Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Spomienka na na roky mladosti, dokonca až detstva. Ani po rokoch nie som z úrovne filmu sklamaný, lepšie ako iné pirátske filmy tých čias. Kabir Bedi vo svojej klasickej filmovej úlohe, ako napr. v Sandokanovi. Dobrá hudba v podaní bratov De Angelis. A nakoniec celkom sympatický záver, motív lásky zvíťazil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Romantická slátaninka s krásně černobílými charaktery, krásnými ženami, statečnými piráty a naivní zápletkou, která se ideálně hodí jako mezistupeň mezi kreslenými seriály a popkulturními dílky typu Angel. Ve věku 10 let šlo o můj oblíbený snímek, měl jsem nutkání mu přihodit z nostalgie jedničku. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když Kabir Bedi s planoucíma očima na ztemnělé palubě vyzývá satana, skoro až běhá mráz po zádech. Černý korzár je velmi slušná dobrodružná podívaná, ovšem mít na ni vzpomínky z dětství, asi by se mi líbila ještě víc. Vidět Sollimovu "westernovou" režii ve filmu z úplně jiného prostředí bylo nejzajímavější ze všeho. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Kabir byl veliký fešák, o tom není nejmenších pochyb. Jako malá jsem do něj byla zamilovaná. Do něj a ještě do Vinnetoua a do Michaela Praeda. Černý korzár rozhodně není žádná nudná slátanina, naopak. Na svou dobu je to výborný, dobrodružný film s charismatickým pirátem a s jeho lady eM. Nicméně i tady se našlo jedno mínus. Za naivitu a až příliš sladký hepyend srážím jednu hvězdu. Ten konec mě až rozkuckal smíchy. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Už jako kluk jsem to neměl moc rád, snad mě to mělo trefit ve věku do deseti let. Spíš ale vidím chybu v tom, že jsem už jako děcko přečetl opakovaně báječnou knižní předlohu Emilia Salgariho, takže jsem se prostě nebyl schopen smířit s obsazením hlavních rolí a s příliš krutými zásahy do původního děje. Bylo to takové barvotiskové. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)
  • Opička, se kterou se Yara (Sonja Jeannine) z počátku filmu mazlí, je tamarín pinčí (Saguinus oedipus). Jde o malou opičku čeledi kosmanovitých, která obývá velice omezené území tropických deštných pralesů v Kolumbii. U nás ji můžeme spatřit třeba v ZOO na Svatém Kopečku u Olomouce a dalších. (Prochy38)

Reklama

Reklama