Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (817)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech výborně rozjetý snímek, který ovšem počínaje svou druhou polovinou přestává dávat smysl. Lekačky a atmosféra nejsou vůbec špatné a tady je jednoznačně cítit že spolu s Jamesem Wanem je Derrickson král současného hororu. To by si ovšem nesměl hrát rovněž na Davida Finchera. Z tohodle druhé Sedm určitě nebude. Nedaří se vše dokonale skloubit, Ralphovo očištění a znovuzrození proběhne vlastně zcela náhodou. A vůbec na tohle já koukat nechtěl, nezajímalo mě další vymítání, nezajímalo mě napravování hříšníků a dávání rozhřešení. Já chtěl koukat na vodoo horor. 60% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film intenzivní. Co mrzí je, že sice je užit motiv Doors / dveří - kapela tohoto jména ovšem zcela zásadně vychází z Williama Blakea a jejím motivem je příměr o podobných dveřích, o kterých film oklikou pojednává... tedy, šlo jej do exorcistického mišmaše alespoň nějak propojit. Ale možná tvůrci nepodnikli vůbec žádné rešerše. Škoda. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Bezdebaty film k posraniu. Dickerson naozaj vie ako nahnať strach, dlhoročné skúsenosti zúročil naozaj umne a skombinoval divákovi naozaj zaujímavý príbehový mix, ktorý sa nebojí experimentovať. Stret žánrov vidím (na rozdiel od početnej skupiny kolegov) ako veľké pozitívum, nakoľko sa konečne po dlhej dobe nejedná o príbehovo sterilnú vymietačskú drámu s pár "posteľnými" scénami, ktoré majú byť vrcholom každého horroru o posadnutosti. Týmto žánrovým koktejlom sa tvorcovia snažia vymiesť nielen satanského protivníka, ale aj pavučinu v tejto žánrovej bubline. A podľa mňa to funguje, príbeh je fajn, nesmie chýbať kňaz, zopár poriedne gore scén, Dickerson sa nebojí nechať niekoho zomrieť, no proste paráda. 85%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Se vám takhle jednou katolík Sarchie ožral pod obraz a měl stíhu z jukeboxu hrajících The Doors. A nyní je o tom komediálně policejní krimi buddy vymítačský horror "inspirovaný skutečnými událostmi", kde díky bohatosti žánrů nemáte stokrát provařená klišé z jednoho či dvou, ale hned tří žánrů. Vznikají tak situace, kdy se jednotlivá klišé potkávají v roztodivných kombinacích a vytvářejí něco zcela nového, mnohdy i bizarního až směšného, ale vždy (jakkoli nechtěně) zábavného. Kdyby se to umělo rozhodnout čím to chce být, kdyby to bylo kratší, kdyby si to naivně nenabíhalo do směšných situací (zdravíme v hrobě se obracejícího Morrisona či plyšovou sůvičku), kdyby lekačky nebyly tak laciné a dopředu avízované, kdyby Ramírez pobral špetku charismatu, kdyby McHale nebyl Jeffem z Community, kdyby tohle, kdyby tamto, tak to mohlo být dokonce i velmi dobré. Ovšem to je přeci jen až příliš "kdyby" na jeden snímek. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scott Derrickson vie. Vie v čom je silný a presne to isté, čo nám ponúkol v Sinister-ovi, zabalil teraz znova, len do iného príbehu. Deliver Us from Evil dokáže pripútať nielen napätím, ale aj slušný príbehom. Celý film šliape ako hodinky, skvelý, herci, zaujímavý príbeh, no zo záveru som nadšený nebol. Prišlo mi to ako keby Derrickson použil trošku inakšie korenie ako by chcel a celkový dojem a chuť je podobný ako pri jedle. Síce vás to nasýtilo, ale chuťovo to mohlo byt lepšie, takže si oblizovať pery po tomto nemôžte. Eric Bana sa konečne po dlhom čase, tiež ukázal v lepšom svetle. 80% - 4* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Aplikácia make-upu na Seana Harrisa trvala viac ako 7 hodín a mal na sebe viac ako 150 protetík. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama