Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 2

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Recenze (109)

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film, ktory v cloveku vyvola myslienku na to, co by robil, keby mu ostavalo na zemi par hodin zivota kvoli padu meteoritu. Mozno by bolo zaujimave pozorovat, co za povaha sa skryva v kazdom cloveku a co by teda v poslednych chvilach zeme robil. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase trochu zagoogloval a našel další "skoropostapo", který není moc známý a je to fakt velice příjemný! Co byste asi dělali, kdybyste s jistotou věděli, že vás za 8 hodin rozmetá vlna z dopadajícího asteroidu? Někdo dává lajny, někdo zabíjí lidi na ulici, někdo jede na velkou finální party a vy...? Mimochodem, film je z Australie a dost mi připomíná jednu z mých nejoblíbenějších knížek - On the beach, která je taky z Australie a kde taky čekali na smrt. Tam ale v řádu týdnů. Tady pár hodin. Dejte si! ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Skvělej apokalyptickej film.Herecký výkony taky dobrý.Bylo to teda trochu smutný,ale to se od apokalyptického snímku dalo samozřejmě čekat. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Zase jednou hodně muziky za málo peněz. Kvalitní peklo, vizuálem i atmosférou mi to připomnělo poslední třetinu The Bellflower. Akorát, že tady to tímhle tempem valí s občasnýma přestávkama na oddechnutí už od začátku. Máme tu konec světa a Austrálie má tu poctu, že je poslední na řadě, takže jak naložíme s posledníma 10 hodinama? Budeme vraždit, bláznit, šukat, fetovat, pařit...a někteří dělat i něco smysluplnějšího. No a konec světa byl opravdu působivej, takovej bych chtěl zažít... ()

Eeuanmainyaq 

všechny recenze uživatele

Dlho a intenzívne naberá potenciál, všetko super, zaujímavé, unikátne, čo je dané často nevídanou preferenciou tvorcov dokončovať myšlienky. A na tom to celé aj padá. No oceňujem ten symbolizmus. Keď ide o ultimátny koniec, prečo všetko nedoklepnúť? ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji konec světa. Nemá smysl nic zásadního řešit a všichni se více méně připravují na smrt. Někteří si ještě kompenzují fádní život svázaný civilizací, jiní to už zabalili úplně. Hlavní hrdina sám neví, jak nejlépe strávit poslední hodiny. Má smysl hrát si na slušňáka nebo pokračovat ve vyjetých kolejích fracka až do konce? Film představuje citlivé podání očekávané smrti bez zbytečného patosu, ale dostatečně emotivně. Předkládá námět na přemýšlení, aniž by zahltil filosofickými monology. Námět je mrazivý o to víc, že se něco takového může kdykoliv stát. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Velice vypiplané se smyslem pro detail, každý billboard v záběru, každý předmět na nočním stolku je přesně na svém místě a je radost na to koukat. Od poloviny si tvůrci bohužel uvědomí, že by rádi nějaký závěr, nejlépe s poselstvím, hravost první šedesátky mizí a i když některé nápady jsou pořád super, už to jede podle šablony. Což z toho dělá dosti jednorázovou záležitost. Což mi z nějakého důvodu nevadilo. Omezený rozpočet je maskován až nepatřičně, závěrečná ohnivá stěna...no upřímně, nečekal jsem, že by na ni mohlo zbýt. A zbylo. Hodnocení je především uznání tvůrcům od fanouška žánru, protože když vidíte, co někteří s těma statisícem dělaj…tak tohle je fakt balzám. Objektivně za 3-4. ()

Blowler 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa trošku z jiného soudku, jejíž první půlka je dechberoucí. Mrzí mě, že to celé spěje k brutální pařbě v druhé půlce, která tomu úplně zkazila atmosféru. Tyhle dvě části jdou proti sobě a moc jim to dohromady nefunguje. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Úvodní sekvence se skvělým soundtrackem je super, mrazivá a moc se mi líbí. Bohužel hned nato nastává honička, která působí levně a dojem to kazí. Celkově bych však řekl, že se prvotní snahy režiséra na filmu zjevně podepisují - neopodstatněné nebo trochu náhodné chování postav, nemístné dialogy některých postav nebo prostě lacině působící výprava, postavy a atmosféra, která tak nefakčí. Tolik jsem úzkostlivý pocit z konce světa nedostával tak, jak bych si představoval. Přesto These Final Hours dostane důstojný konec, v němž se opětovně objeví parádní hudební podkres. Vyhodnocení: Být schopnějšího/zkušenějšího režiséra, byl by film jinde ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takto by to nebolo. Ale potom musím(e) povedať, ako by to bolo. A keďže ani to neviem(e), Zak urobil jednu z variant. A ostatní čerpáme zo sveta okolo seba a čiastočne s Jokera. Máte 12 hodín života. Nielen vy. Všetci. Neexistuje výnimka a vytvorený systém je... Presne tak. Ako všetko ostatné zrazu relatívne a málo cenné. (stačí vám samotná hlava a myšlienky pokojne aj počas filmu, čo robiť keby toto nasledovalo zajtra) Hlas v rádiu „chcel by som povedať niečo poetické...“ Tá poetika je film samotný, ktorý aj napriek videným (možným) scenárom je poetikou duše, i keď nie dokonalej, lebo samovrážd je tam viac než by bolo zdravé a reálne. Nenápadná Austrálska pieta vzdania holdu premeny človeka s nevyhnutným koncom. 90 minút ako divák filmovo balzamovaný a celkovo poctený. (videné 06.01.2015,BDrip) ()

West 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je vidět že tento katastrofický snímek nemá hluboko do kapsy, aby z toho byl americký trhák, rozhodně má co nabídnout. Například skvělou před-Apo atmosféru , kdy prožíváme poslední hodiny lidí kteří jsou uvězněny v bezmoci pohlcující každou vteřinu života na zemi. Celé to táhnou dvě postavy: Malá holčička a chlap který jí zachrání (tak trochu feťák , kterej nevede moc kvalitní život a poslední hodiny si začne uvědomovat své chyby). Melancholie je cítit po celou dobu, jako poslední nádech ryby na břehu vody.. Dojemné a depresivní.. 65% ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Jak jinak to nazvat, než opravdu depresivní a emotivní peckou.Určitě každý, kdo kouká na tenhle film přemýšlí, jak by on sám využil těch zbývajících 12h před samotným koncem.Být s rodinou ? Být sám ? Být s blízkou osobou a nebo být raději na drogách a mimo ? Být na ostatní hnusný a nebo udělat dobrý skutek ? Emoce pracují, protože připustit si konec existence ....je snad to nejhorší ..psychické naprosté bum ..brrr ještě teď mě mrazí ..A ještě musím uznat, že na Nathana je opravu hezký pohled.Takže další plus k dobru. ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Ani nemusíš mít stamilióny a natočíš dobrej film, jak vidno. Je to paráda, hlavně herci fakt top, to děcko je nová Natalie Portman. Konec světa je dobrej šit no, snad si to neprožijem... ()

fincik 

všechny recenze uživatele

Dramatický post-apo, který se hlavně soustředí na příběh tří postav. Příběh mě nějak moc nedostal. Nápad na film, ale dobrej, akorát by to chtělo víc propracovat, i když atmosféra byla dobrá, ale očekávatelná. Potenciál tam byl větší, ale na druhou stranu jsem od tohoto snímku víc neočekával. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Solidní koncept toho, jak by vypadal poslední den světa, co dělat, když víte, že se blíží konec ? s kým by jste chtěly být ? jak by jste posldních pár hodin prožily ? To jsou problémy, kterými se tento film zabývá. Pokud jste fanoušci filmů o apokalypse pravděpodobně se vám tento film bude líbit a určitě je na místě vyzdvyhnout závěrečnou scénu na pláži. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Silný úvod a konec doplněný o skvělý zvukový doprovod. Příběh xkrát viděný, z toho jak se ze zkaženého pána stane hodný pán. Pár zbytečně přehnaných scén hází zbytečnou kaňku, na celkem povedeném snímku ze zajímavým vypravěčem v rádiu. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zajimavy namet. Takova sonda do lidskeho chovani v situaci, kdy vsichni na Zemi vi, ze za par hodin zemrou. Zpracovani je velmi usporne - zadne zname tvare, zadne efekty, vlastne proste nic. Nicmene atmosfera konce se silne ale nenapadne proleva celym filmem a tim je vytvorena dost zvlastni atmosfera, kterou tvurci zvladli velmi dobre. ()

Reklama

Reklama