Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (539)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých třinácti letech spatřuje světlo světa pokračování dnes již klasického animáku, ve kterém tentokráte dostává více prostoru nejvtipnější charakter prvního dílu - Dory, velice sympatická modrá rybka s krátkodobou pamětí, která si ráda povídá, plave a zpívá. Měl jsem trochu obavy z toho, jak film dopadne, protože je to přece jenom už delší doba od Hledá se Nemo, nicméně jsem byl opravdu velice a mile překvapen, a z kina jsem odcházel spokojený. Příběh je doplněn o nové charaktery, které pobaví a nejsou ploché - viz chobotnice a velrybí žralok. Děj je celkově naplněn jak akcí, tak i humorem, tudíž nebylo ani moc příležitostí pro hluchá místa. A co se animace týká, tak opět nádhera plná barev a nápadů. Zkrátka solidní následovník, který svému předchůdci nezůstává nic dlužen. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ani z NEMA som nebol odvarený... Tu mi mavyše prišlo, že tvorcovia sa prostredím morského akvária oberajú o silu "jednotky", a to pestré morské prostredie. Ale napokon bol "aquapark" vyťažený do poslednej kvapky a chobotničiak i veľryby boli fajn.. Skôr zamrzela celková jednduchosť zápletky. Ale fanúšikovia pixarovských rybičiek nič komplikované zrejme ani neočakávali... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U žiadneho druhého dielu sa neubránime porovnaniu, zvlášť, ak bol pôvodný film natoľko úspešný. Trinásť rokov si dávali tvorcovia načas, aby divákom priniesli opäť skvelú detskú zábavu. V tomto prípade sa nejedná o úplne najvydarenejšie pokračovanie, nie je tu veľa zapamätateľných scén, a Hľadá sa Nemo bol snímkou rôznorodejšou a vtipnejšou. Ide ale o pekný príbeh, navyše s príjemným slovenským dabingom. Viacmenej repete so starými známymi, ale aj s novými fajnovými hrdinami. Dory už nie je tak vtipná, ako keď bola len vedľajšou postavou. Pekne sa na to pozerá, ale na mňa osobne už je to veľmi "family" animák. Už som vyrástol z podobných typov a radšej dám prednosť filmom, čo majú väčší "boom". Je to ale predsa len rozprávka, nie hollywoodsky akčný trhák, takže nie je nutné to s kritikou preháňať. Na tento snímok možno časom zabudneme, ale za jedno pozretie určite stojí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by sa to volalo Finding....ja neviem....Hugo, asi by svet Pixaru opäť neležal pri nohách. Lenže starí známi, nostalgia, čo chcieť viac. Stačí ich iba priviesť znova na scénu a vymyslieť im dostatočne zmysluplný príbeh. Okrem neho je tu aj zopár fajn nápadov, občas vydarený vtip a celkovo zmenu prostredia, čiže otvoreného oceánu za karanténu pre ryby, považujem za štastný nápad. Človek nemá pocit, že sleduje znova to isté, i keď tomu tak v skutočnosti je. Ako sa kto kde kedy a ako dostal, to som nechápal ani počas sledovania a je mi to absolútne jedno. Asi ako logika pri surrealistických prvkoch Bustera Keatona. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Prostě pokračování. Příběh se mechanicky snaží použít všechno, co bylo populární u předchozího filmu, což znamená, že diváka výsledek nijak nestrhne. Po technické stránce ovšem opět naprostá špička (všimněte si třeba pohybů chobotnice či vyder pod vodou), výborný český dabing (a vlastně i celá lokalizace včetně snad všech nápisů v samotném filmu) také zaslouží pochvalu (70%). ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Dory ve filmu spadla do kýble plného mrtvých ryb, který ošetřovatelka nesla jako krmení pro žraloka obrovského jménem Naděje. Jedná se však o nesmysl, protože žraloci obrovští se živí filtrací planktonu, nikoliv rybami. (hansel97)
  • Joe Ranft nemohol znovu nahovoriť postavu Jacquesa, pretože nešťastne zahynul pri autonehode v roku 2005. (odmocnina)
  • V české verzi jsou všechny nápisy ve filmu skutečně lokalizovány do češtiny. (LindaKola)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Reklama

Reklama