Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný sociálně laděný skandinávský krimi film s až dokumentárním vyzněním, tedy bez hudby, kamera snímaná z ruky, civilně působící, dobrá práce s herci, autenticky vyznívající prostředí i charaktery a motivace postav, trochu i z manifestu Dogma 95... Casperův příběh se sice vyvíjí podle předvídatelných linií a zákonitostí žánru, přesto je působivý a celý film maximálně sugestivní. Michael Noer, jehož vynikající vězeňské drama R z roku 2010 bylo ve své době celkem událostí, se vrací s dalším zžíravým pohledem na zločinecké podhoubí své rodné země (a vlastně i celé západní Evropy)...a není to příjemná zpráva... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Michael Noer naservíroval divákům další syrový a nesmírně věrohodně působící příběh z dánského podsvětí. Podobně jako drama R je i Nordvest prodchnutý krajně znepokojivou atmosférou, ze které se nelze vymanit, stejně jako hlavní hrdina nemůže uniknout ze zapeklité situace, do níž se dostal díky své touze po penězích a vidině lepšího života. Každopádně režisérovi tleskám za to, že i bez potoků krve dokázal natočit drsný film, na který se vůbec nekouká dobře. (75%) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Refnův Pusher najetý speedem... Noer sice není extra originální, ale úsporná práce s uvěřitelnými postavami, totálně plynulý scénář, významotvorné užívání barev / prostoru a dynamické střihy / prudké skoky mezi prostředími jsou vážně klasa. V letošních Varech jsem neviděl zábavnější film s větším tahem na branku, přitom nejde o banální thriller, ale o refnovsky empatický pohled na druhou stranu zákona. Noer se zjevně obejde i bez kolegy Lindholma, je zřetelné, že tahle dvojice se definitivně posouvá na čelo dánských žánrovek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostatočne realisticky poňatý počin o "malých zbojníkoch" z dánskych ulíc, ktorý minimálne pootvorí oči či preberie do reality, čože to všetko odnáša práca pasáka, respektíve dílera. Príslovie "s jedlom rastie chuť" len zriedka kedy vystihne poctatu prerátania svojich vlastných schopností. Drsné, náučné, toto by kľudne mohli premietať na ZŠ, aby si dnešná mládež uvedomila aspoň jednu vec: Áno, práve kvôli tým kapucniam na hlavách vás všetci považujú za feťákov. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama