Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bylo by potěšilé se tvářit, že za celým tímhle dadaistickým slepencem svérázných skečů, animovaných pasáží a různých, leckdy až trapných úletů se skrývá nějaký hlubší smysl nebo jiný účel, než se prostě ze strany tvůrců co nejvíc odvázat a vybláznit se před svými diváky. Tady už ani moc nelze říci, že by forma převládala nad obsahem, tady jakoby už existovala jen ta svérázná forma, jen ty praštěné nápady poslepené do něčeho, co za přítomnosti vypravěče Grahama Chapmana má vytvářet něco jako souvislý celovečerní film, byť bez jednotící linky. Považuji se za náročného diváka a tak trochu i milovníka dobrých a originálních komedií, ale tohle byl na mě už v tomto směru přílišný extrém, na jehož vlnu jsem se nedokázal naladit. Párkrát jsem se zasmál, to ano, celkem se mi líbily některé ty vtipné animace a křivdil bych, kdybych pár momentů neoznačil za povedené (hlavně tu písničku dřevorubce se sborem myslivců!! ...hlavně ta způsobila, že nakonec se smiluji i k 2. hvězdičce), ale jinak jsem u toho z valné části trpěl nudou a trapností. Monty Python si nejspíš v dobrém zapamatuji jako skupinu komiků, která stála za jedním nezapomenutelným filmem a to „biblicko-satirickou“ komedii Život Briana. S mrknutím oka a povznesením se nad nevyrovnaností (a jednou fekální scénou) bych pak ještě do talónu zajímavých filmových zážitků mohl přiřadit i jejich Smysl života. Ten zbytek budu muset ponechat čistě skalním obdivovatelům, mezi něž se určitě nepřiřadím. Tady jsem si znovu potvrdil proč. [35%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zúfalá nuda, dva tri dobré vtipy. Dávať mp vysoké hodnotenia za všetko je zrejme nejaké klišé intelektuálov, ktorí si nepriznajú, že sa nesmejú, lebo by si o nich intelektuáli mysleli, že nie sú intelektuáli. Takže asi nie som intelektuál, ale poznám intelektuálov, ktorí sa tiež nesmiali. Keď sú toto najvtipnejšie scénky zo show, tak ďakujem pekne. Možno bolo ich vyznenie v seriáli a televízii trochu odlišné, celovečerný film má mať predsa úplne inú stavbu, ako sled nesúvisejúcich scénok. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že ačkoliv jsem milovník britského humoru, Monty Pythoni jsou příklad toho, že tohle fakt nedávám. Některé scénky jsou perfektní a ani já bych se je nebál označit za přímo geniální, některé jsou podivné a trapné a ty bohužel v druhé polovině převažují. A ani předěly Terryho Gilliama mi nikdy nebyly extra sympatické, totéž tedy samozřejmě platí i zde. John Cleese je neskutečný génius, ostatní členové jsou jen výborní. Tři hvězdy si film taky nezaslouží, protože prostě není ničím průměrný, ale i tady je to v mém případě těsně a u úplně všech ostatních čistě o osobním kusu. Tímhle filmem asi s Pythony už definitivně končím. 70%. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Pořád výborná zábava, která ale za původní televizní sérií v mnohém zaostává. Hodně skečů je zkrácených (Papoušek - v té kleci je navíc úplně jinej papoušek, Vraždící babičky, Vtip - zabiják), některý jsou trošku jinak nasnímaný a zabíraný z jiných úhlů kamery. Animace jsou vtipný a trhlý zároveň, přesto je to trošku nesourodý, chybí mi některý skeče (hlavně ministerstvo švihlé chůze), některý mi přidjou, že jsou zas navíc. Jako seznámení s Pythonama dobrý, ale na televizní sérii to nemá. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Nie je to film v pravom slova zmysle. Ide o výber pravdepodobne najlepších skečov z rôznych epizód Monty Python's Flying Circus. Scénky sú nanovo prestrihané. Scény spolu priamo nesúvisia a sú pospájané animovanými predelmi, ktorým ja moc nemôžem prísť na chuť, ale uznávam, že práve tie robia štýl a atmosféru lietajúceho cirkusu. Snímka je plná absurdného montypythonovského humoru. V porovnaní so Životom Briana však výrazne zaostáva. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama