Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (130)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororové osmdesátky jak vyšité. Další vědec vymyslel a vyrobil stroj, dělal s tím pokusy a dostal se někam, kam ani původně nechtěl. Ohavné obludy, sliz, záblesky, vítr. Atmosféra plně fungující. Nepřekvapí psychiatrická léčebna, kde se příběh převážně odehrává. Ve své době se tyto prostory používaly hodně často. Kupodivu i dnes je snímek jen pro silné žaludky. Tolik slizu a ohavnosti pohromadě se jen tak nevidí. Na dnešní dobu se občas objeví nějaké ty nesrovnalosti, ale s ohledem na stáří snímku lze leccos, okem shovívavým, přehlédnout. ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

lovecraftovská klasika, byť ze sorty slabších a méně slavných, gumové orgie jsou opět na jedničku, film sráží hlavně nevyvážené tempo, kdy jsem měl v půlce pocit katarze, ale potom jsem ještě musel čekat na rozuzlení dalších půl hodinu ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Vzniknout tohle o pár let později, klidně to mohlo vyjít pod záštitou Tales from the Crypt. H.P. Lovecraft asi rotuje v hrobě, ale tohle nádherně stylizované béčko mě dostalo. Zápletka je sice v zásadě dost podobná Re-Animatorovi (nepovedený experiment a posedlý vědec, zde tedy vědkyně ochotná jej opakovat), nicméně prolínání realit je zajímavé (a krásné!) a fantasmagorická monstra si nejde neužít. Jeffrey Combs místo suverénního Westa hraje vystrašeného doktora Crawforda Tillinghasta a dokazuje, že je charakterní herec. Další trefa do černého od týmu Yuzna-Gordon. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs opět v roli vědce a opět nádhera koukat, nevím čím to je, ale Combs tohle prostě umí, sice trochu jinak než v Re-animátorovi, ale opět prvotřídní výkon. Tento film ovšem nestojí pouze na hereckém umění Combse, ale také především na skvělých maskách které se opět povedly a působí přímo geniálně. Celej film je prošpekovanej šílenýma scénkama, prvotřídníma maskama a šíleným výkonem Combse takže nádhera koukat. Rozhodně spokojenost je na místě a tohle naprosto šílený béčko můžu jedině doporučit. ()

PenaPP 

všechny recenze uživatele

From Beyond je vzhledem k roku svého vzniku poměrně kvalitní horor. Příjemně mě překvapily hlavně zdařilé masky, dále výborný herecký výkon Jeffreyho Combse a nakonec slušná dávka nechutnosti :) ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdybych viděl From Beyond v 80. letech, tak bych z něj byl hodně vykulený a ohromený. Dnes oceňuju zábavně zvrácenou atmosféru (ať už ve smyslu gore, tak ve smyslu erotickém), film si rozhodně nebere servítky. Jde spíš o hororový film katerogie C, ale dokázal mě zaujmout. Přesto bych si ale přál, aby tenhle film s lovercraftovským námětem dostal remake od režiséra, který umí pracovat líp s atmosférou a strachem - to by potom mohla být opravdu pecka. ()

6sense 

všechny recenze uživatele

Nejhumornější scéna byla, když Pretorius již přeměněn v slizké něco : "Pretorius : Největší smyslné potěšení je znát touhy jiné duše. Crawford : Já znám tvé touhy, ty impotentní prase! Pretorius : Jsem nejmocnější bytostí ve vesmíru." :D ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Povídka od mého oblíbeného H.P. Lovecrafta byla rozhodně záživnější. Možná by filmu prospěl remake našlápnutý digitálnímy efekty.. ()

merlinovic 

všechny recenze uživatele

Jeffrey Combs s Barbarou Crampton příjemně potěšili. Barbara navíc na chvíli ukázala prsa a předvedla se ve slušívém BDSM oblečku. I přes krátkou stopáž je film poněkud zdlouhavý a za Re-Animatorem hodně pokulhává. Slabé čtyři hvězdičky. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Další hororová lahůdka od tvůrců Re-Animátora. Docela mě to bavilo, je vidět, že tvůrci si lubují ve slizáckých potvorách, spousty hnusu, krve a šílených nechutností. Není toho hnusu teda tak moc jak by se zdálo, ale stojí to zato, Přece jen poctivě udělané masky, tekutiny a různé patvorové vypadá odporněji než lecjaká digitální příšera. Navíc jako třešnička je tu Barbara Crampton v sado maso kombinéze...grrrrrr. Dávám velmi slušné tři. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad osmdesátkové úchylárny, plné skvělých mazlavých praktických efektů. Samozřejmě nechybějí samoúčelné kozy. Přesně zapadá mezi re-animatory, oživlé mrtvoly, hellraisery apod. Kdyby to ale viděl Lovecraft, asi by se z toho posral. ()

Santek 

všechny recenze uživatele

Zvláštní sci-fi horor o šíleném vědátorovi, který je pomocí svého stimulačního přístroje schopný přimět mozek k vidění tzv. šesté dimenze, která se nachází za hranicí života. Narazí tam na zvláštní krvelačné nestvůry plovoucí kolem nás a má co dělat aby toto setkání přežil. Mát o něco společného s rozvíjením takzvané hypofízy v mozku. Takhle nějak si to pamatuju a musím uznat že to byl docela sugestivní snímek. Hlavní role se ujal známý Re-Animator Jeffrey Combs a legenda (aspoň por mně) byla na světě :-) Viz zde: http://youtube.com/results?search_query=From+Beyond+1986&search_type= ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který mě jako malému způsoboval pěkný noční můry. To se samozřejmě dnes už nepovede, ale atmosféra je solidní i po tolika letech. Jasně film se nevyvaroval některých chyb, ale dá se říct, že se furt něco dělo a když připočtu skvělou atmosféru, tak milerád nějaké ty hrubky odpustím. 80 % ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Místy až nechutný horor, chvílemi divný, ale určitě zajímavý, člověka upoutá a nechá přemýšlet, sice je tam hodně nedomyšleností, ale dobrý pokus o originálnější námět. Hodnocení: 60 % ()

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama