Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (161)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komorní melancholický western s velmi lidským poselstvím, který umí překvapit, napnout i dojmout. Zkrátka jeden z těch filmů, při jejichž sledování se sami nad sebou zamyslíte a nepřestáváte s tím ani když skončí a je dávno po titulcích. Tommy Lee Jones opět výborný za kamerou i před ní, Hillary Swank mu nezůstává nic dlužná... No a perfektně jsou obsazeny také všechny ostatní role. Člověk by si řekl, jestli to není "plýtvání hereckým materiálem", angažovat Johna Lithgowa, Jamese Spadera, Williama Fichtnera, Meryl Streep a další jen kvůli několika minutám. No, není. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, existencionální western s minimem výstřelů. Velmi pomalé, ale nikoliv nudné. Zajímavé zastávky. Drsná, až děsivá atmosféra. Nečekané zvraty. Skvělí Jones a Swank. Konec to celé dost pokazil, bylo to jakési celé nepřiléhavé, „změna“ charakteru hlavního hrdiny nebyla dostatečně objasněna. 4* ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Hilary Swanková putuje prérií, táhne za sebou tři bláznivé ženské a furt se u toho mračí. Do toho jí sekunduje Tommy Lee Jones, který občas někoho zastřelí a taky se mračí. A celé se to odehrává ve světě, kde se stačí na někoho blbě zamračit a už fasujete kulku do hlavy. Tomuhle říkám parádní western. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Western tak trochu naruby. Excelentní Tommy Lee Jones a Hilary Swank v hlavních rolích v nejlepším slova smyslu pomalého westernu, který jakoby záměrně stojí v opozici k současným akčním nabubřelostem. Z příběhu o kurážné Mary Bee Cuddy, v tomto žánru zcela netypicky soběstačné a sebevědomé ženě, jež se za doprovodu svérázného Briggse vydá se třemi duševně nemocnými ženami na nebezpečnou cestu z Nebrasky do Iowy, ční zájem o psychologii postav. Existenciálně laděná westernová road movie, v níž absentuje akčnost, avšak o silné momenty nouze není, disponuje pevnou režisérskou rukou i vynikající kamerou. The Homesman je v mnoha aspektech netradiční a velmi originální realistický western, natočený podle stejnojmenné knižní předlohy Glendona Swarthousta. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Po vynikajících Třech pohřbech si patrně T.L.Jones nechal přeložit zdejší komentáře (McCarthy sem, McCarthy tam) a pro HBO natočil rovnou toho McCarthyho (Expres na západ). Bohužel, dialog dvou mužů v jednom pokoji působí všelijak, jen ne filmově, takže díky za to, že se žánrově, režijně a herecky vrátil k tomu, co fungovalo ve Třech pohřbech (western s duchovním přesahem, nádherná vizuální stránka, pomalé tempo a nejednoznačná postava málomluvného drsňáka). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)
  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama