Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Michael Noer servíruje typicky ostrou, chladnou a bezvýchodní filmařinu ze Severu a nejvíce film připomene Refnova Dealera. Kodaňské podsvětí má blízko k Londýnskému a nepříjemná atmosféra z filmu dýchá z každého kouta. Roland Møller jako prototyp hajzla opět vynikající a Gustav Dyekjær Giese to zahrál také velmi obstojně. Tyhle filmy můžu, takže za mne velká spokojenost. 85% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nazrieme do života dvoch bratov, ktorí sa rozhodli živiť zlodejinou a inými nezákonnými kšeftami. Postupnosť deja tušíte od začiatku, ale to vám nebráni sa vžiť do každodennej reality boja o miesto medzi súperiacimi gangami hlavného mesta Dánska. Povedal by som, že to je taký výchovný film pre puberťákov, ktorí si myslia ako ľahko a beztrestne sa dá prísť k prachom. Za všetko sa však platí.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CASPERE, TY JSI ZLODĚJ, DOBREJ ZLODĚJ. TAK SE TOHO DRŽ.“... /// Ovšem jednoho dne Casper zjistí, že Arab je sviňa a začne makat pro ,,Rusa“. Rázem si žijem jako v pohádce, práce je nám koníčkem … ale nenasere se (čirou náhodou) Jamal? … Trochu Bony a klid, trochu gangsterka, ale hlavně film o hloupém mládí, který většinou nestihne nasbírat dostatek zkušeností k tomu, aby přežilo ve světě jasně danejch a vymezenejch pravidel. Seversky syrově podanej příběh, bez zbytečnejch kudrlinek, ale taky bez něčeho nevočekávanýho. Prostě o kusu života, s lehkým naťuknutím zákulisí gangů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do práce a váhám mezi Arabem a Rusem. 2.) Českej ,,Můj brácha má prima bráchu“ je hovadina. Takhle to totiž v kapitalismu nefunguje! 3.) Thx za titule ,,soan47“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Severské filmy mi již způsobily nejeden filmový orgasmus. Tento se po jejich bok ovšem nezařadí. Pozitivně oceňuji syrovost a uvěřitelnost děje, který pojednává o mafiánské cestě zlodějíčka Caspera. Bohužel to bylo na úkor vyšší zajímavosti. Příliš zajímavé nejsou ani jednotlivé postavy a už vůbec ne jejich představitelé. Taktéž jsem postrádal nějaký ten moment překvapení. Od samotného úvodu je jasné, jak to asi celé dopadne. Lepší dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama