Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

angel74 

všechny recenze uživatele

Michael Noer naservíroval divákům další syrový a nesmírně věrohodně působící příběh z dánského podsvětí. Podobně jako drama R je i Nordvest prodchnutý krajně znepokojivou atmosférou, ze které se nelze vymanit, stejně jako hlavní hrdina nemůže uniknout ze zapeklité situace, do níž se dostal díky své touze po penězích a vidině lepšího života. Každopádně režisérovi tleskám za to, že i bez potoků krve dokázal natočit drsný film, na který se vůbec nekouká dobře. (75%) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

3.film od tohodle dánskýho rejži a i na potřetí dávám 4 hvězdy, což je krásně vyrovnaná bilance. Značí to o tom, že jsou to všecko parádní filmy, kterým ovšem k mé naprosté spokojenosti kousíček chybí... Tohle je pohled do nitra jednoho borce, kterej byl jednou dolo a jednou nahoře a jednou mrtvej (teda si, páč to tam nebylo na konci vidět) :o). A když byl nahoře, tak byl šŤastnej, měl "kámoše", prachy, koksu plnej rypák. No, ale to by asi nebyl dánskej film, aby to tam nepodělali jarabáci, sakra tihle kujóni už se dávaj i do severskejch filmů, což značí, že jich tam asi je kotel... ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Syrově a drsně zachycené kodaňské předměstí. Skandinávie bývala oázou bezpečí, ale se značným přísunem imigrantů tam bují v nebývalé míře kriminalita. Mladí dánové postihnutí sociálním stigmatem se postupně dávají na dráhu zločinu, protože to je jediné východisko z podprůměrnosti. Peníze zbaví cejchu méněcennosti i toho největšího vyvrhela. A v důsledku většinou platí: "Kdo čím zachází, tím také schází". Akorát teda když si tohle člověk uvědomí, tak už je pozdě na nápravu... a tak budou stále umírat mladí lidé, kteří jen toužili vypadnout do lepšího světa a místo toho spadli do nejhlubšího pekla. Dánská kinematografie opět potvrdila svoji vysokou kvalitu a je velká škoda, že nám naše nejznámější komerční televize furt cpou jen díla made in USA, když Evropa toho má pořad tolik co nabídnout. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá sociálna dráma z kriminálneho prostredia, ktorá dosť nápadne pripomína Pushera od Refna. Nemá to síce Pusherove gule, ale má to tú istú autentičnosť a reálnosť. Netreba od toho čakať žiadnu drsnú krimi jazdu, ktorá je plná strieľania a naháňačiek. Skôr ide o príbeh obyčajného chlapca z chudobnej rodiny, ktorý sa vďaka náhode a svojmu zlodejskému "umeniu" dostane do vyššej ligy zločinu. Vďaka nej sa z neho na chvíľu stáva niekto a to sa mu zapáči. Problém však je, ako to už býva, takýto život rýchlo prerastie 20 ročnému sopliakovi cez hlavu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama