Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (301)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dvě věci jsou jisté. Postava Nicole nejspíš nezná filmy Nolana, jinak by místo kamery používala tetovací strojek a Colinovi, otrávenému soužitím s trefenou Bridget a nošením svetrů s šílenými vánočními vzory, musely ty nervy jednou rupnout.. Přiměřená stopáž, hvězdné obsazení, všední režisérské pojetí a vzhledem k počtu postav omezené možnosti ve vývoji děje nakonec vygenerují výsledek, na který si druhý den ráno nevzpomenete, i kdyby vedle vás ležel Firth v pyžamu.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý na postupném odhalování postavený film s výborně takřka oscarově hrající Nicole Kidman, který sice ve finále nezklame a scénář dokáže i překvapit, ale pro lepší hodnocení mi tam cosi chybělo. Before I Go Sleep skončil někde na pomezí psychologického dramatu a napínavého thrilleru, ale ani v jedné oblasti nejede úplně na doraz a občas působí nepřirozeně a vykonstruovaně. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak neviete do čoho idete, v úvodnej polhodinke vás to milo prekvapí. V úvodnej POLHODINKE. Potom sa to začne zamotávať, ale tak, že vás to začne prestávať s nasledujúcimi minútami baviť. Nakoniec vám bude jedno, ako to skončí. A skončí to tak, že sa proste budete dívať ako prefackaný a poviete si - tak ďakujem, že som mohol prežiť hodinu aj pol s hviezdnym obsadením, nedotiahnutým scenárom a štandardným režijným výkonom - všetko zhasne a možno budete mať, podobne ako hlavná hrdinka, nutkanie nahrať si na kameru odkaz do najbližšej budúcnosti : ,, Dávaj si pozor pred thrillermi, ako je BEFORE I GO TO SLEEP!,, ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nicole je tak nesympatická, že jí člověk Colina skoro přeje, logika nekulhá, ani neleze po čtyřech, prostě se odstěhovala do Humpolce, konec je pomalu a bolestivě pitomý a mně připadal i děsivý (zjevit se něco takového u mého lože, strčím hlavu do pračky a pořídím si další amnézii), postavy se chovají úplně nepochopitelně. Manželka má divnou poruchu, manžela tak oddaného, až je to divné, kamarádku, co se chová divně, dost divného psychiatra a přepálené střípky vzpomínek. Naštěstí má jako dobrá hospodyňka žehličku vždy po ruce… Pozitivem je obsazení Firtha, kterého mám tak dobře zafixovaného jako veterána romantických omáček, že mě jeho proměna nepříjemně zaskočila. Dojem mi ale kazil nejasný pocit, že si hlavní dvojice hodně nesedla. Každopádně, jakkoli je příběh nepravděpodobný, znovu mi připomněl, jak je důležité míti deník. Dokud si ještě něco pamatuju. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úvod nás vťahuje vďaka zaujímavej mysterióznej premise priamo do deja a my sme napätí, ako to bude pokračovať ďalej. Pokračuje to tak nejak podľa očakávaní, len začína byť zrejmé, že divák musí byť stále viac a viac pred Christine, aby z filmu niečo mal. No a ono aby to nevyzeralo ako úplný bordel, tak začnete mať dojem, že aj ona si pamätá na včerajšie a predvčerajšie veci, pričom základ zápletky spočíva v tom, že to nedokáže. Logiku to teda nakoniec nedáva, tvorcovia sa ale mohli blysnúť nejakým poriadne cynickým záverom, ale na to nenašli odvahu. Alebo možno našli, ale štúdio bolo proti. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 20. května 2013 do 9. února 2014 v Anglii (Londýn a farmářská rezervace v Oxfordshire). (Varan)
  • Jedná se o poslední film, který byl natáčený na 35mm film firmy Fuji, která v době filmování zastavila jeho výrobu. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama