vyvíjelo, může si to prožít. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • V roce 2008 Natascha budovu koupila. „Je to groteskní. V domě, kde jsem nikdy nechtěla žít, musím nyní platit elektřinu, vodu a daň," řekla tehdy novinářům. (nicolcat)
  • Film je biografickým příběhem Natascha Kampusch, která byla jako malá unesená a osm let vězněna. Samotná Natascha se na filmu podílela a film je podle její autobiografie. (Patw)
  • Filmový projekt inicioval německý producent Bernd Eichinger. Po jeho smrti v roce 2011 se produkce stala mezinárodní a film byl natočen v angličtině. Se zfilmováním příběhu dnes 25letá Kampuschová souhlasila právě díky své důvěře v Eichingera a jeho produkční společnost Constantin Film. Prvním filmem, který viděla na svobodě, byl totiž právě snímek z jeho dílny Parfém: Příběh vraha (2006). Kampuschová si smluvně vyhradila právo na drobné zásahy do scénáře. (Dragoni)

Reklama

Reklama