Reklama

Reklama

Pokrm Bohů

  • USA The Food of the Gods (více)

Obsahy(1)

Že se i z obyčejného výletu na vzdálený ostrov může stát horor, o tom se na vlastní kůži přesvědčil Morgan (Marjoe Gortner) s přáteli, kteří byli krátce po příjezdu napadeni agresivním rojem gigantických vos. V zoufalém hledání pomoci se Morgan objevuje u hospodářského stavení, které k jeho smůle obývá jiný zvířecí zabiják enormních rozměrů. Celá situace se po dalším průzkumu, kdy se skupina utvrzuje v přesvědčení, že celý ostrov obývají obrovská zvířata, jen zhoršuje. Tím však jejich zoufalá cesta za vysvobozením zdaleka nekončí. Do cesty se jim staví abnormálně veliké krysy, které se shromáždily za jediným účelem – eliminovat lidského narušitele. (Conspi)

(více)

Recenze (27)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčkové potešeníčko. Pán režisér Gordon u mňa týmto filmom vôbec nezaostal za očakávaniami. Dodal presne to, čo sa od neho žiadalo. A ak niekto jeho filmografiu a tvorbu nepozná, automaticky film odsúdi. Debilné dialógy, hrozné herecké výkony ( jeden za všetky - Ralph Meeker ) a triky...pokiaľ nepríde na tie optické, kde je interakcia hercov a zvierat ( či záverečnej záplavy ), sú celkom v pohode. Je to naozaj hrozné, ale zábavné. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Monster-movie, který se svým námětem i trikovým vizuálem zapomněl kdesi v 50.letech. Do příběhu skupinky lidí, uzavřené kdesi v horách a bojující proti armádě zmutovaných obřích krys, Gordon opět nasekal spoustu triků proměnlivé kvality, neuvěřitelně trapné průsvitné obří vosy, přidal krysí modely v nadživotní velikosti, či nechal hlodavce pobíhat mezi modýlky všeho druhu, karavanem počínaje, barákem konče, aby tak docílil optického klamu. Gordon za ta léta notně přitvrdil v zobrazení explicitního násilí, takže krví se tu vůbec nešetří. Krysy se tu skutečně zabíjejí „in natura“, až od nich odlétají kousky tělíček, což spoustě divákům nemusí být po chuti a nedivím se zařazení tohoto snímku zámořskou obdobou Premiere mezi 50 nejobskurnějších filmů americké kinematografie. Finální zúčtování je jedno z nejtrapnějších, co jsem kdy ve filmu viděl a závěrečná pointa je nehorázně vtipná. Příznivci nefalšovaného filmového trashe asi budou v sedmém nebi….. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

V celku zapomenutá klasika? Ale kdeže...slátanina, která i přes značné stáří těžce zaostává co se vizuální stránky, atmosféry, herecké (alespoň ) průměrnosti a celkového dojmu, týče. Celá řada neuvěřitelně dementních pasáží, které by sedli maximálně do tromáckého archivu. Nápad vcelku dobrý, ale provedené děsné, herci příšerní, triky slaboučké ( znám plno filmů z této doby, které si na tomto dali podstatně víc záležet ). Porod a vyznání tělesného chtíče uprostřed chaty, kterou obklopuje stovka zmutovaných krys, to už mi vážně ani ten zoufalý úsměv na tváři nevyloudilo. Být tenhle film o pár let mladší, neváhal bych se ho mrsknout do odpadu. Za ty roky a za ten celkem slušný nápad dávám, ale hodně ošoupané, 2*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní ekohorror podle klasika žánru. Příroda se vzbouří proti člověku a vrhne proti němu monstra, která přinášejí zkázu a smrt. Osamocená farma na ostrově se stává dějištěm hrůzy. Velmi dobrá kamera i hudba (Elliot Kaplan). Jistě, triky jsou nevalné úrovně, nejhůře dopadly obří vosy. Na druhou stranu útoky krys mají své kouzlo, některé záběry vypadají hodně realisticky a krev v nich stříká proudem. Využití modelů (auta, farma...) a živých krys bylo v té době běžné. Snímek má však napětí, spád, postavy umírají a není jisté, kdo a zda vůbec někdo přežije. Objeví se i motiv chtivého obchodníka, který myslí jen na peníze, což se mu stane osudným. Krysy zasažené z pušek vyletují do vzduchu za doprovodu spršky krve a kusů masa. V závěru titulků chybí sdělení, že během natáčení se žádnému zvířátku nic nestalo. Bodejť! Zkapaly jich zde spousty... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Food of the Gods je Animal Attackem z roku 1976. Na jednom nejmenovaným ostrově se vyskytla zvířata abnormálních rozměrů. A to vosy, kohout, slepice, červi a zejména krysy. Trikově je to jako na houpačce. Něco působí hodně odflákle a směšně. Třeba jako útoky vos a něco se zase hodně povedlo. Většina útoků krys. Pro milovníky Animal Attacků by tenhle film měl být povinnost. Já sice tenhle hororovej subžánr až tak neyhledávám ale tenhle film jsem měl v merku už delší dobu a jsem rád, že jsem ho konečně viděl. Lepší 3hvězdy. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (4)

  • Autorem eponymní literární novely je uznávaný anglický spisovatel Herbert G. Wells. (Conspi)
  • Režisér Bert I. Gordon vytvoril obrovské mravce vo filme tak, že na pozadie premietal zväčšené zábery projektilových mravcov (Paraponera clavata) pochádzajúcich zo strednej a Južnej Ameriky. (beso74)

Reklama

Reklama