Reklama

Reklama

VOD (1)

Ruth Gilmartinová navštíví svou matku Sally na venkově v Cambridgeshireu. Během návštěvy se dozví, že Sally je v skutečnosti ruskou utečenkou, rodným jménem Eva Delectorskaya, kterou si Britové v roce 1939 najali jako špionku. Poté, co se Evě podařilo utéct před smrtí v Nizozemsku, byla poslána do Ameriky, aby svedla ženatého prezidentova poradce Masona Hardinga. Měla za úkol zjistit, zda Američané vstoupí do války po boku Spojenců. Po úspěšném ukončení mise dostane další úkol – doručit americkým agentům mapu, která nastiňuje plán německé invaze do Spojených států. Ještě i v roce 1970, dávno po skončení války, věří, že její život je v ohrožení a svou dceru šokuje prozrazením informace, že si nedávno zakoupila zbraň za účelem sebeobrany. Přesvědčí Ruth, aby v roli novinářky zajímající se o špionáž ve válečných letech kontaktovala Romera, a tak se dozvěděla jeho současnou adresu... (TV Nova)

(více)

Recenze (13)

emma53 

všechny recenze uživatele

Velká Británie má schované velmi zajímavé špionážní kousky, o kterých se skoro vůbec neví a to je velká škoda. Já jsem sice oproti ostatním uživatelům musela být neustále ve střehu, aby mně neuniknul nějaký důležitý detail, ale jinak jsem byla moc spokojená a to nejsem obzvlášť zanícená divačka, co se špionážních filmů týká. Herecké obsazení, atmosféra.........výborná záležitost. ()

Anne.Rose 

všechny recenze uživatele

Skvělé špionážní drama jak jinak než od BBC. S krásnou Hayley Atwell jako Evou Delectorskay, mladou ženou, která se po smrti svého bratra stává špionkou britské vlády, a postupem času zjišťuje, že se nedá věřit opravdu nikomu a zaplétá se do něčeho, z čeho nemá vyváznout živá. A která i skoro po 30 letech žije ve strachu o svůj život. Příběh se tedy rozvíjí v 70. letech, kdy už má dospělou dceru (Michelle Dockery), která vůbec netuší, že její máma byla výnikající špionka za druhé světové války, a která bojovala o svůj život a jak se zdá, stále nemá vyhráno. Mimochodem, ta rána tužkou parádně sedla! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stopy druhé světové války se táhnou až hluboko do války studené. V napínavém příběhu, kde se odhalují stará i nová tajemství, je podle mě zajímavější válečná a špionážní linie, příběh ze sedmdesátých let stagnuje. I když, na druhou stranu, podává velmi logické a symsluplné vysvětlení co a proč se stalo. ___ Série se pyšní skvělými hereckými výkony, dobrou kamerou, poutavým příběhem, ale některé zvraty jsou příliš násilné a náhodné. A chybělo mi hlavně KOUSEK DĚJE aspoň chabé vysvětlení, proč hlavní hrdina zvolil právě tu stranu, za kterou bojoval a zrazoval. /9. 7. 14./ ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mladou ženu Ruth při návštěvě své matky Sally na anglickém venkově čeká šokující matčino přiznání, že je ve skutečnosti bývalou ruskou uprchlicí Evou, kterou v r. 1939 najala britská tajná služba a Eva pro ni v době války pracovala jako špionka. Sally (Eva) nyní - dvacet pět let po skončení války, cítí nebezpečí, související s její minulostí a požádá dceru o pomoc... Zajímavé televizní drama, v němž sledujeme dvě linie příběhu - válečnou špionážní a sedmdesátá léta - a které nabízí poutavou zápletku, působivou atmosféru a skvělou Hayley Atwell v roli Evy. Podobné žánrovky Britové vážně umějí. 70 %. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

3,5 * 70%. Slušné špionážní drama, ale místy to drhne. Čeho se bála Sally, najednou po 30 letech a proč Romero jistojistě musel na závěr spáchat sebevraždu. Všemu vévodí smyslná kočka Hayley Atwell. Chvílemi úplná krása nesmírná ...Ruth Gilmartinová navštíví svou matku Sally na venkově v Cambridgeshireu. Během návštěvy se dozví, že Sally je v skutečnosti ruskou utečenkou, rodným jménem Eva Delectorskaya, kterou si Britové v roce 1939 najali jako špionku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama